"Kypäräkamerat"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jordan, 24.3.2013.

  1. Jordan

    Jordan Gearhead

    Elikkäs kypäräkameralle alkais olla kysyntää. Lehtien vertailuja kattellu mut kunnon käytännön kokemuksia hakusessa. Kiinnitysmahollisuuksia sais olla myös jalustalle et saa auton konepeltiin, mönkkäriin tms kiinni tarvittaessa.

    Kokemuksia siis tulemaan, ja vaikka vähän käytetyn kameran myynti-ilmoituksiakin :lol:
     
  2. Vesiapina

    Vesiapina 3rd gear

    Ite oon käyttäny GoPro:ta autossa ja puuveneessä. Kiinni saa myös kypärään tai vaikka lentokoneen siivelle ja pysyy! Markkinoiden johtava merkki, suosittelen lämpimästi. :)
     
  3. Jordan

    Jordan Gearhead

    Juu. Itelle ei o oikee selvinny eroa GoPron eroa 2 vs 3 ja kolmostakin kun on aika leveällä mallihaarukalla...
     
  4. Vesiapina

    Vesiapina 3rd gear

    Itelläni on GoPro HD Hero 2, ja tätä uutta Hero 3:sta on kolmea eri mallia, white, silver ja black. Näistä Black on paras, ja on ilmeisesti Hero 2:sta tuplasti parempi. GoPro:n nettisivuilla pystyy kyllä vertailemaan eri versioiden speksejä. Gigantti muuten otti juuri GoPro:t valikoimiinsa.
     
  5. laundrybros

    laundrybros Gearhead

    Täällä Contour, Hero2 ja ReplayXD monipuolisessa käytössä liiketoiminnan osana. Head-to-head ei ole testattu samassa kypärässä yhtä aikaa mutta subjektiivista vertailua noiden välillä:

    Väritoistossa GoPro ykkönen rehevillä karkkiväreillä ja XD tarjoilee enemmän harmaasävyjä, erot pieniä. Yksityiskohtien tarkkuudessa pistesijat päinvastoin mutta erot vähän suurempia. Contour vaikuttaa parhaalta nopeissa valaistusvaihteluissa, Vähässä valossa XD selkeä ykkönen. Äänet on yhtä tärkeitä kun kuva, XD:ssä on paras mikrofoni sekä korvalla aistittuna että mittaamalla, vaste ulottuu alemmas kun muissa. XD:ssä myös vähiten tuulen suhinaa.

    Kypäräasennuksessa XD paras kun on kevyin ja putkimainen, mahdollistaa asennuksen sekä potan päälle että sivulle. XD:n miinuksina kalliit kiinnikkeet. Contour myös hyvä asentaa kun molemmissa alsarungon sivuissa T-urat mutta painaa enemmän verrattuna muihin. GoPro on muotoilusta johtuen kypäräasennuksessa huonoin koska ainoa järkevä asennuspaikka osuu potan otsaan.

    Kameran käytettävyydessä mahdollisuus jännähätäilyyn on huomioitava, keljuttaa kun ruutulipulla kamera olikin standbylla. Contourissa on selkeä slaideri päälle-pois, XD ilmaisee valojen lisäksi värinällä milloin kuvaa. GoProsta ei saa varmuutta ilman peiliä tai avustajaa. Ns. toimintakameroissa on tärkeää että hölmöilyn mahdollisuus kameran käytössä on minimoitu kun varsinainen toiminta alkaa, kuvaaminen ei saa olla pääosassa.

    Mikään noista ei ole huono eikä herätä suuria tunteita puoleen tai toiseen, käyttötarkoitus ja asennus tekee eroja. Kypärässä XD mainitusti paras kun on kevyt ja voi asentaa sivulle. Contourin laserit helpottaa suuntausta asennusvaiheessa (=vähentää jälkikäsittelyn tarvetta) ja GoPro hyvä muualla kun kypärässä, vaikkapa käsivarteen kiinnitettynä se on ehdoton ykkönen. Kaikkiin saa valmistajalta monipuolisesti kiinnitysosia, GoPro tässä paras. Kiinnityksessä ei aina ole pakissa tarjolla valmistajan juuri sopivaa osaa, rulla 2-puolista foamiteippiä on hyvä pitää mukana.

