Lakiesitys katastuksen siirtämisestä (kesäautot ajoon!)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja maverick999, 16.4.2020.

 1. maverick999

  maverick999 Gearhead

 2. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Double Gearhead

  Noniin, saadaan katsastusasemillekin yt:t käyntiin.

  Käyttiksessä loppuu ajoaika reilun viikon päästä. Nyt kun ei ole enää sitä muutaman kuukauden liukumaa katsastus ajassa niinkuin aiemmin, ei ole mitään järkeä viedä autoa katsastukseen nyt...
   
  mcmies tykkää tästä.
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Samassa rytinässä menee autokorjaamojakin. Erikoisia "päätöksiä" perä perää tältä hallitukselta.
   
  mcmies tykkää tästä.
 4. Ck

  Ck Gearhead

  Voimaan 20.4
   
 5. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Eipä ole mitään vaikutusta kun viimenen päivä on muistaakseni 28.6.2020...eri asia sitten käykö leimalla vai jättääkö jopa kokonaan väliin tältä vuodelta ?
  Erityisesti tässä "pelottaa" onko sitä "omaa katsastusasemaa" enää olemassa ensi vuonna, samaa pohtii varmaan moni muu ? :odeek:
   
 6. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Yhdessä museoautossa jo valmiiksi vuoden pitkänä leima, ei taida enää löytyä joustoa. No täytyy hakea neljän vuoden leima keväämmällä. Ei varmaan ole ruuhkaa konttorilla.
   
 7. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Eilen kävin käyttiksen leimaamassa vaikka olisi tuo uusi asetus mahdollistanut katsastuksen siirtämisen syksyyn.Enpä nähnyt mitään tarvetta leimaamista venyttää.Konttorilla oli tilanne huomiotu erittäin hyvin ja ohjeistus toimimiseen selkeästi esillä ja muitakin katsastajia oli liikenteessä yllättävänkin paljon.
  Vaikka sinänsä pidän vallitsevia rajoituksia hyvänä ja tarpeellisena toimenpiteenä niin kuitenkin jonkinlaista tervettä harkintakykyä pitäisi näissäkin rajoitusten laatimisessa olla ja huomioda myös taloudellinen puoli terveyden lisäksi.Ei siinä mikään varsinainen riskienhallinnan ammattilainen tarvitse olla että pystyy autonsa katsastamaan ajallaan ilman merkittävää riskiä saada tartunta.
   
 8. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Sai 90 euroa maksanut käyttöautokin lisää elinaikaa, olis parin viikon päästä menny leima kylmäksi. :cool:
   
  Seevu tykkää tästä.
 9. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Tuohan on vasta esitys. Ja jostain muualta luin, että katsastusajankohdansiirto koskisi vain korona riskiryhmäihmisiä, eli yli 70-vuotiaita autonomistajia, joilla auton katsastus umpeutuu keväällä/alkukesällä. Jos näin, niin tuo koskee aika pientä autoilijajoukkoa. Tuon lisäksi kannattaa myös huomata se, että aika monella yli 70 vuotiaalla voi esim. lapset käydä katsastamassa seniorin auton. Itsekin käyn tällaisia ikäihmisten asioita hoitamassa.
   
  Muokattu: 16.4.2020
 10. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Jaaha, rakas on leimattu viimeks joskus 2017, joskos sais ajella koko kesän?
   
 11. impala-63

  impala-63 Double Gearhead

  Ei oikein auennut että milloin tämä esitys olisi tarkoitus hyväksyä. Kumminkin tuo väli oli 16.3 alkaen eli kuukausi takaperin. Vähän siis jo myöhässä tuo esitys. Itselläni vaan loppuu kesäbiilistä kohta leima ja saisi nyt siirrettyä sen verran eteenpäin että saisi sen 2 vuoden leiman samalla.
   
 12. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Joko tälle on tullut tietoa koska tämä käsitellään loppuun?
   
 13. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Tämän hallituksen viimeaikaisten "toimien" perusteella asia ilmoitetaan varmaan aikasintaan 16.6. 2020 :rotfl:
  Käsi potassa joka iikalla siellä...
   
  1purehell ja Pikuppeilija tykkäävät tästä.
 14. xp

  xp Gearhead

 15. Tuhansien suomalaisautojen katsastussäännöt muuttuvat: Vuosivälin voi nyt tuplata viivyttelemällä

  Käytännössä vanha laki määrää katsastamaan ennen päivämäärää 1.1.1960 käyttöönotetut museoajoneuvot neljän vuoden välein, kun taas sitä uudemmat katsastetaan tuplasti useammin eli joka toinen vuosi.

  Torstaista 14.5.2020 alkaen uudempien museoautojen katsastusaika kuitenkin muuttuu, eli yksityiskäytössä oleva museoauto tulee kaikissa tapauksissa katsastaa neljän vuoden välein.

  Nuorempien museoautojen omistajille ja haltijoille tämä tarkoittaa sitä, että museoautoa ei kannata nyt vuosikatsastaa ennen toukokuun puoliväliä, sillä katsastusta viivyttämällä ”leiman” saa kestämään kahden sijaista peräti neljä vuotta.
   
  maverick999 ja jarkko359 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!