Lahden Jenkkiautonäyttely

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja KirsiX, 1.9.2013.

  1. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    [​IMG]

    Eiiiih! Meiksi jäi kiinni itse teossa... ;)
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Mutta suurta yleisöä, joka sen näyttelyhallin vuokran maksaa, ei tarvitse lintoilla odottaa saapuvaksi toista kertaa katsomaan näyttelyä.
     
  3. Jza

    Jza Double Gearhead

    Taisi se sarkasmi jäädä käsittelemättä tuosta mun postauksesta :D
     
  4. shark

    shark 3rd gear

    "Länsi kiittää Lahtea".Hyvä näyttely,järjestelyt pelas ja ilmatkin mukana menossa koko viikonlopun.Hiukka haipakkaa sai menna paatille...ekaks ajelin "Shoeboxin" perässä joka välillä antoi Volvon perässä kärryn päällä sellaista soutamista että ajattelin wanhoja kustom ja kisapelejä jotka romutettiin kun niitä raahattiin pitkin väyliä aikoinaan....pakko oli lopulta jättää ne taakse kun kello alkoi kiliseen ja lootakin sousi 3 ja 4 väliä koko ajan kun jarruteltiin edessä...Noh 15 minuuttia ennen sitten luukulla ja kaikki muut paits rottarodi ja -60 Bjukki avo ehti Tallinkille...No kai ne sitten pääsi Maanantaina tänne.
    Laivalla juttelin Norski Plymparin omistajan kanssa ja tykkäs että paras missä oli ollut eli Elmiat sun muut bye,bye...Tulipahan taas uusia kasvoja nimimerkeillekkin siellä. Toivottavasti jatkuu ensi vuonna.
     
  5. Ikonen-82

    Ikonen-82 3rd gear

  6. JariV

    JariV 2nd gear

    Totas totas,

    ajankohta tälle näyttelylle oli semmonen että lunta olis voinu jo tulla ihan yhtä helposti kuin toi upee keli koko viikonlopun mitä Lahdessa oli. Itse tulin ja palasin ajamalla, mutta ei ne trailerit siellä mua ainakaan haitanneet. Kuten aiemmin todettiin niin näyttelyautojen parhaimmiston alusta ja jokainen yksityiskohta on detaljoitu ja niillä ei oikeasti viitsi kauheasti ajaa koska sen vehkeen paikkojen puhtaana pitäminen on melkoinen painajainen. Oma nykypeli ei ole tätä luokkaa koska en halunnut tehdä siitä sellaista vaan sitä vastoin ajaa paljon.

    Eikö olis edes harkitsemisen arvoista nyt vaan unohtaa tollaset trailerijutut? Ne autot oli siellä ja melkein jokaisen kuuli sunnuntai-iltapäivänä käynnissä ja näki kun liikkuivat vaikkakin vaan trailerille. Jokainen omistaja huolehtii omasta autostaan sillä tavalla ja tasolla kun haluaa ja varmasti noille trailereille oli hyviä syitä ihan tarpeeksi. Voisko vaan antaa ton aiheen olla, näyttely on jo ohi.

    Jälkiedittiä:
    Hienoja kuvia Ikonen!
     
  7. 400 cid

    400 cid Gearhead

    Joo, ihmetyttää toi trailerihössötys. On näyttelyautoja ja käyttelyautoja ja sit siitä välistä. Ei kait se mitenkään sitä auton arvoa alenna jos se kärryllä tuodaan, ehkä pikemminkin päinvastoin. :eek:

    Mut se siitä. Juniorin tekemä kooste näyttelystä. http://youtu.be/Wm4zHBv7o8k

    Ja itse näyttely oli aivan mahtava kaikin puolin. :)
     
  8. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    ^"video sisältää toisen osapuolen omistamaa materiaalia joten se on asetettu toistokieltoon tekijänoikeuksiin nojaten"

    Olisiko laitettu musaa videoon ja nyt se ei sit näy...?
     