    Arvioi tarvittavaa lopputulosta, tarvitaanko kuvaa youtubeen vai kuvatun suoritteen analysointiin. Vauhtikäytössä yli 30fps on tarpeellisempi ominaisuus kuin kaupan paras resoluutio, 60fps@720 on näissä kolmessa tarjolla. Etene oman käyttötarpeen mukaan ja räplää kaikkia vaihtoehtoja ennen ostopäätöstä jos vaan mahdollista, hinnaltaan kaikki käyttökelpoiset ovat samaa luokkaa.
     
  6. Jza

    Jza Double Gearhead

    Liquid Imagen Ego voi olla myös ihan testattavan arvoinen kapine. Pieni kuin mikä, tekee ok -laatua ja saa normi kamerakiinnikkeeseenkin tarvittaessa. Ks. esmes: http://kauppa.robokeskus.fi/li-ego
     
  7. Jordan

    Jordan Gearhead

    Elikkä käyttötarkoitus tulisi olemaan enduroa ajettaessa kypärässä kiinni. GoPron kypäränpäällä-kiinnitys ei mielestäni tuo muuta ongelmaa kuin kaatumataudin mukanaan tuoma hajoamisvaara. Etuna tosin että harvemmin pää edellä nurin menee kun taas jos kiinnitys on sivulla niin luultavasti kamera jää kypärän ja maan väliin herkemmin.

    Kuvasta tarkoitus päästä seuraamaan omaa ajoa ja sen virheitä. Jossain kohtaa ehkä myös niin että kamera toimisi ajokavereiden käsissä ns normaalina videokamerana.
     
  8. turboman1

    turboman1 3rd gear

    Eurorc:n väki oli saanut valikoimiinsa jonkun action-kameran, pari viikkoa sitten kun kävin Tikkurilassa RC-radalla ihmettelemässä.

    Oli sen verran uusi tarvike heillä, että ei mielestäni näy vielä edes heidän verkkosivuillaan:

    http://fi.eurorc.com/category

    jos kiinnostaa, niin lisäinfoa:
    info (ät) eurorc.com

    Kamera oli putkimainen ja sopivan pieni, mutta tarkemmat specsit heiltä...Ulosmyyntihinta oli muistaakseni alta 200e...

    Jos sillä kameralla pitää jonkun sitten kuvata käsivaralta varikolta, niin siihen ei varmaan tuommoinen putkimainen kamera ole varmaan paras vaihtoehto - varsinkaan, jos ei ole näyttöä...

    Missään action-kameramallissa ei liene AAA-kokoisia ladattavia akkuja?

    Mites tuollaisen action-kameran yökäyttö? Tarkoitus olisi vetää 24h keikka joskus maantieolosuhteissa...Näkyykö enää mitään illalla tai yöllä?
     
  9. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

  10. karivanner

    karivanner 2nd gear

    Braunin kypäräkamera on ainakin tosi näppärä ja tarkkuus riittää (1080i 60fps). Tossa on kuvaa (kannattaa vaihtaa kuvanlaatu ennen katsomista) http://www.youtube.com/watch?v=FBnKj2Lf7i0

    Jumalaton lista ominaisuuksia:
    - vesitiivis kotelo 30m

    - vesitiivis kauko-ohjain 5m

    - lisä mikrofoni tuulisuojalla

    - imukuppi jalusta (hyvä sellainen)

    - kypärä kiinnitys (joka kesti Enduron kyydin helposti)

    - tanko kiinnitys

    - litium akku 1050mAh (Nokia: edullinen, erittäin hyvä saatavuus)

    - 220V ja 12V latauskaapelit mukana

    - metallinen jalustaruuvikiinnitys (kestävä, monipuolinen)

    - kanto”laukku”

    - USB- ja HDMI-kaapeli

    - näyttävä myyntipakkaus

    - 1,5” LCD näyttö

    - 1920x1080i (60fps), AVI, AAC

    - 170° laajakuva

    - 3.0 MP sensori

    - Valokuvalaatu 3.0MP-8.0MP (interpol.)

    - aukko F3.2, suljinaika 1/2000s – 1/15s

    - automaattinen valonsäätö -2.0 – 2.0EV

    - akunkesto 2-2,5 yhtämittainen kuvaus 1920x1080p resoluutiolla

    - latausaika n 4 tuntia; standby n 7 tuntia

    - MicroSD- korttipaikka (maks 64GB)

    - Mitat: 89x42x22mm, 95g

    Kiinnostuneille saan tilattua maahantuojalta. Hinta 220,-
     
  11. 383

    383 Gearhead

Kerro tästä muillekin!