Maaliliike sekotti väärää maalia!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Ranchilainen, 27.2.2011.

 1. bulldog´s

  bulldog´s Gearhead

  Tossa SEMin kamassa on myös se hyväpuoli että se ei harmaannu ajankanssa niinkuin yleensä mattamustilla on tapana.

  SP-Automaalit on SEMin maahantuoja myös...
   
 2. Marko Nykänen

  Marko Nykänen Double Gearhead

  Kannan korteni kekoon harrastelijan roolissa.

  Vuodenvaihteessa oli H-D:n Street Bob:n tankki ja etulokari maalattavana, väriksi Denim Black (kolarikorjaus), joka on siis täysin mattamusta. Vähän tarkemmin kun olisin malttanut hdcf:n foorumia lueskella, olisin huomannut, että orkkismaaliakin saa tilattua, niin olisin päässyt ehkä helpommalla.

  Sen sijaan tilasin Jyväskylän Pintaväristä molempia black denimejä mitä sekotussofta antoi ja kylkeen litra kirkaslakkaa ja muistaakseni litra mattauspastaa. Spies-Heckerin asiantuntija neuvoi puhelimessa kirkaslakkaa laitettavaksi 25 painoprosenttia ja mattauspastaa 75 painoprosenttia, sen jälkeen kovetetta 4:1. Ja ruiskutustavaksi harso + märkä kerros.

  Tein täysin ohjeen mukaan, digitaalivaa'an avulla. Ei tullut mattapintaa kirveelläkään. Yhden kerran oli lähellä. Mutta kun vedin märän kerroksen, oli pinta seuraavana aamuna satiini. Neljännen lakkauskerran ja vesihionnan jälkeen ajattelin olla radikaali ja muutan hieman sekoitussuhdetta kirkaslakan ja mattapastan suhteen. Kokeilin 20/80 suhteella. Ja avot, kerrasta matta. Ruiskutustyylinä harso + täyskäsi, eli 1,5 kerrosta.

  [​IMG]
  http://jva0316.1g.fi/kuvat/Maalaukset/IMG_3780.JPG

  [​IMG]
  http://jva0316.1g.fi/kuvat/Maalaukset/IMG_3778.JPG

  Sitä en osaa sanoa, miten paljon lakkapinnan kestävyys kärsi tuosta kokeilusta, mutta tällä kertaa tarkoitus pyhitti keinot. Henk. koht. mielipide on, että jos puhutaan mattapinnasta, ei siinä vaiheessa enää aleta pähkäilemään mitään kiiltoasteita, koska mattapinta ei kiillä. Ja jos vaikka itse olisin satiinipinnan hyväksynytkin, niin olisiko asiakas? Tuskin.

  Olen kokeillut automaalit.net:stä saatavaa "rallye matt black":a, joka sekin tekee satiinipinnan, jos vetää märäksi asti. Harsolla saa tehtyä mattapintaa, mutta se on sit myös epätasainen.

  Vaikka manasin toisessa ketjussa Spies-Heckerin tuotteet tuplaten kalliimmiksi kuin esim. Mipan, niin mattalakka on varsin verraton tuote, kun sitä ensin opettelee 1,5 viikkoa käyttämään... :poff: Ja tuossa ei ole ruiskutustekniikalla enää väliä, luojan kiitos...

  EDIT: Pointtinani oli siis, että mikäli mattapastaa sotketaan akryylin sekaan eikä meinaa tulla valmista, niin voi kokeilla hieman rajumpaa sekoitussuhdetta. Tai sitten hioo mataksi ja vetää mattalakan päälle. Mutta omat kokemukset noista "valmiista mattalakoista ja -maaleista" eivät ole kovin kaksiset. Mutta myöskin hyvin vähäiset.
   
 3. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  Hetkinen eli maalauksen kosteudenkestävyys on yksinomaan pinnan kohdalla? Miten ihmeessä se voi olla mahdollista, tuo maalihan on homogeeninen seos??
   
 4. Marko Nykänen

  Marko Nykänen Double Gearhead

  Minkäs merkkinen maali oli muuten kyseessä? Osaapahan ainakin sitä vältellä jos mattamaalia tarvii hankkia.
   

Kerro tästä muillekin!