Lehtijousien taottaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja velox, 25.10.2009.

  1. velox

    velox 1st gear

    Lehtipakat kaipaisivat kunnostusta, löytyykö muista kuin Vallilan takomo?
    Ei haittais vaikka paikka löytyis Oulunseudulta!
    Mitähän maksaa?
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

  3. velox

    velox 1st gear

    missä hinnoissa noin suurinpiirtein liikutaan?
     
  4. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    voihan ne takoa itekkin.
    tulee vaan vähä hiki mut onnistuu.
    ja tietää ainakin miksi maksaa...
     
  5. stroker56

    stroker56 Gearhead

    Laitas osoitetta niin tuodaan pakkoja.
     
  6. Jza

    Jza Double Gearhead

    Bussin jouset oli 400-800€ per pakka. Henkilöautosta ei hajua.
     
  7. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    Tota just ny vähä kiiruita 8)

    kyl siinä kokolailla reipas päivä kului kun kahterenpekkan paukutettiin yhet c-koppasen pakat.
    ja vitutus kyl oli päällä mut minkäs teit kun piti halvalla saada :mad:
     
  8. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Eiköhän hinnat aina selviä kun rohkeasti soittaa ko. firmaan.... :wink:

    vallilan takomo : +358 (0)9 5617880
     
  9. Camaro77LT

    Camaro77LT 1st gear

    Ja vallilan takomon kanssa kannattaa soipia se hinta valmiiksi.. se muuten oikeesti pompsahtaa.. Takajousien taonta on puhelimessa 200--- hakiessa 350e
     
  10. BUICK:it

    BUICK:it 3rd gear

    vallilan takomolla Ä-Ä-Änkyttivät niin paljon hintakyselyn aikaan että jätin heidät rauhaan :odroll: Helsingin Auto-Mäkelä,Kytkintie 45, Hki
    Ko.paikassa sain hinnan etukäteen ja lopputulos oli niin ku pitikin.
     
  11. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Mulla lisättiin yksi lehti molemmille puolille sekä uudet etu helat ja muovilätkät jousien väliin 350e
     
  12. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    350€ käsintehdystä, asiakkaan toivomusten tehdystä jousiparista on vuonna 2010 kohtuuhinta. Jos se ei onnistu oikein, pitää tuote viedä yritykseen joka on tehnyt tuotteen, ja vaatia tekemään uudestaan asiakkaan toiveiden mukaiseksi.


    Kukaan teistä, joilla on yli 10€ tuntipalkka, ei todennäköisesti pystyisi korjaamaan yhtä pakkaa sillä nopeudella, että se tuottaisi yritykselle arvonlisäveron, materiaalikulut, työntekijän kulut, vakuutukset, työtilavuokrat, vakuutukset jne....saati sitten tuottoa, joka on jokaisen yrityksen perusta, niin että kustannukset alittavat ton 300-350€.


    Ne teistä, joilla on alle 10€ tuntipalkka, olette joko väärällä alalla, täysin vääriä kommentoimaan tähän aiheeseen, alikoulutettuja omasta tai muusta syystä tai muuten vaan idiootteja jotka eivät tajua asioiden kokonaisuutta. Sori ihan v*tusti.

    Piti vielä lisätä, että jos tienaat yli 15€ tunnissa, ei se ainakaan paranna osakeyrityksen tilannetta jos asiakkaat pitävät 350€ kovana hintana?? Joten älä lähetä vittuilua mulle.
     
  13. darpen

    darpen Gearhead

    Toi on kyllä totta. Katoin äsken että us-parts myy hintaan 190€ yhden xhd-jousipakan mopariin. Tietysti toi on uusi setti, mutta onko se varmasti sopiva jokaisen autoon onkin sitten toinen asia.. :-?

    Tämä myös totta. Harmittavan moni vaan tyytyy manaamaan paskaa firmaa eikä pidä huolta oikeuksistaan. Sellasta ja muistelisin että jos on annettu hinta-arvio, niin se ei sais ylittyä kuin tietyllä määrällä, olikohan 30%, korjatkaa jos tiedätte tarkemmin.
     
  14. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    ca 6-8 v sitten menin galaxien kanssa kaarinan autojousi vuolaan.
    betoni lattialla mittasivat roikkuvan perän korkeuden , tais jotain 2 tuumaa roikkua alempana kuin keula. Takosivat vanhat, ja lisäsivät uuden lehden . koko päivän homma, hinta sen mukainen . asiallista touhuu,
    mutta perä oli sitten about 2" korkeamma kuin pitäis. Ihemttelin ett aika korkeelta näyttää. "Juu, ei sille mitään voi, tää on vähä arpapeliä " :poff: Olis pitäny jostaan sellaiset BAck-Off roiskeläpät hommata.
    NOh Mooneyesin 2" alu drop palikat paikalleen, ja nyt on korkeus ihan ok.
    Eikä pohjaa jouset enää !
     
  15. Camaro77LT

    Camaro77LT 1st gear

     
  16. cenote

    cenote 1st gear

    Tässä haukutaan Vallilan takomoa. Okei, ei varmaan halvin firma, mutta itse hankin sieltä lisäjouset 500€:lla pakettiautoon 3v sitten tietyillä toivomuksilla, olen ollut todella tyytyväinen lopputulokseen, pojat tiesivät mitä tekivät.

    Jos haet pelkästään uusia jousia kuoleentuneiden tilalle niin on varmaan halvempia vaihtoehtoja, mutta jos sinulla on erityistoivomuksia jousien suhteen niin tuolta todella löytyy asiantuntemusta.

    Nykyään on saatavilla myös ilmajousia siedettävään hintaan.
     
  17. transport01

    transport01 3rd gear

    Olen kerran pikkupoikana n 30v sitten seuraamassa vierestä kun yhden farmari escortin jousipakat taottiin ja vahvistettiin lisälehdellä. Taonta kävi kyllä huippusepältä odottaessa niin nopsaan, että ei siinä ehtinyt kuin ihmetellä että onko se noin helppoa. Johon sain vastauksen, että joo, kunhan ensin treenaa joitain kymmeniä vuosia :rotfl: Ei siinä montaa minuuttia / lehti mennyt. Lopputulos oli tarkkaan haluttu ja kestävä.

    Ja laskutus oli muistaakseni nykyrahaksi muutettuna yli 100/h, eli ammattimies tiesi hintansa. Loppusumma silti maltillinen, kun koko homma meni muistikuvan mukaan alle tunnissa.

    Sen muistan, että pakkojen purku, kasaus, lisälehden raakatyöstö ym. tehtiin itse ja sepälle roudattin vain puhtaita irtolehtiä.
     
  18. veksi!!

    veksi!! 1st gear

    kallista touhua. täällä paikallinen seppä otti neljän pakan takomisesta 100e. ja hyvät tuli! 8)
     
  19. nova 76

    nova 76 2nd gear

    missäs se veksin kylä sijaitsee? otin just novasta taka-akselin lehtijousineen pois niin huomasin toisen jousen etupään silmukan auenneen.
     
  20. veksi!!

    veksi!! 1st gear

    pohjois-savossa iisalmessa.
     

Kerro tästä muillekin!