  9. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Tuntupa tuo trailerilla kuskaaminen olevan kaikesta huolimatta hieman arka asia,mutta laiteelkahan trailerit iskuun tulevia koitoksia silmällä pitäen.Ja älkää turhan päiten käynnistäkö autojanne saati liikutelko.Auto kuluu ja voi jopa tulla likaiseksi.
     
  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Tuntuu olevan sulle arka asia kun se sua häiritsee.
     
  11. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Kummallekkaan kun ei ole juuri käyttöä.Trailerin saa lainaksi tarvittaessa,mutta ei siinä ehjiä autoja kuletella.
     
  12. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Ei se häiritse,ennemminkin ihmetyttää?!Mikä saa ihmisen tekemään autostaan niin hienon ja usein vielä suurella rahalla,että sitä ei voi enää juuri käyttää ja muutenkin käsiteltävä kuin jotain ultra harvinaista kiinalaista posliini maljakkoa.Eli homma menee ns. överiksi.Mutta se kai on sitten jonkin sortin nykytrendi kun tuntui moni hieman pulttia ottavan asian tiimoilta.
     
  13. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    On sulla pointti tuossa.

    En tiedä oletko lukenut 80 luvun alussa P. Leinon Corvette projektista.
    Sehän oli melkoisen hieno säksätin. Haluaisin sen nähdä nykyään samanlaisena taideteoksena kuin se joskus oli.
    Mutta se ei ole mahdollista, aika ja kilometrit tehneet tehtävänsä.

    Eli kyllä mä luulen että näillä tämän vuoden näyttelyissä olleilla autoilla ajellaan, kunhan niitä saadaan esiteltyä sen näköisinä kuin ne tallista ensimmäistä kertaa ulos tulivat.

    Osaa varmasti pidetään kuin kipeää piparia piilossa. Mutta ei kaikkia.

    Joten mitä väliä sillä on tuodaanko ne trailerilla vai ajaen, itse haluan nähdä joko hemmetin hienoiksi tehtyjä autoja tai sitten sellaisia muuten vain olevia.
     
  14. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Eihän tässä oo kielletty tekemästä hienoja autoja,ihmetelty vaan tätä nykymeininkiä.Mulle on väliä tuodaanko auto trailerilla vai ajamalla,mutta siitäkään ei sit varmaan sais olla tuota mieltä?!Tää on vähän niinkuin maahanmuuttokeskustelu,kaikki tietää mikä mättää mut ääneen siitä ei passaa mitään sanoa.Niin,monet näyttelyvoittajat ovat rupsahtaneet yllättävän nopeastikin.Ja eipä monet olleetkaan niin viimesen päälle tehtyjä miltä joskus näyttivät.Leinon Vette oli hieno,vaikken noista Corveteista välitäkkään.Usein kun auto lähtee ns. kiertoon sille käy jossain vaiheessa huonosti.
     
  15. ata

    ata Gearhead

    Kyllä minä näen jotain eroa harrasteautonäyttelyssä ja jossain cruisingissa. Ei näyttelyssä autojen tarvitse olla tieliikennekunnossa tai toisaalta oletan, että viimeistelyn pitää niissä parhaissa näyttelyautoissa olla sellainen, että kehtaa näyttää eikä silloin sitä kannata suotta sotkea.

    Kyllä nyt kaikesta voi joku ihmetellä. Ettei edes näyttelyssä saisi olla näyttelyautoja... kyllä tuolla näyttelyssä kuvien perusteella oli ihan riittävästi ajoautojakin esillä...

