Kymiring

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja forssu, 3.4.2015.

 1. Larry

  Larry Double Gearhead

  Tästä meluhommasta olikin juuri Jyväskylän seudun paikallisissa uutisissa juttua, koskien ampumarataa. Melkoiset talkoot on olleet, mutta nyt radalla viimein saa taas "meluta" haulikon kanssa.
  https://yle.fi/uutiset/3-11470243

  Muistelen, että kun rata aikoinaan tuonne perustettiin, niin ehdoissa mainittiin, että asutus ei saa haitata ampumaradan toimintaa...
   
 2. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Muistelisin, että joskus oli puhetta Kymiringille tulisi varttimaili? Mutta taidettu unohtaa moinen haave melun yms takia?
   
  jknR tykkää tästä.
 3. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Jonkun yksityisten huutelua se. Jos rata ei olisi ollut poissa käytöstä korona juttujen takia siellä taitaa olla joka-ikinen kesäviikonloppu varausta. MotoGP, Legends, MotoCross, RalliCross, Historic Race,Ring Race Club, Superbike ja Time Attack. Muutenkin Kymiring haki rahoitus vaiheessa rahoittajia ei tainnu olla FHRA, kovin innokas osallistumaan. Talvella ois varmaan FHRA:lle tilaa jonkun jokamiehen pulkkailukisan osalta. 1.1km suoralla varmaan juuri riittää normaaleille kadunmiehen päiville juuri ja juuri pituus kuitenkin 100m lyhyempi kuin vesivehmaan kenttä.
   
  Fuselage tykkää tästä.
 4. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  FHRA:lla ei taida olla kassassa slotin slotia, millä rahoittaa yhtään mitään. Hyvä et pysyy nenä pinnalla. Se muodostaa erilaisten asioiden rahoittamiseen pieniä teknisiä ongelmia.
   
 5. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Miten lie vaikuttaa tuo Venäjän Karjalan Sosnovossa oleva F1 rata tämän Kymiringin isoihin kisoihin?
  2023 pidetään F1 kisat tuossa 100km suomen rajalta.
  Igora Drive - RacingCircuits.info
   
 6. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Katselin samaa rataa, että ajetaanko siellä 1/4 mailia. Tosin en löytänyt infoa.
  Mutta F1 kuvioihin, onhan toi eriplaneetalta rahoituksen yms suhteen. Siellä ei ituhipit valittele,
   
 7. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Ei siellä varmaan ajeta dragracea, mutta kummalle radalle kansainvälinen järjestelyorganisaatio tarjoaa kisoja : sille joka on alle tunnin ajomatkan päässä miljoonakaupungista vai sille jolla ei ole lähimaillakaan mitään majoituspalvelua tarjolla?? Saattaa jäädä kymiring kakkoseksi oheisfasiliteeteiltaan :oops:
   
 8. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  En emnis vannomaan ettei ajeta dragia. Se on saanut viimevuosina aikalailla jalansijaa, ihan valtiokehotteisesti, ja ei tost oo ku pari viikkoa kun ensimmäinen ryssä oli NHRA kisassa ajamassa. Pro Modissa, ja pääs oikeen toiselle kierroksellekin. Muuten ehkä tietäis, mut tehtiin sille motit jokunen vuos takaperin.
   
  three hundred tykkää tästä.
 9. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Ei ole Igorassa drag rataa. Jos rataa olis ni ei jarrutusmatkaa. 10;ntä eri moottoriurheilua siellä voi harrastaa. 10 hehtaaria rata-aluetta. Sekä liukkaan kelin ajoharjottelua.

  Googlessakaan ei vielä valmiina. https://maps.app.goo.gl/AfKCTAo1kRGyrYcC8


  Majotusta on pikkutien toisella puolen lomakylän ja 2 hotellin voimin. Sekä uus 4 kaistainen moottoritie Pietariin asti useammalla liittymmällä.

  Sotsilla on sopimus 2025 asti. Eli Igorassa ajetaan 2026.

  Mut heillä on sopimukset DTM;n ja Rallycross MM-sarjan kanssa.

