Meijän perän B-body Plymouthit

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja MJF, 13.1.2008.

 1. MJF

  MJF Gearhead

  Siihen tuli päädyttyä kun mietiskelin vähän aikaa. Hiekkaa ainakin varisi verhoilun välistä, liekö joskus hiekkapuhallettu :D Helpostihan tuo lähti kun vaan ryhtyi hommiin. Tälle päivää oli muutakin yleistä purkamista, vielä yhelle päivää purkua ja pääsis peltejä kopistelemaan. Takasisälokasuojasta löytyi lisää pop-niittejä, jääneekö tuonne ehjää peltiä ollenkaan :odroll:
   
 2. RS23V0E

  RS23V0E 2nd gear

  [quote="MJF
  Muutama tunti maalien kynsintää neliovisesta. Tuo punanen maali on varmaankin tehtaan pohjamaalia? Mitä kerroksia ne on tehtaalla vetänyt näihin? 4-5 kerrosta lähtee kuumailmapuhaltimella aika nätisti tuosta päältä. Tuo punainen kerros ja sen päällä oleva vissiinkin 80-luvun ylimaalauksessa ruutattu harmaa onkin sitten lujemmassa... Lähiviikkoina sitten siirto toiseen talliin niin pääsee perehtymään paremmin pelteihin. Runkopalkkivärkkiä on jo odottamassa kantattuna.[/quote]

  Kohtuullisen hyvin säilyneen 1970 A-bodyn pintamaalin alla näyttää tältä.

  [​IMG]
   
 3. MJF

  MJF Gearhead

  Tuota punaista minä muistelin alimmaksi väriksi tuossa toisessakin autossa. Yhestä ovesta vielä lasit ja lukot irti niin pääsee paremmin peltejä kopistelemaan.

  Helmalistoistakin sain jo kuvat ja mitat, nyt sentään tietää mitä on hakemassa... Belvedereissä on 3/4" leveä lista kun muissa on se tavallinen 3" leveä.
   
 4. MJF

  MJF Gearhead

  Maalaustekniikoista tuli huomioitua vielä että sisustan sininen pintaväri on maalattu ensin pohjamaalin päälle. Ja vieläpä reilulla kädellä koko ovet sisäpuolelta ja b-pilarit ja ovenkarmit ympäriinsä ulkopuoleltakin, jonka jälkeen on vasta suojattu näkyviin jäävät ja vedetty mustaa (kiillon) päälle.

  [​IMG] [​IMG]

  Ovien purkamisen jälkeen kaivoin pop-niittipaikkaukset auki ja niitähän löytyi enemmän kuin osasi arvatakaan :eek: Pahin yllätys taisi löytyä sieltä, ei osannut arvatakaan että kuskinpuolen pyöräkotelo on rakennettu alumiinipellistä ja poppareista. Ehjää peltiä on nyt etsinnässä, joko hyvä kotelon yläosa purkuautosta tai sitten uus ulkopuolen pelti.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Vanha kontinpohjakin on nyt kaivettu aikalailla kokonaan pois. Miten ootte laittaneet tuommosen koko kontinpohjan, ei mahu menemään peräluukusta sisälle. Leikkaanko pohjan kahtia vai laikkaanko perän autosta auki? :D
   
 5. MJF

  MJF Gearhead

  Jokohan tuonne kohta alkais heppaileen uutta peltiä...

  [​IMG]
   
 6. SAS

  SAS 1st gear

  Hyvä että joku jaksaa näitä tolppamallejakin hitsuutella. Ite olisin tossa vaiheessa jo vaihtanut projektia. Hyvää työtä.
   
 7. MJF

  MJF Gearhead

  Onhan näitä niin paljon tuhottu ensin korinvaihtoalttarille ja myöhemmin muuten vaan kaksovisten korjauspelliksi. Tästä vaan ei olis saanut yhtään korjauspeltiä, joka paikasta menee uusiksi :D Onneksi saa valmiita peltejä ettei tarvi polven päällä kaikkia väännellä.
   
