Maalari maalasi taloa...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Kerberos, 18.12.2002.

  1. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Mutta nyt täytyisi maalata autoa. Mistähän löytyisi -69 Dodgeeni alkuperäinen väri, värikoodina on B5, mutta kun olen kysellyt maaliliikkeistä, niin ei kuulemma oikein löydy noin vanhojen vehkeiden värikarttoja?

    Onko kellään tietoa mistä vois löytyä, tai jotain "sekoituskaavaa", että oikeata sävyä saisi?
    Väri on hieman taivaansinistä tummempi metallihohto.


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Kerberos 2002-12-18 09:00 ]</font>
     
  2. 454SS

    454SS 3rd gear

    glasurit:lta on yleensä löytynyt hyvin kaavoja vanhoihin jenkkeihin. soita esim lappeenrantaan väritikalle. jokaisessa maalaamossa on värikartat, joista saat katottua värin suht lähelle alkuperäistä. oman kokemukseni mukaan sikkensin värikartasta on helpoin kattoa. ennen kuin joku alkaa puolustelemaan jonkun muun maalimerkin värimalleja, ilmoitan käyttäneeni vain ppg:n, sikkensin ja glasuritin värimalleja
     
  3. KTM

    KTM Gearhead

    Du Pont maalit ovat olleet ensiasennusvärejä monissa jenkeissä. Ainakin Oulussa Väri-Forumissa on vanhat kirjat värimalleineen tallella ko. liikkeessä. Siellä oli myös Mopsien mallit mukana. Kävin etsimässä viimeviikolla yhtä sävyä. Kysy paikalliselta Du Pont kauppiaalta, se on ainakin yksi vaihtoehto.
     
  4. makke

    makke 1st gear

    Luulisi nyt noi tuoreeseen autoopn löytyvän kaava jokaisesta hyvästä automaalikaupasta. Itse olen ainakin saanut täältä Turun suunnalta värit toistakymmentävuotta vanhempiinkin autoihin ihan kivuttomasti.
    Kysymällä asia selviää.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Oliko hyviä autonmaalaamoja Pohjanmaalla (jenkkiauton)-Millaisissa hinnoissa pyörii?
     
  6. wolfman

    wolfman Gearhead

  7. Mosse

    Mosse Gearhead

    Näytti toi PM:n jälki ainakin ensiluokkaiselta. Minkähän lainen hintataso? Hyvää ei halvalla saa, mutta kalliillakaan ei saa aina hyvää... Onko kokemuksia?
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Väriä pääset katsomaan osoitteessa http://www.autocolorlibrary.com ja värin sulle tekee ainakin Cora-väri Vantaalla, varmasti monet muutkin väripuljut.
     
  9. Stargraft-91

    Stargraft-91 Gearhead

    Itse maalasin Sikkensin väreillä, ja ei kyllä koskaan tullu vastaan sellaista autoa johon ei olisi niistä kartoista väriä löytynyt. Hyvästä värikaupasta löytyy merkkikohtaisten karttojen lisäksi ns. yleis kartat, joissa on vaihtoehtoja ja variaatioita niin paljon että jos halua löytyy myyjältä niin kyllä värikin löytyy.
     
  10. JR

    JR Gearhead

    Noista vanhoista väreistä ja värikartoista sen verran, että kun kyselin jonkin aikaa sitten DuPontin "Castillian gold" väriä Fordiini, niin kaupasta kehuttiin että ko. väriä ei niillä olevien Fordin kartastojen perusteella pysty enään tekeen. Lähinnä syy oli kai kartan värien haalistuminen ja sen aikaisen (1964) painotekniikan sopimattomuus hohtoväriin... No kätevänä kaverina löysin sitten maalin sekoitus ohjeet myöskin mm. Sikkensille, ja silloin taas kerrottiin että nykyajan maaleissa joku hohto osa ei ole yhtä hieno kuin aikaisemmin, ja väristä ei saada alkuperäisen kaltaista ohjeen avulla, vaan pitäis olla malli (muistaakseni mobilistissa oli joskus joku KLB:n Crown aiheinen kirjoitus samasta hohtoväri jutusta). Että silleen. Väriä sittemmin kyllä sain, mutta paha sanoa onko samanmoista kuin pitäis, koska en ole ikinä nähnyt "livenä" semmoista alkuperäistä väriä. Onko sitten niin väliäkään...?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: JR 2002-12-18 20:19 ]</font>
     
