Maali pois muovipinnalta.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja kotr, 4.9.2015.

 1. kotr

  kotr 3rd gear

  Coronetin koeaudasta radion ja mittareitten ympäriltä maali alkanu hilseillä tosi pahasti ja jenkkilässä joku vissiin maalaillu vähä lisääki.Hanskalokeron pinta samoin karun näkönen.
  Mustan maalin alla on alumiinin tapanen aika kiiltävä pinta.Vähänkö kromattua muovia.Millähän tuota mustaa maalia uskaltaa liottaa irti ettei muovi kärsi? Äkkisellä googletuksella kaikissa -67 coroneteissa on mustana nuo osat mittarin kehykset vaan kromisena. Mutta tuosta mun koelaudasta vois hyvin kuvitella,että kiiltävä koelauta on maalattu mustaksi.Maali siinä on ainaki helvetin huonoa"kiehuu ja hilseilee pois.

  kaveri kerto irrottaneensa pienoimalleista maaleja kodinputkimies liuoksella? Vois ehkä kokeilla tuohonki.
   
 2. SilvrBlu58

  SilvrBlu58 1st gear

  Kerrottakoon, että tuo "kodin putkimies" pienoismalliyhteyksissä liuottaa myöskin "kromin" (eli alumiinipinnoitteen) styreeniosista irti.
  Tuntematta mainitsemasi kappaleen muotoa, ymmärrän että kyseessä lienee yhdestä palasta valettu ja sellaisena myöskin alumiinipinnoitettu muovinen kiilto-osa,jonka "matalat" osat ovat ylimaalatut, ja koholla olevat osat "paljaat"? Haluat ilmeisesti Liuottaa puhtaaksi ja uudelleenmaalata, mainitut maalatut osat?
  Kokeile "putkarin" sopivuutta mainitun maalin poistoon joltain piiloon jäävältä osalta ensiksi..? Itse pitäisin sen joka tapauksessa visusti erossa aluminisoidun näköseksi jäävistä pinnoista, koska ymmärtääkseni syövyttää myös paitsi alum.pinnotetta, myös vars.alumiiniosia.
  Ja käytä suojalaseja, sekä huom. tiiviitä kumihanskoja, on varsin tympeetä ainetta iholla.
   
 3. Substitute

  Substitute Gearhead

  Jarruneste on alumiinille ja muoville ystävällistä, mutta ainakin heikkolaatuinen maali sillä irtoaa hyvin. Kunhan vaan liottaa tarpeeksi kauan.
  Puhdistin kerran automaalilla maalatut muoviset äärivalot jarrunesteliotuksella, tuli siistit.
   
 4. kotr

  kotr 3rd gear

  [​IMG]

  tuommonen on se puhdistettava kohde.Alkuperänen luukkiki on musta mutta mittareitten kehykset on "kromiset" joku tuota on jenkkiläsä maalaillu jälistä päin ja maalaus on sitte kiehunu. Tinnerilläki tuntu liukivan rättiin mutta ei järin tehokkaasti.Jarrunestettäki vois kokeilla. Miksihän tuola maalin alla on tuommonen alumiini pinnote?

  Toimiiko joku vaha nuihin mittareiden pleksien kiillotukseen?
   
 5. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Motonetin soodapuhallinkannu voisi olla kätevä,kokemuksia kannun omaavilta?
   
 6. kotr

  kotr 3rd gear

  Soodapuhalluski käyny kyllä mielesä.
   
 7. Toope

  Toope 2nd gear

  Älä tuhlaa rahojas kodin putkimieheen,osta biltsusta kaustista soodaa,eli lipeää.Lähtee maalit hyvin pois 1-2vrk liotuksella.Sekotussuhde noin:500g to 10Kg lämmintä vettä.
   
 8. kotr

  kotr 3rd gear

  Okei.Jospa näistä jo joku tehoais.

  Milläs niitä pleksejä vois kiillostella? Eli ne kirkkaat muovit jotka on mittareiden edessä.
   
 9. Kalu

  Kalu Double Gearhead

  Oliskos se minkälaist ihmeainetta se motskarikypärän visiirinkiillotus tai joku aine? Nykyautojen muovisiin ajovalon linsseihin oon kuullu myös olevan jotai kiillotus ainetta. Tai sit iha vaa hiovaa autovahaa?
   
 10. raaseriruiseri

  raaseriruiseri 2nd gear

  Kakarana (siis paljon ennen "kaikki-Tieto-löytyy-inttervepistä" -aikaa) poistettiin koottavista tai siis jo kootuista pienoismalleista maalit proosallisesti jarrunesteellä. Päivän-parin liotus, ehkä hiukkapikkasen hinkkausta ja kuumavesihuuhtelu. Nykyisten Maailmanpelastusmyrkkyjen aikaan en tiedä tepsiikö enää...

  Mutta joskus on myös sanottu, että vanha konsti on parempi kuin bussillinen uusia! :odroll:
   
 11. Hävittäjä

  Hävittäjä 2nd gear

  Biltemasta ja motonetistä ainakin löytyy takavalojen tummennus maalin poistoainetta spräy purkissa. Takavalojen ja vilkkujen linssit on yleensä abs-muovia, että ainakin abs-muoville soveltua pitäisi? Ostin itse sitä poistaakseni muovisista etuvalonkehyksistä maaleja, mutta enpä oo kerinnyt kokeilemaan. Kehuja kuullut kyllä.
   
 12. Buick-T

  Buick-T 2nd gear

  Ainakin Meguiar's tekee tuollaista tuotetta, Heavy Duty Headlight Restoration Kit. Tulee hiomapaperit, kiillotusaine ja levityslaikka porakoneeseen. Laatumerkki, ja tulee hyvää jälkeä. Lisäksi ainakin ajovaloumpioita ajatellen mukana tulee myös käsittelyn jälkeen laitettava UV-suoja-aine, mikä monesta halvemmasta paketista puuttuu.
   
 13. kotr

  kotr 3rd gear

  hankasin muuten eile hammastahnalla ja vanhalla paidalla pleksejä :D puhistuu kyllä silläki ja pinttymät lähti menemään.On varmasti nytki hyvä mutta pitää kokeilla vielä alan tuotteitaki. Voikohan tuommosta "alumiini" pinnotettua muovia maalata sitte millä? tai voikai sitä maalata vaikka punamullalla mutta mikä siinä pysyy? puolikiiltävä musta lienee lähellä alkup. maalia
   
 14. Caideman

  Caideman 1st gear

  Nykyään käytetään aika paljon Fairy Power Sprayta. Itse en ole vielä tarvinnut, mutta ilmeisestikin toimii, kun kerran sitä mainostetaan piireissä.
   
 15. T.U.P

  T.U.P 3rd gear

  Fairy Power Sprayn kyljessä lukee "Uusi koostumus" eli tämäkin tuote on laimennettu nykyiseen tyyliin sopivaksi.
  Muovisen umpion heijastinpinnalta yritin poistaa spraymaalia nitromorsilla ja laimeemmalla Stripperilla(spraypullossa), mutta kummallakin lähti myös krominenheijastinpinta pois.
   

Kerro tästä muillekin!