 8. MJF

  MJF Gearhead

  Takapään peltejä odotellessa kattelin vähän etupään runkopalkkeja. Pehmeäähän siellä on, mutta sehän nyt oli jo tiedossakin. Toisella puolen oli vielä tehtaan jäljiltä, kylläkin tunkilla ruttuun painettu/kivikossa ajettuna. Sitä mallina käyttäen kuitenkin tuli tekaistua korjauspalat 2mm pellistä.
  Samalla korista lähti vielä ovet ja taka-akselisto ja nostettiin loput korigrilliin.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   
 9. MJF

  MJF Gearhead

  Pari pikku paikkaa tälle päivää.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG][​IMG]

  Muutamat korjauspalat tuli puretuista neliovisista, kiitoset vielä niistä Harrströmiin jos satut lukemaan :)
   
 10. coronet-65

  coronet-65 3rd gear

  Kävin tänään paikanpäällä katsomassa Belvedereä. Siistin näköistä jälkeä MJF tehnyt. :D
   
 11. coronet-65

  coronet-65 3rd gear

  [​IMG]
  [​IMG]

  Rupesin vuoden vaihduttua vaihteeksi laittelemaan Dodgea. 2014 vuonna ei hirveästi tapahtunut tälle autolle. Puskurit ja takavalot tais olla ainoat osat jotka kiinnitin viime kesänä. Nyt tammikuun aikana oon kiinnittänyt kattoverhoilun, takalasin ja sen listat sekä äänenvaimennusmattoa tulipeltiin.
   
 12. coronet-65

  coronet-65 3rd gear

  [​IMG]
  [​IMG]

  Pari kuvatusta aiheesta mitä olen nyt tehnyt road runneriin viimeisimpänä. Turvavyöt tuli eteen ja taakse, year onen alkuperäishenkiset tuotteet, edessä rulla ja kolmenpisteen kiinnitys, taakse kolmet lantiovyöt. Levyjarrut laitoin eteen rumpujen tilalle, valmistaja CPP ja 11' tuumaiset. Vielä en oo päässyt kokeileen jarruja tienpäälle miten käyttäytyvät. Ajokelejä odotellessa.
   
 13. MJF

  MJF Gearhead

  Komiat on vyöt. Laatikoita penkoessa tuli vastaan oman Satelliten orkkisvyöt. Toiselta puolelta puuttuu etuvyö ja takaa yks lukkokappale. Jos jollain sattuu oleen laatikonpohjalla niin tarjota saa. Belvedereen suunnittelin joka kulmalle 3-pistevöitä piilotetuilla rullilla, vähän samaan tyyliin kun tein Valianttiinkin.

  [​IMG] [​IMG]


  Belvedereä on hitsattu sieltä sun täältä, massoja kaavittu ja loputkin osat purettu korista irti. Kattovalon johto ja takaluukun saranat taitaa olla enää kiinni. Mitä enemmän on kaivanut massoja, sitä enemmän reikää löytyy. Suomiauto :D Isäkään ei ole pystynyt olemaan kaverina niin on eteneminekin ollut hitaampaa mitä oli suunniteltu. Nyt on hylsy siivottuna ja osat varastoituna oottelemassa josko syksymmällä aletaan puhaltelemaan ja hitsaamaan lisää.
  Tässä välillä koitetaan keskittyä Satelliteen. Penkit lähtee päällisten asennukseen pääsiäisen jälkeen ja ensimmäisenä pitäisi saada auto avaimesta käyntiin ja liikkumaan omin voimin...
   
 14. MJF

  MJF Gearhead

  Vielä parit kysymykset perään. Mihin kohti vesikourua vinyyli pitäisi leikata? Liimailtiin kourun ympäri asti, mutta eihän sinne listat veny sinne päinkään.

  [​IMG]

  Toiseksi, mistä noita sisäpuolen ikkunan peltilistojen klipsejä sais, nyt on vaan kaks puolelleen tallessa.

  [​IMG]
   
 15. 4spdBcuda

  4spdBcuda 3rd gear

  Olikohan noita nippeli Tepolla, tai mites teän perän Mopar-keisari?
   
 16. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

 17. MJF

  MJF Gearhead

  Nippelitepolta vois vielä kysyä, en ainakaan huomannut kun koitin nettisivua selata. Tuosta ebayilmotuksesta vois ainakin päätellä että 6 per puoli kuuluu olla.
  Vinyylikattoon tulikin vinkkejä puhelimessa, kiitoksia sinnekin päin.
   
 18. cuda69

  cuda69 Gearhead

  oikein hyvällä tuurilla mulla vois noita kiinnikkeitä olla,käyn tänään penkomassa ja jos löytyy ni saat ilmatteeksi
   
 19. MJF

  MJF Gearhead

  Hienoa, oonkin kohta lähtössä oulussa käymään :D
   
 20. Bluestone

  Bluestone Gearhead

Kerro tästä muillekin!