  11. starcraft

    starcraft Gearhead

    Mä kuulin kans paikalliselta automaalin myyjältä että näissä nykyisissä euroopalaisissa metallihohtomaaleissa on eri kokoiset metallihiukkaset kuin amerikan maalissa joka aiheuttaa pienen sävyeron. Huono jos haluaa paikata vanhaa maalia.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mä kuulin kans paikalliselta automaalin myyjältä että näissä nykyisissä euroopalaisissa metallihohtomaaleissa on eri kokoiset metallihiukkaset kuin amerikan maalissa joka aiheuttaa pienen sävyeron. Huono jos haluaa paikata vanhaa maalia.
    [/quote]

    hetkinen, ette kai lähe nyt väittämään, että kaikissa nyky metalliväreissä olis samankokoiset hiukkaset. jokaiselta värimerkiltä löytyy useita erilaisia metalleja. ihmisen silmä vaan on niin "tyhmä", ettei se edes huomaa vaikka sekoitussävyn loppuessa kesken (siis metallin kohdalla) se korvattaisiin toisella metallilla.
     
  13. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tuosta en tiedä mutta vanhoissa metalliväreissä hiukkaset on selvästi pienempiä kuin nykyisissä. Maalari neuvoi etsimään värikartasta 60-luvun värin ja hyvin tuo mun mielestä impalaan sopiikin. Eli nykymaalit on liian "kimaltelevia" kun tehdään mr-autoa.

    Värisävyn etsinnässä ei ole niin väliä mistä sen sävyn keksii, tässäkin tapauksessa kartta antoi koodin keinohartsille mutta spies heckerin guru taikoi kätevästi kaavan kaksikerrosmassalle vastaavaan sävyyn. Hyvää palvelua!

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: impala1968 2002-12-20 12:37 ]</font>
     
  14. 454SS

    454SS 3rd gear

    mr-autoihin käsittääkseni pyritään etsimään auton alkuperäinen tai autoon valmistusvuonna saatavilla ollut väri. korjatkaa, jos olen väärässä. yleensä etsitään oikea värinumero, jolla sitten saadaan tehtyä aito väri oikeanlaista metallia käyttäen. värikartoista voi toki etsiä lähelle alkuperäistä olevan sävyn/sävyt ja valita niistä käyttövuoden, automerkin tai minkä perusteella haluaakin valita. ammattitaitoinen maalari kyllä sävyttää sen metallin näyttämään oikealta
     
  15. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Joo kiitoksia neuvoista, täytyy lähtee kyselemään, kyllä varmaan Tampereenkin liikkeistä pitäs maalia löytyä.
    tarkoitus just olikin että, jos tuolla B5 koodilla löytyis se väri, tietysti samansävyistä saa kyllä vertailemallakin, mutta kun tuota alkuperäistä väriä on aika niukalti autossa vielä näkyvissä.
    Eikä näin talvella oikein viitsi sitä autoakaan sinne maalikauppaan viedä.
     
  16. Mosse

    Mosse Gearhead

    En saa mitään provikoita, mutta jos Tampereelta haet, niin Extra-osat myy Sikkensin maaleja( pitäs olla laatu merkki.) Varsinkin palvelu on aina ollut ensiluokkaista.
     
  17. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Joo on hyviä kokemuksia siitä paikasta, ja tuntuu oikein siltä että ne on tosiaan kiinnostuneita asiakkaan maaliongelmista.
    Kävin tuossa taannoin kyselemässä sisustan väriin sopivaa maalia koodiltaan B7, mutta suoraan sillä koodilla ei löytynyt, mutta sain kuitenkin vastaavan sävyistä väriä.

    Sitä paikkaa voi tosiaan suositella.
     

Kerro tästä muillekin!