Madallus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Make, 26.10.2001.

 1. Make

  Make 1st gear

  Miten mahtaa onnistua Chevy Astron alustan madallus? En ole tutkinut etupään rakennetta (normaali kierrejousi?) mutta takana kun on lehtijouset niin miten se siellä onnistuu? uudet jouset?
   
 2. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Joo se on yks vaihtoehto, tosin jos lehtijouset alkaa olla ylöspäin kaarellaan alkaa kats.setä vinstuilemaan. Helpompi tapa on perinteinen madalluspalikka jousen ja akselin väliin + pidemmät u-pultit, heikkoutena madalluksen helppo mittaus katsastuksessa (jos madaltaa yli sallitun). Molemmat yhdessä riittänee jo useimmille.
   
 3. Make

  Make 1st gear

  Joo kiitos, mistäköhän kannattais kysellä ko. osia? Onko olemassa alustan madallussarjaa jollain valmistajalla jossa olisi etu ja takapään madalluspalikat?? Ja hinnat tietty aina kiinnostaa...
   
 4. Dobermann

  Dobermann Gearhead

 5. Make

  Make 1st gear

  Tänks! Täytyy kysellä josko joku noit myis suames...
   
 6. Dobermann

  Dobermann Gearhead

  Käsittääkseni ainakin US-Parts kauppaa niitä ja kuulemma myös Jari Mäki Oy. Kannattaa kuitenkin tarkistaa vaikka soittelemalla..
   
 7. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Halpa tapa on lyhentää etujousia sopivasti ja teettää jollain kyläsepällä madalluspalat hintaan kossupullo/pari, tietty jos tosi matalaa aikoo kannattaa ehkä käyttää tehdastekoisia palikoita.
   
 8. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Ellen väärin muista "rälläkällä poikki" jousia ei hyväksytä.
   
 9. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Ei katkottuja jousia hyväksytäkään mutta jousen yläpää on sellaisessa poterossa rungon sisällä että sinne ei kukaan fakiiri kurkistele. Eli sen kun katkaiset vaan.
  Toinen vaihtoehto on katkoa esim. 1/2 kierrosta molemmista päistä, madaltuu 1 kierroksen verran mutta jousi näyttää aivan alkuperäiseltä päistä samalla tavoin tihenevine kierteineen.
   
 10. Cleveland

  Cleveland 1st gear

  Miten vääntösauva jousituksen madaltaminen käytännössä tapahtuu? Olis muistaakseni pitkittäiset vääntösauvat edessä ja olis tarve laskea...
   
 11. impala1968

  impala1968 Gearhead

  1. tunkilla keula ylös
  2. sauvojen päästä lukituspultteja aukipäin jonkin verran
  3. keula alas ja keinuta vähän puskurista jotta hakee asentonsa
  4. lisää säätöä tarpeen mukaan

  lopuksi lukitusmutterit kiinni ja koeajo, sen jälkeen korkeuden tarkistus ja pyöränkulmien säätö.
   
 12. Roadrunner

  Roadrunner 1st gear

  Cleveland - ei me taidetakkaa madaltaa, ko me ei ruvet viemaa sitä pyöränkulmien tarkastukseen.
   
 13. OpaS

  OpaS Gearhead

  Kai ny yks talpotti ilma kulmie säätööki menee :grin:
   
 14. Roadrunner

  Roadrunner 1st gear

  No menee mut tää on nii gt luokan rata tuning auto et tää ei mee :smile:
   

Kerro tästä muillekin!