    Toki sitten kun mennään sinne ns. concours-tasolle auton viimeistelyssä voi toki ajatella että ajetaanko sillä enää ollenkaan, ehkä ei, eikä tarttekaan. Mutta on niitä silti hieno päästä näyttelyissä näkemään huippuun asti viimeisteltyinä. Eikä sillä ole mitään tekemistä "nykymeiningin" kanssa, maailmalla tuo on ihan normaalia, ja ollut oikeastaan aina, että ne viimeistellyimmät autot tuodaan näyttelyyn trailerilla, joskus jopa erikseen autolle tehdyssä sellaisessa tai kuljetuskontissa joka on autolle tehty. Kyllä niitä käyttöautoja näkyy cruisingeissa ihan tarpeeksi. Jo aikoinaan on ollut tällaisia näyttelyautoja joita ei ole koskaan tehty edes normaaliin liikenteeseen, vai olisiko vaikka 80-luvun alussa Jäähallin FHRA:n näyttelyssä olleet motorisoitu ruumisvankkuri tai pink panther-auto pitänyt tuoda sinne ajamalla Amerikasta... tai xtreme showssakin muutama vuosi sitten uudelleen nähty ruotsalainen legenda, Old Bonanza-show-rod, ajamalla vaan Ruotsista mahdollisesti sohjossa ja sitten vain huutaistaan se ennen näyttelyä? Nuo esimerkit tuolta 30 vuoden takaa siksi, ettei voi sanoa "nykymeiningiksi"... Pitäisikö tuollaiset puhtaat show-autot jättää kokonaan tekemättä, vai pitäisikö ne väkisin olla tieliikennekelpoisia? Pitäisikö kisa-autotkin tuoda ajamalla?

    Autonäyttelyhän se on, eikä mikään cruisingin parkkipaikka...
     
  16. fury poika

    fury poika 3rd gear

    No ompa taas typerä keskustelun aihe.
    Jos laitettais niille, jotka eniten huutelee sellasen peli jossa ois kaik hilavitkuttimet kullattu ja kromattu taikka edes oikeasti viimesen päälle.
    Tietenkin omasta pussista kaikki maksettu, niin ajaisivatko autonsa näyttelyyn esille?
    Tuskimpa vaan.
     
  17. muhoksenmulli

    muhoksenmulli 3rd gear

    Nyt tässä keskustelussa on unohtunut se keskeinen ydiasia että kysymys on auto tai pyörä harrastuksesta. Eikö tämä traileriasia ole kuitenkin aikalailla sivuseikka? Kukin tehköön niinkuin parhaakseen katsoo. "Ajatteleppa omalle kohalle". :eek:
     
  18. 69

    69 Gearhead

    Starcraftin kuva [​IMG]
    Mukava nähdä tuokin pirssi noin siistissä kunnossa, paljon hienompi kuin silloin joskus 90-luvulla vaaleanpunaisena. Jokunen kerta tuli oltuna juoppokuskina tuolloin ja melkoista meininkiä oli, joskus tultiin forssan picknikistä kilpaa 900 saapin kans, kyllä saappi jäi vauhtiakin oli parisataa, 400 kone oli silloin. Paras muisto tosta taitaa olla tampereen hämeenkadulta, tuli heiluttua takapenkillä aika hyvissä, livuttiin hiljaa ja matalalla pohja raapi maata vähän välii ja viereen tuli joku takaveto corolla josta nostettiin kyytiin 2 neitoo, siis vauhdista. 8)
     
  19. mercakungen

    mercakungen Gearhead

    Helpotan hieman ihmetystäsi. Kysymyksessä on harrastustasi ohjaavan voiman vastavoima. Toisin sanoen on halu ja taito tehdä hienoa, fasiliteetteja unohtamatta. Ja kyllä rahaakin on käytettävä.

    Jos joskus saat itse aikaan jotain oikeasti hienoa, niin kapeakatseisuutesi tulee muuttumaan. Katu-uskottavuuden pönkittäminen adventtisohjoa kyntämällä ei ole ainoa tapa harrastaa jenkkiautoja (tai autoja yleisesti).

    Kommenteistasi paistaa kateus. Yritä päästä siitä yli. Ei se oikeasti ole sinulta pois jos joku rakentaa hienoa ja kuskaa autoaan trailerilla näyttelyyn. Jos saat näppylöitä hienoista autoista, jätä näyttely väliin. Cruisingeissahan näitä ei tarvitse katsella... vai miten se nyt olikaan?
     
  20. buickadi

    buickadi Gearhead

Kerro tästä muillekin!