Lumina.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja softail, 14.11.2005.

  1. jpyy

    jpyy 3rd gear

  2. Jebulis

    Jebulis Gearhead

    Mulla kans tankki piti vaihtaa. Taitaa olla vähän tyyppivika Luminoissa tankin puhki ruostuminen. Kohtuu hinnalla saa kuitenkin tankkeja esim. romikselta.

    "Aika hurja Lumina, peräöljyt vaihdettu, sekä hinta uutena 89.000€
    http://www.nettiauto.com/chevrolet/lumina/2838876"

    Komea Lumina, jos olisi tarvetta toiselle Luminalle niin siinä olis erittäin hyvä vaihtoehto. Mulla taitaakin muuten olla omassa Luminassa vielä peräöljyt vaihtamatta :D
     
  3. ihd

    ihd Gearhead

    Emännän Luminassa ilmeni sellainen vika, että reunimmaiset jarruvalot eivät pala, mutta keskimmäinen lisäjarruvalo kyllä toimii moitteetta. Vilkut toimivat , joten polttimot ovat ehjät. onko siellä sitten jarrupolkimella omat katkaisijat sekä lisä- että varsinaisille jarruvaloille? vai mistä kannattaisi ensin vikaa etsiä?
     
  4. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Onko Luminan (4D sedan) ja Pontiac Grand Prix:n takaoven lasit samoja??
     
  5. mie

    mie Gearhead

    Etuvetoisissakin on perävälitys kuitenkin, eli perä, tiä mitä öljyä lumppariin menee, mutta hyvä jos joku niitäkin vaihtelee.
     
  6. Jebulis

    Jebulis Gearhead

    Ensin kantsii tarkistaa jarrujen sulake, mutta vika voi olla myös vilkun katkaisijassa.
     
  7. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    No ei sitten ole, vertasin takaovia ja Grand Prix:issä ei ole pikkuruutua, on vain yksi iso!!
     
  8. Hellfirebird

    Hellfirebird Gearhead

    :D vähän liiottelun makua... tehoakin 10hp enempi tossa autossa (peräöljyn lisäksi hieman piristetty)
    keväällä -95 Luminan hinnat pyöri 40 000e:ssä (n. 240tmk)

    mutta ei käy kiistäminen etteikö kyseessä ole siisti yksilö ja varmaan hyvä peli. Itellä on aika identtinen taka-selkänojaa lukuunottamatta, ei ole tuota käsinojaa takana. onko se sitten ero LS malliin?
     
  9. Kurtbyy

    Kurtbyy 1st gear

    Omassa Luminassa oli sama vika. Vika tuli paikallistettua vilkkukytkimeen. Kokeile tätä: Samalla kun painat jarrupoljinta, vääntele kevyesti vilkkuviikseä eri suuntiin. Jos vilkkukytkimessä on kontaktihäiriöitä, pitäisi jarruvalojen syttyä, kun hieman hierot viikseä. Ainakin RockAutosta noita vilkkukytkimiä saa halvalla.
     
  10. ihd

    ihd Gearhead

    Joo, tuli jo paikannettua vika ihan vahingossa tonne vilkkuviikseen jo aiemmin, eli kun vetää viistä vähän itseen päin niin toimii kaikki jarruvalot.
    En ole vielä ehtinyt (viitsinyt) ottaa rattia irti ja katsoa että mikä siellä on väljä.
     
  11. mike-79

    mike-79 1st gear

    Joo ku vetää viikseen nii selviää onko se väljä... Vaihtamalla korjaantuu...
     
  12. 62chevy2

    62chevy2 3rd gear

    Taitaa tuo luminan lämppäri olla aika tehoton tai sitten siinä on jotain vikaa. Vaikea saada pysymään ikkunoita auki ainakaan kylmänä. Ei pitäisi kennonkaan vuotaa, kun nesteet ei katoa eikä haise makealle. Onkohan tuosta muilla kokemuksia tai vinkkejä. Sisätilanlämppäri taitaa olla ainoa apu. Lämpösenä kyllä pysyvät ikkunat kirkkaina. Muuten asiallinen vaunu.
     
