Lehtijousien taottaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja velox, 25.10.2009.

 1. velox

  velox 1st gear

  Lehtipakat kaipaisivat kunnostusta, löytyykö muista kuin Vallilan takomo?
  Ei haittais vaikka paikka löytyis Oulunseudulta!
  Mitähän maksaa?
   
 2. Jza

  Jza Double Gearhead

 3. velox

  velox 1st gear

  missä hinnoissa noin suurinpiirtein liikutaan?
   
 4. vinkkeli

  vinkkeli Gearhead

  voihan ne takoa itekkin.
  tulee vaan vähä hiki mut onnistuu.
  ja tietää ainakin miksi maksaa...
   
 5. stroker56

  stroker56 Gearhead

  Laitas osoitetta niin tuodaan pakkoja.
   
 6. Jza

  Jza Double Gearhead

  Bussin jouset oli 400-800€ per pakka. Henkilöautosta ei hajua.
   
 7. vinkkeli

  vinkkeli Gearhead

  Tota just ny vähä kiiruita 8)

  kyl siinä kokolailla reipas päivä kului kun kahterenpekkan paukutettiin yhet c-koppasen pakat.
  ja vitutus kyl oli päällä mut minkäs teit kun piti halvalla saada :mad:
   
 8. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Eiköhän hinnat aina selviä kun rohkeasti soittaa ko. firmaan.... :wink:

  vallilan takomo : +358 (0)9 5617880
   
 9. Camaro77LT

  Camaro77LT 1st gear

  Ja vallilan takomon kanssa kannattaa soipia se hinta valmiiksi.. se muuten oikeesti pompsahtaa.. Takajousien taonta on puhelimessa 200--- hakiessa 350e
   
 10. BUICK:it

  BUICK:it 3rd gear

  vallilan takomolla Ä-Ä-Änkyttivät niin paljon hintakyselyn aikaan että jätin heidät rauhaan :odroll: Helsingin Auto-Mäkelä,Kytkintie 45, Hki
  Ko.paikassa sain hinnan etukäteen ja lopputulos oli niin ku pitikin.
   
 11. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Mulla lisättiin yksi lehti molemmille puolille sekä uudet etu helat ja muovilätkät jousien väliin 350e
   
 12. RockHQ

  RockHQ 3rd gear

  350€ käsintehdystä, asiakkaan toivomusten tehdystä jousiparista on vuonna 2010 kohtuuhinta. Jos se ei onnistu oikein, pitää tuote viedä yritykseen joka on tehnyt tuotteen, ja vaatia tekemään uudestaan asiakkaan toiveiden mukaiseksi.


  Kukaan teistä, joilla on yli 10€ tuntipalkka, ei todennäköisesti pystyisi korjaamaan yhtä pakkaa sillä nopeudella, että se tuottaisi yritykselle arvonlisäveron, materiaalikulut, työntekijän kulut, vakuutukset, työtilavuokrat, vakuutukset jne....saati sitten tuottoa, joka on jokaisen yrityksen perusta, niin että kustannukset alittavat ton 300-350€.


  Ne teistä, joilla on alle 10€ tuntipalkka, olette joko väärällä alalla, täysin vääriä kommentoimaan tähän aiheeseen, alikoulutettuja omasta tai muusta syystä tai muuten vaan idiootteja jotka eivät tajua asioiden kokonaisuutta. Sori ihan v*tusti.

  Piti vielä lisätä, että jos tienaat yli 15€ tunnissa, ei se ainakaan paranna osakeyrityksen tilannetta jos asiakkaat pitävät 350€ kovana hintana?? Joten älä lähetä vittuilua mulle.
   
 13. darpen

  darpen Gearhead

  Toi on kyllä totta. Katoin äsken että us-parts myy hintaan 190€ yhden xhd-jousipakan mopariin. Tietysti toi on uusi setti, mutta onko se varmasti sopiva jokaisen autoon onkin sitten toinen asia.. :-?

  Tämä myös totta. Harmittavan moni vaan tyytyy manaamaan paskaa firmaa eikä pidä huolta oikeuksistaan. Sellasta ja muistelisin että jos on annettu hinta-arvio, niin se ei sais ylittyä kuin tietyllä määrällä, olikohan 30%, korjatkaa jos tiedätte tarkemmin.
   
 14. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  ca 6-8 v sitten menin galaxien kanssa kaarinan autojousi vuolaan.
  betoni lattialla mittasivat roikkuvan perän korkeuden , tais jotain 2 tuumaa roikkua alempana kuin keula. Takosivat vanhat, ja lisäsivät uuden lehden . koko päivän homma, hinta sen mukainen . asiallista touhuu,
  mutta perä oli sitten about 2" korkeamma kuin pitäis. Ihemttelin ett aika korkeelta näyttää. "Juu, ei sille mitään voi, tää on vähä arpapeliä " :poff: Olis pitäny jostaan sellaiset BAck-Off roiskeläpät hommata.
  NOh Mooneyesin 2" alu drop palikat paikalleen, ja nyt on korkeus ihan ok.
  Eikä pohjaa jouset enää !
   
 15. Camaro77LT

  Camaro77LT 1st gear

   
 16. cenote

  cenote 1st gear

  Tässä haukutaan Vallilan takomoa. Okei, ei varmaan halvin firma, mutta itse hankin sieltä lisäjouset 500€:lla pakettiautoon 3v sitten tietyillä toivomuksilla, olen ollut todella tyytyväinen lopputulokseen, pojat tiesivät mitä tekivät.

  Jos haet pelkästään uusia jousia kuoleentuneiden tilalle niin on varmaan halvempia vaihtoehtoja, mutta jos sinulla on erityistoivomuksia jousien suhteen niin tuolta todella löytyy asiantuntemusta.

  Nykyään on saatavilla myös ilmajousia siedettävään hintaan.
   
 17. transport01

  transport01 3rd gear

  Olen kerran pikkupoikana n 30v sitten seuraamassa vierestä kun yhden farmari escortin jousipakat taottiin ja vahvistettiin lisälehdellä. Taonta kävi kyllä huippusepältä odottaessa niin nopsaan, että ei siinä ehtinyt kuin ihmetellä että onko se noin helppoa. Johon sain vastauksen, että joo, kunhan ensin treenaa joitain kymmeniä vuosia :rotfl: Ei siinä montaa minuuttia / lehti mennyt. Lopputulos oli tarkkaan haluttu ja kestävä.

  Ja laskutus oli muistaakseni nykyrahaksi muutettuna yli 100/h, eli ammattimies tiesi hintansa. Loppusumma silti maltillinen, kun koko homma meni muistikuvan mukaan alle tunnissa.

  Sen muistan, että pakkojen purku, kasaus, lisälehden raakatyöstö ym. tehtiin itse ja sepälle roudattin vain puhtaita irtolehtiä.
   
 18. veksi!!

  veksi!! 1st gear

  kallista touhua. täällä paikallinen seppä otti neljän pakan takomisesta 100e. ja hyvät tuli! 8)
   
 19. nova 76

  nova 76 2nd gear

  missäs se veksin kylä sijaitsee? otin just novasta taka-akselin lehtijousineen pois niin huomasin toisen jousen etupään silmukan auenneen.
   
 20. veksi!!

  veksi!! 1st gear

  pohjois-savossa iisalmessa.
   

Kerro tästä muillekin!