Kuinka perseellen voi mennä???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja chevelle 75, 6.1.2006.

 1. chevelle 75

  chevelle 75 1st gear

  Kävin konttorilla joku aika sitte näyttään omaa käyttö-kiesua ja eihän se läpi mennyt :mad: (takajarrut)

  No... Kävin hakeen uuden käppärin vaijerin ja rupesin sitä eilen iltapäivällä vaihtaan. Eiköhän jarrukengistä ollu pinnat irti. (klo 16.40 liike menee kiinni 17.00). Hälytin veli-pojan hakeen osat kun on siinä naapurissa töissä... :-?

  Tänään kävin hakeen jarrukengät ja asennussarjan veli-pojalta. (tinkasin kaverilta auton lainaan kun oma seisoo jarrut levällään). :mad: :mad:

  Asennus sarjan mukana ei tietenkään tullut sokkia jolla vaijeri tulee kiinni. Pari tuntia kun tallia penko niin löyty sopivat lukko sokat. (entiset oli ruostunu paskaksi)

  "Nonii saa jarrut kasaan" Ja PASKAT :mad: :mad: :mad: tarvikeliikken myyjä oli väittänyt ettei astrassa ole 230mm takajarruja vaan kaikissa on 200mm (näyttää vaan olevan 230mm) :mad: :mad: :mad:

  Huomenna pitää sitte taas lähteä vaihtaan osat sopiviin...
  Ja tietenkään niitä ei löydy hyllystä (jos vanhan merkit pitää paikkansa) :mad: :mad: :mad:
   
 2. _jka_

  _jka_ 1st gear

  Kyllä se vaan välillä on noin vaikeaa. Itsellä jarruletkun vaihto edessä johti lopunviimeinen taka-jarrusylintereiden vaihtoon. Ja jarruputkea oli laitettu jo joitain metrejä ennen sitä.
   
 3. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Ihan normaalia varaosakauppaa.
   
 4. audiq

  audiq Gearhead

  Samat kokemukset! Ja eipä kuulu koskaan, että "anteeksi, meidän moka! Laitetaan vähän halvemmalla tälläkertaa, kuin oli tossa alkuperäisessä hinnassa tuo asiakaspalvelu laskettu, kun et sitä kuitenkaan saanut ja kulujakin tulee, kun olet turhaan täällä juossut". Kyllä välillä niin v.t..taa se juokseminen......
   
 5. linttaäijä

  linttaäijä 1st gear

  Näinhän se ikävä kyllä vaan menee..
   
 6. laundrybros

  laundrybros Gearhead

  Näinhän se ikävä kyllä vaan menee.... Johonkin rajaan asti. Overdrivella lurkkailee repullinen varaosamyyjiä jotka naureskelee näille lampaille jotka vaan nielee kiukun ja menee maanantaina hakee uudet osat.

  Kun saa hyvää palvelua, oikeita osia ja kauppiaan kiinnostusta selvittää asiaa niin saa ja pitää ilmaista että hyvää on saatu, tullaan uudestaankin.

  Sitten kun joku nulikka myy paskaa asenteella käy, käy, kaverinfrendinkaiman tai lähes ajantasalla olevan manuaalin mukaan käy eikä sitten käykään niin pitää v**ttuilla isolla kädellä kauppiaalle, ei yhtä kertaa vaan n+1, äänensävyä kaihtamatta. Verbaalisella avokämmenellä ja julkisesti mainostamalla leveesti vaan niitä kakkahousuja jotka luulee että paskaa saanu poka ei muka tulis takas hakemaan sitä mitä alunperin osti.

  Vahinkoja sattuu kaikille, vahinkovirheistä ei pidä ketään kyykyttää. Sitten kun tuntuu että jotkut ruskeapunttikauppiaat vaan jatkaa ja jatkaa vedätystä niin pitää hakea omaa oikeutta, ostajalla on oikeus siihen.
   