  13. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    just ostin luminan ja samoja oireita,puhallin pois niin oli puhallin täynnä koivun lehtiä.nyt hönkii toisella tavalla.lehdet oli menny tuulilasin alareunaa peittävästä muoviosan pienestä lohjenneesta reiästä.
     
  14. jtpaajan

    jtpaajan 1st gear

    Huurtuminen

    Huurtumista kylmänä oli kyllä vahvasti havaittavissa omassakin Lumpparissa. Lämmettyä häviää, mutta varsinkin tällaisella plussalämpimällä syyskelillä ilman esilämmitystä startatessa oli lasit täynnä vesipisaroita sisäpuolelta.

    Syyllinen on ehkä ilmastointi, joka aktivoituu aina Luminassa kun puhalluksen asettaa lasille. Ellei kennoa kuivata ennen auton sammuttamista pitämällä kompuraa hetkisen pois päältä, kertyy siihen kylmyyden takia kosteutta joka seuraavassa startissa on heti lasissa, jos auton starttaa niin että ilmastointi on päällä.

    Huomasin että omassa huurtumista oli selvästi vähemmän, jos auton starttasi sellaisessa lämppärin asennossa, jossa kompura ei ole päällä, esim. jaloille puhalluksella. Ilmansuuntauksen valitsimessa sinisellä värjätyt asennot ovat ilmastoituja.
     
  15. 62chevy2

    62chevy2 3rd gear

    Kiitos vinkeistä!
    Pitääpä ottaa se puhallin auki ja katsoa mitä sieltä löytyy. Puhallin on ainakin mulla melko äänekäs ja värisee täydellä teholla melkoisesti. Taitaa olla ominaisuus? Ilmeisesti kuitenkin on mahdollista saada luminan ikkunat pysymään kohtuu kirkkaana kylmänäkin, kun vähän kikkailee noiden ohjeiden mukaisesti. Sisätilapistoke on kuitenkin mulla olemassa, mutta ainahan auto ei ole sähkön ulottuvilla.
     
  16. lumlum

    lumlum Gearhead

    Juu kannattaa putsata koko tuuletinkotelo, moottori pitää ääntä myös täynnä roskaa ollessaan. Itellä muuttu aikanaan tilanne yöstä päiväks kun putsasin koko puhallinhärpäkkeen.

    Webasto oli kanssa kova sana. Ei huurtunu. 8)
     
  17. jaggi

    jaggi 3rd gear

    Sanokaas kun mulla on tuo kuskinovessa oleva ikkunanostinpaneeli pimeänä, niin eikös se kuuluisi olla valaistu? Jos näin, niin tietääkö kukaan että millainen lamppu ja voiko vaihtaa itse?
    Kiitos!
     
  18. 62chevy2

    62chevy2 3rd gear

    Tulipahan se puhallin putsattua. Olihan siellä koivunlehteä puolillaan ja hiljeni kummasti, kun puhdisti. Puhallusteho taisi myös parantua. Onko muilla ovien jäätymisen kanssa ongelmia? Mulla jäätyy varsinkin takaovet tiivisteistään kiinni. Lukot kyllä pelaavat. Olen yrittänyt turata tiivisteisiin silkonipuikkoa, mutta sekään ei tunnu auttavan. Mikä neuvoksi?
     
  19. jaggi

    jaggi 3rd gear

    Eikö kukaan tosiaan tiedä? :-? :odroll:
     
  20. Hellfirebird

    Hellfirebird Gearhead

    kyllä siinä valaisu on, valosta en tiedä enempää mut voin kattoo repair manualista olisko tuosta mitä.
    itellä on vähä isompi valoprobleema selviteltävänä :(
     

Kerro tästä muillekin!