LS3 Hot Cam

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja C5_Z06, 18.8.2017.

  1. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    LS3 Hot Cam 480 heppainen versio kävi pajalla äskettäin. Moottori oli upeassa -69 Camarossa ja oireena ah niin tuttu nykiminen.

    Moottori toimi vallan mainiosti muuten paitsi että oli todella rasittava 1300...1600 kierroksella eli nyki jatkuvasti. Just sillä normaaliajon alueella.

    Pienestä pilalla koko auto.

    Siispä tutkimaan. Säädöt oli tietenkin GM:n jäljiltä eli moottoripaketin mukana oli tullut C6:n tietsikkaboksi.

    No, kahta tuntia myöhemmin eipä nykinyt enää. Toimi aivan kuin vakiomoottori. Ja kun auto oli niin upea, oli pakko käydä ajelemassa kaupungilla - kun oli niin upea sääkin.

    Tunnin verran vietin dynossa ja luvatut 480 heppaahan sieltä irtosi.

    Omistaja oli todella tyytyväinen ja nimenomaan ajettavuuteen. Se kun on usein se kaikista tärkein asia. Autohan oli seissyt koko edellisen kesän. Nyt sillä on todella kiva ajella. Eron hetki oli haikea...

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    cellu, Roc, Herje ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. Anza

    Anza Gearhead

    LS3 lienee sähköinen kaasuläppä ja reagoi herkemmin tyhjäkäynnillä ja alhaisilla kierroksilla, säädettävissä. Verraten vaijerilla toimiviin, lq4 yms joissa ollu ilmeisesti ongelmia alakierroksilla tän hotcamin kanssa.
     
  3. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    LQ4:ssa ei ole ollut haasteita, mutta niitä en ole tuolla nokalla säätänyt vaan selvästi reippaammilla nokilla.

    LS3:ssa on tosiaan sähköinen kaasuläppä joka toimii aivan mainiosti. Eräässä projektissa oli muistaakseni nokkana 230/236 ja luokkaa 112 LSA:lla (+kannet+peltisarjat) ja siitäkin tuli aivan kuin vakiomoottori kun pääsin viimeistelemään säädöt kadulla viime keväänä. Olikohan 540 heppaa tms. lopputulos.
     
  4. Anza

    Anza Gearhead

    Ihan mielenkiinnosta kysyn. Miten noissa nokkaviritteisissä, kuten Hotcam eroaa IAC säätyvä ja kaasuläpällisen tyhjäkäynti / alakierrosten säätö?
     
  5. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Ei se eroa muuten mitenkään, paitsi että vaijeriläpällisissä pitää joskus käyttää ruuvaria.
     
    Anza tykkää tästä.
  6. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Tänään kävi taas uusi asiakas. Nykivä LSx-moottori wanhassa Camarossa.

    Tällä kertaa ei ollut Hot Camilla. Mutta nyki silti.

    Ei nyi enää.

    Oli ilo tehdä testilenkkejä auton rakentajan kanssa, kun auto toimi niin hyvin. Omistajakin oli ilmeisen tyytyväinen, eli juuri se toteutui mitä haettiinkin eli se normiajon ajettavuus tuli kuntoon.

    Eron hetki oli haikea. Olisihan tuollainen kelvannut lasikuitupulkkamiehellekin.

    [​IMG]
    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!