 7. Galaxie500

  Galaxie500 Gearhead

  Tuleepa mieleen eräs alalla toiminu vanhempi ukko joka myi tarkoituksella mitä sattui jos ei oikeaa osaa ollut hyllyssä, kun sitten seuraavana päivänä meni sanomaan että tää on väärä osa niin hän kaivoi esiin juuri tulleen oikean osan. Tämä ihan siksi että olis kuulemma ollu huonoa mainosta jos olis joutunu sanomaan pokalle että osaa ei ole hyllyssä, mutta tilaamalla saa huomiseks. Ite kyllä opin jo kysymään siltä että onko tää osa nyt oikea vai tuunko huomenna uudestaan.... Oli kyllä muutenkin melkoinen persoona se kauppias :rotfl: :rotfl:
   
 8. pas2

  pas2 Gearhead

  Ei siin mitään, tääl Poris tyrkyttivät väkisinvääränmittasta hihnaa opeliin, vaik oli malli mukana grrr.
   
 9. vespa68

  vespa68 Gearhead


  Vai että huonoa mainosta.
  Olisiko kuitenkin ollut niin, että näin toimien saadaan asiakas.
  Muuten se olisi saattanut viedä rahansa naapuriliikkeestä jos sieltä vaikka saisi osan heti.
   
 10. AVRO

  AVRO Gearhead

  Intoudun tähän mukaan.

  Rover-ukkona joutuu joka kerta väittelemään varaosa tiskillä halutuista osista. Noi mokomat kun ovat listoissa milloin missäkin, Land Roverina, Roverina, Rangena, jotkut kirjat listaavat BMC:n kohdalle.

  Kun sitten neuvot ystävällisesti että etitään noista niin monesti menee naama mutrulle ja viskotaan sivuja... "ei meillä näihin erikoisiin varmaan oo".
  Varsinkin toi RR on pelottava merkki, vaikkei siinä mitään maagista ole.

  Paras oli Motonet:n myyjä joka kyllä ystävällisesti etsi kirjoistaan lohkolämppäriä, ja kun ei heti löytynyt niin neuvoin. Tämä ei kumminkaan mennyt kokonaan jakeluun vaan itsepintaisesti oli sitä mieltä että autoni on Toyota Land Cruiser... :odroll: :odroll: (joku fanaattisempi olisi tästä jo mennyt tiskin yli...)

  Loppujen lopuksi päästiin oikeille sivuille, mutta seuraava vaikeus tuli kun juuri tuota 4,0 kannua ei ollut listassa. Selvitin että pata on ihan sama 3,5-4,6 välillä, lukuunottamatta 4,4 joka ei ole Rooverin kone.
  Ei halunnut uskoa, onneksi kaapista löytyi DEFA:n oma lista jossa tarjottiin yhtä ja samaa vastusta noihin.

  Kyllä oli vaikeata.

  Edelliseen Rankkuun yritin ostaa hihnoja(ei Motonet), no ensin tietysti väärät. Uusia menin vaihtamaan sitten oikeen mallin kanssa, eikös väkisin yritetty myydä taas jotain toisia kirjan tarjoamia jotka olivat liian pitkiä. Näytin vielä niitä mallihihnoja ja sanoin että nämä irroitin juuri 10min sitten ja ovat täydellisen sopivat... muita en osta vaikka olisivat kullalla silatut. Nuristen sitten hakivat oikeat.

  Dealeriltakin kun menee kyselemään osia, on parempi olla valmiiksi p/n selvitetty. Pääsee paljon helpommalla, välillä olisi jopa jäänyt osat saamatta jos olisi mennyt paljaaltaan kyselemään.
   
 11. No vaikka itse olen vain GM:iin osia hakenut, niin sama homma on ollut.
  AD-liikeistä eienää löydy öljynputsaria edes 307Yrjöön! Tosin kun itse sain selata manuskaa, niin kas 350-403:seen löytyi framm hyllystä..

  Ja kas miltei piti väkisin ostaa se mukaan? Vaikka ihan sama PF-45 se on kuin 307:kaan.. Tai 400-455 koneeseen..
   
 12. Käkö

  Käkö Gearhead

  Kyl toi homma on menny kohtuu oikeen, mun kokemuksen mukaan toi systeemi on kaukana siitä kuin perseelleen voi oikeesti mennä...
   
 13. CapriceClassic

  CapriceClassic 1st gear

  Itse käytän paikallista liikettä monestakin syystä, mutta tässä pari tärkeintä:

  1: Asiantunteva palvelu = saa juurikin sen osan mitä tarvitsee, vaikka ei aivan tarkasti osaisi osaa kuvaillakkaan, lisäksi porukka siellä on todellakin kiinnostunut siitä mikä (tällä kertaa) on hätänä, ja muutenkin kun on siellä useammin asioinut niin porukka tuntee ja osaa yleensä auttaa jo pelkästään kun kuvailee mikä on vikana.


