luminan abs jarrut rusahtelee

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja mike-79, 22.8.2006.

  1. mike-79

    mike-79 1st gear

    sellanen "vika" tuli 1997 luminaan, että välillä kun jarruttaa niin kuuluu sama ääni kuin talvella kun abs-jarrut menee päälle, ääni ei kuulu koko ajan jarruttaessa vaan vähän aikaa. Samanlaista rusahtelua kuuluu silloin tällöin, mutta mikään merkkivalo ei syty, eikä vaikuta ajoon mitenkään. Levyt+palat menee kyllä kohta muutenkin vaihtoon, korjaantuukohan sillä? levyt on kuluneet epätasaisesti, eikä pala ota koko alaltaan kiinni.
     
  2. JKF

    JKF Gearhead

    Mitenkäs iskunvaimennuksen kunto. Voi ehkä aiheuttaa samanlaisia oireita, jos jossain nurkassa on oikein huono iskari, jolloin rengas ei oikein tahdo pysyä tiessä kiinni.
     
  3. mike-79

    mike-79 1st gear

    en usko, kun hiljaa lirutellessa tasasella asfaltilla kuuluu rusahtelua jarruttaessa, ei kuitenkaan koko jarrutuksen ajan vaan pari rusahdusta. Iskarit oli ainakin viime katsastuksessa ok.
     
  4. vempula

    vempula Gearhead

    eihän vaan abs:n hammashehä ole irti tai poikki ( onks tässä sellaset?)
     
  5. mike-79

    mike-79 1st gear

    pitäis siellä sellainen kuulemma olla...voikohan joku kosketushäiriö jossain liitännöissä aiheuttaa rutinaa? abs-valo ei kuitenkaan syty palamaan, pelkkä ääni kuuluu.
     
  6. mike-79

    mike-79 1st gear

    nyt on jarrulevyt ja palat uudet, ja silti absin rusahtelu kuuluu kojelaudan alapuolelta normaalissa ajossa koko ajan, mikähän mättää? poljin tuntuu välillä takkuilevalta, onko mitään hajua mikä voisi olla rikki?
     
  7. 280471

    280471 1st gear

    itellä 460 volvossa sama.poljin on kuin kumia painais,ja välillä otta kuin tauti kiinni ja väliin ei meinaa pysähtyä.aamuisin kuuluu rutinaa eikä merkki valo ilmota mitään.oisko joku paine venttiili jumissa ?
     
  8. mike-79

    mike-79 1st gear

    jarrut pelaa muuten normaalisti, pientä takkuilua tuntuu mutta se napsutus vaan kuuluu...voisikohan joku ohjainlaatikko olla sökö? varusvaloja ei syty palamaan
     
  9. Nova400

    Nova400 Gearhead

    Veikkaisin viallista pyöräanturia tai sen johtoa. Omassa käyttöautossa oli samaa vikaa, toisen etupyörän anturin johto kahdesta kohtaa poikki. Varoitusvalo syttynee vasta, kun signaali on poikki pidempään, kun jarrua ei paineta.

    Kannattaa mittailla kaikki pyöräanturit yleismittarilla ja samalla taivutella niiden johtoja. Viallisen anturin vastus on lähes ääretön ja mahdollisesti muuttuu taivutellessa. Boschin antureiden vastus on noin kilo-ohmin luokkaa ja mikäli Luminassa on myös magneettiin ja kelaan perustuvat anturit, niiden vastus lienee samaa suuruusluokkaa.
     
  10. mike-79

    mike-79 1st gear

    ei korjaamolla osanneet mitään tehdä...Kuopiossa ei enää ole servoletin huoltoa, eikä kellään siihen käyviä testereitä...lähin ilmeisesti Tampereen Metro-auto? Ja kun merkkivalo ei pala niin, näinköhän testerikään sanoo yhtään mitään?....ei auta kai muu kuin ajaa 300+300km lähimpään huoltoon....
     
  11. makke

    makke 1st gear

    Väittäisin ihan näppituntumalta et järjestelmässä on ilmaa. Ei noita abseja ilmata kunnolla ihan perinteisellä tavalla. Osassa tarvii olla paineet päällä, toisissa ei. Myös ilmausjärjestys vaikuttaa asiaan. Autodata kertoo varmaan oikeen ratkasun, mut en nyt oikeesti jaksa alkaa tutkimaan kuinka tässä autossa pitäis ilmaus suorittaa. Sit ku vähemmän omien projektien lumoissa, niin asiaa vois alkaa vaikka vähän tutkimaankin noin niinku teoriapohjalta.
     
  12. mike-79

    mike-79 1st gear

    taisi nimim. "vempula" voittaa lottoarvonnan...otin renkaat irti ja tutkiskelin hammaskehiä ja vasemman puolen kehä on poikki ja n. millin rako siinä...kumma kun ei korjaamosedät tätä huomanneet, antovat vaan valohoitoo...
     
  13. mike-79

    mike-79 1st gear

    kyllä...hammaskehä se oli, uus vetoakseli, ja toimiii
     

Kerro tästä muillekin!