Kypärän maalaus/kiillotus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja cartman, 30.12.2003.

  1. cartman

    cartman 1st gear

    Maalasin kypärän Humbrolin tinneriohenteisilla emalimaaleilla (pienoismallimaali askartelukaupasta) ja lakkapintaan jäi pieniä pölyhiukkasia. Voikohan pinnan vielä "puleerata" jollain että saisi virheettömän, kiiltävän pinnan? Myyjä ei osannut sanoa muuta, kuin että heidän myymänsä muovin kiillotusaine ei sovellu lakkapinnan kiillotukseen. Uskaltaisikohan Fareclaa kokeilla? Olisi vähän kiire, kaikki apu ja kokemukset tervetulleita! Kiitoksia jo etukäteen.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Toi pienoismallimaali voi olla noin yleisesti vähän hepposta kypärän maalaamiseen. Saattaa olla että irtoaa, jos sulla ei ole kunnollista pohjamaalia alla. Kulutuskestävyyskään ei ole kummoinen, minusta ne ovat muuten tärpätti/lakkabensaohenteisia mutta väliäkö hällä.

    Mutta siitä kiillottamisesta, amerikan maalla on käsite "Color Sanding" jolla tarkoitettaneen, että koko maalattu pinta vedetään vesihiomapaperilla mataksi ja kiilloitetaan sen jälkeen. Koeta jotain 600-1200 .-paperia ja sitten sitä fareclan tai autoglymin hiomatahnaa. Aloita hiukan karkeammalla ja lopullinen pinta kaikkein sileimmällä. En muista ulkoa noita karkeusasteita. Lopuksi pinta kannattaa vahata esim autoglymin vahalla joka on tarkoitettu kuluneen pinnan kunnostamiseen.
    terveisin maalari-Uuno.
     

Kerro tästä muillekin!