  2: Saattaisin EHKÄ saada jonkin osan ehkä 10e halvemmalla kun tilaisin sen jostain paikasta X ja odottaisin 2-3 viikkoa että se saapuisi, mutta mieluummin maksan ko. osasta MAHDOLLISESTI vähän enemmän ja haen sen heti (tai viimeistään 1 viikon päästä)... Lisäksi aina kannattaa muistaa että kuinka paljon tälläinen paikallinen firma helpottaa harrastamista!!

  Ainoastaan kerran olen sortunut "vieraisiin" = ostin erään tarvikeosan American Car Showsta, (ei toiminut, vuoti) mutta tähänkin ongelmaan apu onneksi löytyi "paikallisesta", ja tällä kertaa vielä veloituksetta.

  Eli kiitoksia American Importille
   
 14. Jordan

  Jordan Gearhead

  Itse kyseistä firmaa paremmin tuntematta olen sitä mieltä että mielummin ostan paikalliselta kuin tilaan... Vaikka olen opiskelija ja kitkutan mutta näin tiedän että välit säilyy, hommat pelaa jatkossakin sekä juuri kuten edellinenkin sanoi(asiansivusta) Jos näiltä ei ostettaisi juuri mitään niin kohta et saa omalta kulmalta mitään ja sen jälkeen sen "halvankin" hinnat nousevat
   
 15. 6PPC

  6PPC Double Gearhead

  Käykääpä joskus eräässä Siilinjärveläisessä varaosaliikkeessä, niin saatte kokea sen Speden rautakauppasketsin ihan livenä.
   
 16. Tupis

  Tupis 3rd gear

  Koettu on! Ja yritäppä soittaa siihen paikkaan. Eivät muuten vastaa kovin helpolla puhelimeen.
   
 17. chevelle 75

  chevelle 75 1st gear

  Oh Right!!!

  Lähdin tänä aamuna vaihtamaan osat oikeisiin, no eihän ihan putkeen mennyt.
  Ensinnäkin liike aukesi 10.00 ja olin pihalla 9.30... :mad:
  Siinä sitten puoli tuntia vetelin pihalla tupakkia, myyjä oli kyllä jo paikalla mutta ei tullut avaamaan ovea kuin tasan kymmeneltä... :mad:

  Sitten, niinkuin tuossa jo aavistelin eihän niitä osia hyllystä löytynyt. :-?
  Suostu kuitenki ottaan osat takasi ja palauttaan rahat... Ja vielä jakso väittää ettei astraa vieläkään ole 230mm jarruilla... :mad: :mad:

  No naapuri liikkeestä löyty sopivat osat ja myyjäkin oli asian tunteva koska sattui omistamaan samallaisen auton.. 8) 8)

  Nyt on sitte taas jarrut kunnossa ja auto kasassa... 8) 8) 8)
   
 18. triheadwolf

  triheadwolf 3rd gear

  Tuosta "pikkuremontin" leviämisestä olisi hyvä kokemus. Paras remontti oli kun vaihdoin jollottavaa perää eheään niin sain samalla etujarrusatulan halki...
   
 19. tiitikki

  tiitikki 1st gear

  Oho... Itse saimme Siilinjärveläisessä varaosaliikkeessä todella hyvää palvelua, mutta ilmeisesti ei sitten ollut sama liike kyseessä. :eek:
   
 20. wili

  wili 3rd gear

  Montakos noita varaosaliikkeitä nykyään täällä onkaan... Myyjiä on vähän ja jono aina vartin mittainen mutta eivät myyjät liikettä omista :soosoo:

  Tilaamalla on tavaraa löytynyt jos ei ole hyllyssä. SW-Trade toimitti varaosaa yleensä halvemmalla mutta huolto- osaa (suodattimet tms) ei kannattanut tilata jos ei ollut iso paketti tulossa. Ainoa poikkeus on tuo nykyisen natsipakastimen pakoputki, joka tuli Motonetistä kuluineenkin 38€ halvemmalla.

  Silti ääni paikalliselle. Aika paljon tavaraa haettu ja joskus vaihdettu kun ei ole sattunut oikea arvaus. Kun on käyttöauto niin nopea saatavuus on etu.
   

Kerro tästä muillekin!