lukkoperäöljy?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja hangover, 27.11.2004.

  1. JTR

    JTR Gearhead

    Oldseissa ei ole koskaan ollut vakiona Eatonin keskipakolukkoa. Sitä on käytetty ainoastaan hyötyajoneuvoissa eli truckeissa.
    Keskipakolukon kytkinlevyjä ei ole suunniteltu luistamaan, vaan kyseessä on on/off lukko. Lukkiutuminen tapahtuu niin nopeasti ettei kitkalevyjen luistoa paljoa esiinny. Nopeustunnistin (keskipakotunnistin) todellakin määrää lukkiutumisen, mutta samalla se sisältää kitkapinnat. Näiden tarkoitus on hieman luistaa kun keskipakosäädin kytkeytyy salpakappaleeseen. Tämä suojaus on välttämätön, koska nopeustunnistin ei kestäisi pyörivien osien pysäyttämistä yhtäkkiä. Lisäaine haittaa näiden kitkapintojen toimintaa, eli päästää ne luistamaan liikaa. Siten lukko ei kytkeydy tai kitkapinnat kuluvat liikaa.

    Lukon valmistaja kertoo sivuillaan asian kauniisti: requires no lube additives.
    http://www.automotive.eaton.com/product ... gdiff.html

    GM puolestaan jo suorastaan pelottelee esim. tiedotteessaan 91-4B-124 (lisäaineen käyttö saattaa hajottaa lukon): “The use of any additive in locking rear axles (G80) is not recommended. Rear axle additives are designed for use in limited slip differentials which are normally installed in cars. All light duty trucks equipped with RPO G80 make use of a locking differential and the use of additives will delay the engagement of the locking mechanism and may decrease axle life.”

    GM:n tiedotteet minulla on ainoastaan paperilla, joten niihin en voi linkittää!
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    No, siis eli mitä öljyä vanin lukkoperään???
     
  3. rysty

    rysty 1st gear

    Luin just tän ketjun mielenkiinnolla. Mulla on -87 pick uppi. Viime talven sillä ajaneena, täytyy sanoa että kyseinen lukkoperä toimii hienosti.
    Vaihdoin peräöljyt noin kuukausi sitten. Laitoin GM:n lisäaineen, kun kaikki sanoivat niin, vauhtikaupan myyjää myöden. Vaikka hällekin sanoin että mulla on keskipakolukko. Tän talven muutaman liukkaan kelin jälkeen mielestäni se ei ole toimitut yhtä hyvin. Ei esim lukkiudu yhtä nätisti ja nopeasti. Ja oon asiaa vähän ihmetelly.

    No soitin just äsken Metro-autoon (peli on heidän maahantuoma).
    Heppu tarkasti asian jostain ja sanoi: "Joo sulla on differientaalilukko. Kuuluu käyttää tavallista peräöljyä. Ei lisäaineita eikä lukkoperäöljyjä."
    Täytyy tänään heti vaihtaa tavalliset öljyt. Toivottavasti ei ole ehtiny vielä hajota mitään. Harmittaa kun en älynny kysyy asiaa etukäteen.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hiton hyvä tietää tämäkin homma. Mullekin myytin kanssa juuri hiljattain kaupasta lisäaineistetut öljyt, mutta en onneksi vielä ehtinyt vaihtaa.

    Tälläisen aiheeseen liittyvän jutun bongasin jostain palstalta, missä oli listattu erinäisiä GM:n vehkeiden vikamahdollisuuksia:

    "Rear axle chatter: '82-'91 trucks with the G80 locking differential can experience rear axle chatter, especially when you're turning a corner from a stop. The clutches alternately engage and disengage. The cause is contaminated gear lube. The solution is to replace the old lube with new 80W-90 without additives."
     
  5. rysty

    rysty 1st gear

    Joo öljyt vaihdettu, ja alko lukko taas kytkeytyä/toimia niikuin pitää.
    Kestävyydestä ja pitkäikäisyydestä ei pysty sanoo.
    Lisäaineen kanssa tartti selkeesti sudittaa ennen kun lukko kytkeyty ja sit peli oli jo menetetty ja letukka jumissa.
     
  6. Jem77

    Jem77 Gearhead

    Ei helevata, miks ne myyvät sitten lukkoperäööliä ja lisäaineita tyhmälle (siis mulle), jos niitä ei ton G80 option kanssa saa käyttää.

    Joutuuko täs nyt sitte vaihtaan taas heti perään uudet öölit? Prkl.
     
  7. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Ei se siellä haittaa..
     
  8. Jem77

    Jem77 Gearhead

    No hyvä.
     

Kerro tästä muillekin!