Merkkien maalaus.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Fuselage, 26.5.2023.

 1. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Laitoin pri vuotta sit Magnumiin Kiinan tekeleiden R/T merkit, ja niinhän noi on haalistunut ja värit lähtenyt.
  Milläs noi kannattas maalata, helpointa ois tilata uudet merkit 8€ hintaan, mutta se pois repiminen ja takasinlaitto yms....
  Utubesta kattelin, että noihin on joku oma maalinsa, mikä laitetaan ruiskulla ja se tasottuu yms... mutta pitäs merkit repiä irti ja siihen en viiti.
  Eli toimisko noi pienoismallareiden emalimaalit? Teräsvilla ja IPA puhdistus ja pikkupensselillä väriä niskaan vai...???
  [​IMG]
   
 2. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  Voisi kuvitella, että esim. Testorin pienoismallimaaleilla saa ihan ookoo tuloksen.

  Jokin kumimaali ei ehkä ole kiva vai..?
   
  Fuselage tykkää tästä.
 3. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Kumimaali ei innosta, tein vanteet Plastidipillä ja eka talven jälkeen ne oli ruosteenruskeet jarrupölystä. Eli se tykkää imeä epäpuhtauksia.
   
 4. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Mä lähtisin kokeilemaan pienoismallien maalia, sit jaksais teipata reunat ja lakka päälle.

  tosin sama vaiva tuossa olis varmaan kun koko merkkien vaihtamisessa.
   
  Fuselage tykkää tästä.
 5. modulus

  modulus 1st gear

  Revellin pienoismallimaaleja käytin keulamerkkiin. Tuli omaan silmään hyvän näkönen ja on kestänyt jo 4 kesää.
   
  Seevu, cdv70 ja Fuselage tykkäävät tästä.
 6. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Revelliä oon kanssa laittanu teksteihin Impalaan. Eihän se ikuista ole, mutta tasottuu hyvin ja sentään jokusen vuoden kestää.
   
  Fuselage tykkää tästä.
 7. spike

  spike Gearhead

  Maalasin kanssa yhdet amazonin kylkimerkit revellin pienoismallimaalilla ja hyvä tuli. Kesti hyvin ainakin kesäautossa joka seisoi talvet tallissa.
   
  Seevu tykkää tästä.
 8. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Pinstripe-taiteilijoiden käyttämä 1shot-kylttimaali voisi olla kestävämpi vaihtoehto, tosin maalipurkit on aikapaljon Revellejä kalliimpia. Kylttimaalit taitaa myös olla lähes poikkeuksetta kiiltäviä, aloituspostauksen kuvan merkki lienee ainakin mustan osalta mattapintainen? Itse varmaan hioisin varovasti ja sitten kynäruiskulla 2-K akryyli päälle, lienee kestävin vaihtoehto.
   
 9. 1320

  1320 Gearhead

  Pienoismallimaali (emali) toimii hyvin, Impalassa on merkkejä jotka on maalattu '80 luvun lopulla kyseisillä maaleilla ja on hyvässä kunnossa edelleen.

  Toinen mikä toimii aika hyvin on ihan tavallinen Miranol, mutta tässä olen huomannut että se pitää olla nimenomaan Miranolia eikä jotain "korvaavaa tuotetta" jota joissain paikoissa on myyty, ne on olleet ihan kuraa...
   
  Fuselage ja Seevu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!