  Liputkin oli mut tapahtumat peruuntui covid-19 takia. No ne käy seuraaviin tapahtumiin.

  Kerran oltu siel seuraa Baja-sarjan talvikisaa ja just käytiin uudelleen päiviä ennenkuin raja meni kiinni.
  Hieno on paikka.
   
  Muokattu: 16.11.2021
 10. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Näitä katsellut kateellisina.
   
  jarkko359 ja Vermilion tykkäävät tästä.
 11. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Joo, siinä on melko vieressä Radalla Resort. Vaan melko vaatimaton paikka. Tais olla 1850-luvulla rakennettu alunperin. On sitä kyllä vähän remontoitu sittemmin. Järvikin on ihan rannassa.
   
 12. jknR

  jknR Gearhead

  Oikein muistat. Ensimmäisissä kuvissa oli piirretty kiihdytysstrippi takasuoran eteläpuolelle. Jättivät pois ennen kuin alkoivat hakemaan ympäristölupaa.
   
 13. three hundred

  three hundred 3rd gear

  Se oli Arhimäki kun punakynällä suttas ja totesi et ei tarvita Suomessa tälläistä kiihdytysrataa!! Oli silloin urheiluministeri ja päätti valtion rahoituksesta!
   
 14. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Noi Fuselagen videon ajot ajetaan Moskovan pohjoispuolella neuvostoaikaisella ajoneuvojen testausalueella. Avtopolicon

  https://maps.app.goo.gl/aw94Lx6G7Vk3A2pb8

  On isoa ovaalia ja rallireittejä. Ja pitkä suora keskellä.

  Tonne on voimassaoleva kutsu mut ei ole tullu lähdettyä.
  Samoin Baikal-järvellä järjestettävään jää-drag race kisaan.

  Tehny Moskovalaiselle pajalle jäähdyttimiä, sieltä kutsujat. Rikas omistaja, pajalla rakennetaan suurimmaksi osaksi omistajan autoja.

  Joskus tuli käytyä tuolla, Moskova racewayllä. Katsomassa pärräkisoja.
  Tuo oli ehdolla myös F1 areenaksi, Tilken piirtämä, yksityisomistuksessa, mutta ei maanjohdon suosiossa. Siksi ei saanut F1 kisasopimusta. https://maps.app.goo.gl/jkZputyUjftjnfip6
   
 15. jknR

  jknR Gearhead

  Arhinmäki tiputti koko ratahankeen merkittävien hankkeiden listalta 2013 loppuvudesta ja Carl Haglund nosti takaisin seuraavana vuonna. Kiihdytyssuora jätettiin pois suunnitelmista Iitin rakennuslautakunnan lausunnon jälkeen. (Ja eihän sille kiihdytysradalle olisi ollut mitään varmaa käyttöä)

  "Lautakunnan mielestä myös kovaäänisille drag-race autoille suunniteltu rata on piirretty liian pieneksi. Lausunnon mukaan laji voitaisiin jättää pois radan suunnitelmista meluhaittojen vähentämiseksi."

  https://yle.fi/uutiset/3-7279872
   
  Vermilion tykkää tästä.
 16. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ai kun kiva. Jos olis ollu valmius järjestää niitä suoraanajo kilpailuja niin olis tullu sinne mentyä, nyt en näe tarvetta. Jääpähän nekin eurot käyttämättä nyt sinne. Iitti pärjännee ilman minunkin rahoja tosin.
   
 17. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Jos Malmin Street Drags on peruttu 4.6.2022, niin nyt peruttiin myös MotoGP radan puutteiden vuoksi...ajetaanko tässä maassa kohta mitään ? :odeek:

  https://yle.fi/uutiset/3-12460981
   
 18. kerkko

  kerkko 2nd gear

  Äh, rataosakeyhtiö on melkoisissa vaikeuksissa. Tyhmä juttu. Mihin nuo Malmin ajot nyt kaatuivat?
   
 19. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Lintujen pesintään.
   
 20. väsynyt

  väsynyt Gearhead

  Kaatuuko? talojen rakennus myös malmilla lintujen pesintään!
   
  kerkko tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!