Laturin valo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Diktaattori, 25.9.2017.

  1. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Mitä tuossa vähän googlasin niin noitahan on kahta laturia ja kytkentää...

    Kumpi se laturi on malliaan, Truck LS vai oikea LS ?

    LS laturissa on vain yksi pieni johto ja Truck LS on kaksi johtoa, pun. ja rusk.

    Ruskeaan johtoo tulee silloin se vastus, jos sitä käytetään ilman laturin merkkivaloa(hehkulamppu)...eli kytkentä on niin, että punaiseen johtoon tulee virtalukolta IGN sytytysvirta, siitä haaroitetaan ruskea, johon tulee se vastus väliin.

    Ei saa olla yhteydessä sytytysvirtapiiriin tai autoa ei voi sammuttaa varoitellaan.

    Eipä tuota punaista kai välttämättä tarvitse ollenkaan, mutta ruskea silti joko sen laturinmerkkivalon tai 470 - 500 Ohm 5W vastuksen läpi...kieltämättä aika sekavaa ja vuosimallikin saattaa vaikuttaa, mutta laturit lienevät silti samoja ?

    Tuolla on erilaisia kaavioita.

    https://ls1tech.com/forums/conversions-hybrids/779728-thee-alternator-faq-thread.html

    Noihin latureihin myydään liittimiä, joissa yleensä pätkät johtoa ja se vastus mukana joko erillään tai kytkettynä valmiiksi johtoon.

    Summit:n sivulla Painless:n liitin, jossa yksinkertainen kytkentä ohjekin mukana.

    https://www.summitracing.com/int/parts/prf-30705/overview/

    https://static.summitracing.com/global/images/instructions/prf-30705instruction.pdf
     
    Diktaattori tykkää tästä.
  2. Diktaattori

    Diktaattori 2nd gear

    Joo truck ls laturi on. Ruskea johto merkkivalolta menee ruskeaan liittimessä. Nyt se lataa ja valo toimii. Jospa jättäis näin ja sitten siihen johtoon vastus jos laturi kärähtää. Monenko watin lie tuo camaron oma merkkivalin polttimo ja ei se kyllä ees pala sillon ku lataa eli molemmilla puolilla on +. Mitähän se toinen napa field duty cycle tarkottaa ylipäätään?
     
    Muokattu: 27.9.2017
  3. Diktaattori

    Diktaattori 2nd gear

    Saattaa kyllä olla että minun liittimessä tuo ruskea on se I pinni en oo varma. Yhdellä joholla ainakin lataa minkähän takia jossain ohjeessa on just että molemmat kytketään?
     
  4. Substitute

    Substitute Gearhead

    Monissa latureissa se laturin sisäinen jännitesäädin tarvitsee ulkoa käyttöjännitteen (jännitevertailutietona?), mutta joissain ei tarvi.
    Luulen näin.
     

Kerro tästä muillekin!