maksamattomat käyttömaksut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jäpälä, 27.6.2005.

  1. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Niin , kenen harteille ne jää. Ostin harrastejenkin ja ostovaiheessa kysyin myyjältä rästejä ja väitti ettei ole. Kaupat tehtiin ,nyt selvisi että n. 100 E on kuitenkin. Miten te toimisitte? Summa ei ole paljon mutta varsinkin näissä suht pienissä harrastepiireissä tämmöinen harmitttaa...

    Vai meneekö noi oppirahoihin. :-?
     
  2. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Ootko jo ollut yhteydessä auton myyjään? Sillehän noi kuuluis ja kuvittelis sen sit hoitavankin asian jos itekin on asiallinen harrastaja. Mut muussa tapauksessa nykyinen omistaja joutuu noi joka tapauksessa maksamaan jos aikoo ajella eli autohan menee tietyssä vaiheessa rästien takia ajokieltoon kunnes maksut on maksettu. Eikä verottajalle tunnu olevan väliä eikä mielenkiintoa sille kuka ne maksaa, niitä kiinnostaa vaan se että saavat rahansa. Tästähän oli tuolla aikaisemminkin juttua eli ihme hommaahan tää autojen kohtelu on, samalla lailla toimienhan pitäis esim. talonkin mennä asumiskieltoon jos entinen omistaja olis jättänyt kiinteistöverojaan maksamatta.
    Eli niin järjettömältä kuin se kuulostaakin niin homma on melkein pakko tehdä niin että maksat ne ite ja saat sit ne edelliseltä omistajalta takas jos kaveri pelaa reilusti ja pääset sen kanssa sopimukseen tai maksettuas laitat ne virallista tai epävirallista tietä tietä siltä perintään.
     
  3. Aako

    Aako 1st gear

    kyllähän yleensä käy niin että oppirahoiksi menee! Jos tuuri käy niin myyjä on rehellinen ja maksaa sen veron mutta harvemmin sen saa kyllä sille ulosottoon kun on itse maksanut sen vaan eipä taho noilta koijareilta mitään takas saaha
     
  4. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    No , myyjä on luvannut hoitaa nuo rästit. Toivottavasti on sanojensa mittainen mies. Jännä että ostat auton ja saat sitten verolappuja , mutta missään ei näy että on maksuja jumissa, systeemissä on VIKAA. Nytkin tän huomas ulkopuolinen henkilö kun oli ottanut auton tiedot jostain maksullisesta palvelusta. OLKAA TARKKOINA. :soosoo:
     
  5. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Niksipirkkovinkki: lähetä AUTO REKISTERITUNNUS numeroon 16400 tai vastaavaan niin vietissä pitäs näkyä onko verot maksettu. :odroll:
     
  6. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Niinpä mutta eipä välttämättä ostohetkellä näy jollei ole erääntyneet vielä silloin..Akella on jotain kuukauden viivettä noissa jutuisssa.V-mäinen tilanne,muttei kuulemma mitään voida tehdä ;sanottiin kun olin samassa tilanteessa kerran :(
     
  7. NHRA

    NHRA 1st gear

    AKE:lla on maksullinen (0,08€ / min + pvm) numero, 0100 7821, josta saa selville auton verotilanteen. Sieltä (ja vain sieltä) saa tiedon myös siitä, mikäli veroja on lähiaikoina erääntymässä. Muista palveluista, esim. noista 16258 ja 16400 tekstaripalveluista, näkyy vaan mikäli veroja on jo erääntynyt eli auto on jo käyttökiellossa.

    Ja viivettä noissa on niinkuin Fleetline sanoi. Esimerkki: vaimolle vaihdettiin autoa viime vuoden joulukuussa. Myyjä (autoliike) oli tarkistanut verotilanteen, ja ei ollut rästissä. Pari viikkoa auton vaihdon jälkeen sain AKE:lta verolipun, ja siinäkään ei ollut mitään ihmeellistä. Noin kolmen kuukauden päästä tuli uusi verolippu, jossa luki pienellä präntillä "Ajoneuvo on käyttökiellossa maksamattomien ajoneuvoverojen vuoksi" tjsp. Aloin asiaa selvittämään, ja edellisellä omistajalla oli kuin olikin veroja maksamatta. Ainut vaan että kyseessä oli erä, joka ei ollut vielä erääntynyt kun kaveri olikin vaihtanut auton pois, eli tästä verosta ei sillä hetkellä ollut mainintaa AKE:n tiedoissa. Eikä vielä parin viikon päästäkään, mutta sitten jo parin kuukauden päästä oli.

    Ja AKE:n tiukka mutta ystävällinen neuvo asiassa oli: "Jos haluat ajaa autolla niin maksat. Koita saada sitten rahasi edelliseltä omistajalta pois."
     

Kerro tästä muillekin!