mersun keskuslukko temppuilee..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja dodge78, 20.10.2007.

  1. dodge78

    dodge78 1st gear

    eli osaisiko joku sanoa missä vika kun isäni vanhassa -91 300e mersussa
    ei keskuslukitus toimi kuskin ovesta? vänkärin ovesta pelaa??
    kuskin ovesta sulkee/aukaisee vain kyseisen oven kun taas vänkärin ovesta kaikki ovet aukeaa ja sulkeutuu.

    hälyttimenkin kanssa on ongelmia!
    kun laittaa kaukoohjaimesta ovia lukkoon niin hälyytys laukeaa..
    johtuneeko kyseinen ongelma keskuslukosta??

    lisäys 26.11
    nyt pelittää lukot en mene varmaksi mikä nyt loppujen lopuksi oli vikana :-?
    sähkö piuhat tarkistettiin olivat ok ja se saakelin pistokeekin sieltä oven sisältä tarkistettiin ja tultiin siihen tulokseen ettei sitä saakkaan väärin paikoilleen tuli kokeiltua sormet verillä sitä kaikin päin :mad:
    vaan viimeisenä kun sulakkeita kateltiin ja vaihdeltiin vaikka oli ehjän näköisiä, niin niitä sit hitsaillessa paikoilleen oven lukot ym surisi :eek: ja rupesivat pelittämään jopa hälykin pelaa moitteetta nykyään olisiko sit jotenkin ollu jumissa/oikosessa systeemit :-?
    vaan eipä siinä kiitos vinkeistä kaikille oli niistä apuakin :D
     
  2. capriceman

    capriceman Gearhead

    Sähkölinjat kuskin ovesta on poikki, tarkista liitokset ja johdot.
     
  3. tabs

    tabs Gearhead

    Öö...Olikos tossa kuitenkin vielä alipaineella toimivat lukot?
    Eli ei johtoja, vaan muovi putkea...
    Ovi pahvi irti ja tarkista että kaikki on paikallaan eikä esim.
    puristuksissa yms.
    Tarkista myös mattojen alla olevat muovikotelot, siellä oli muistaakseni
    pari jakoblokkia yms. Täältä saat varmaan lisä apuja
    http://www.mersuforum.net/forum/
     
  4. kma68

    kma68 Gearhead

    Myös konehouneen puolella on alipaine johtoja, jotka samoin vaikuttavat keskuslukitukseen.
     
  5. mke77

    mke77 Gearhead

    .....ja kompressori(tai mikä se alipainepumppu on nimeltään!! vitun pilkunviilaajat) on takapenkin alla.....tai takaluukussa!! ja siinä nipussa/kasassa on myös se ohjain/aivolaatikko...jos oikein muistan!!

    ..... se on kuitenkin koteloitu/äänieristetty "paketiksi" mikä on kuitenkin avattavissa ihan siististi.....

    ...... ja jälleen kerran kun joku avaa salaisen arkkunsa ni voi lopettaa sen vittuilun!! kyllä mersussa on alipaine pumppu jo moottoorin kyljessä... ja alipainevaraajakenno auton alla(farmari 123 ) takaluukussa(farmari124) takapenkinselkänojaavasten(sedan 123) tai hattuhyllyssä(sedan 124) , mut silti siel on alipainepumppu... erikseen ....vielä..... lisäksi .........

    "wakuumipumppu" "tyhjiöpumppu" "kompura" joku näistä ....

    kiitos oli kiva avautuu :rotfl: mut ylensä se vika on silllä jos putket/letkut on ehjät!!!
     
  6. Reagan1

    Reagan1 1st gear

    Mulla oli joskus samalaisia ongelmia keskuslukituksen & ajoneston kanssa. Kun teetin uuden avaimen niin ongelmat poistuvat joksikin aikaa mutta palasivat muutaman kuukauden päästä. Lopullinen syy oli ovessa olevan mikrokytkimen kuluminen ja kosketushäiriö. Mulle on jotenkin tullut sellainen käsitys, että W124:n lukot taitaa olla sitä "uutta MB-laatua" eli sekundaa.

    En tiedä onko tästä apua mutta eipä maksa vaivaa koittaa toimiiko keskuslukitus kulumattomalla vara-avaimella.
     
  7. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    miksi ovet ei aukene meille onko rotumme syytä tää :rotfl:

    ite nakkasin alipainelukolliset ovet saunan taakse ja laitoin normi karvalakkiovet veivilaseilla ja mek lukoilla 123een
    alipaine rules no rules :oops:
     
  8. fmila

    fmila Gearhead

    Tossahan toi tuli aikas selväksi toi rakenne:

    - Kuitenkin tuli mieleen, mikä tässä ehkä mättää. Haiskahtaa hieman "itseaiheutetulta" vialta. Siellä kuskin ovenkahvassa on sille keskuslukituksen johdonpistokkeelle tehty tehtaalla ikävänlainen "ansa". Muistini mukaan pistokkeessa on kolmejohtoa ja se on muodoltaan pyöreä. Pistotulpassa on lukitus lipare ja tässä pyöreässä pistokkeessa myös viiste ohjaimena, jotta pistoke menisi sinne kahvaan oikeassa asennossa. Nyt kuitenkin tuo "ohjausviiste" ja "lukituslipare" ovatkin eri kohdassa ja sen pistokkeen saa helposti "survottua" väärään asentoon ja lukitus ei pelitä sen jälkeen. Paikka on varsin ahdas, kun sitä ovipahvi irroitettuna yrittää sieltä ovenrungon aukoista kurkkia, joten olkaapa tarkkoina, et pistoke on varmasti oikeassa asennossa. Eli ohjausviisteet kohilleen, niin se lukitusliparekin asettuu samalla oikein.

    Tosiaan, W124:n keskuslukko toimii ali/yli-paineella. Takapenkin alla/tavaratilassa/takaselkänojassa olevaa sähköpumppua ohjataan ovenkahvoissa olevien kytkimien kautta. Alipaineella kiinni/ylipaineella auki -periaatteella, ei enää moottorin alipaineella kuin aiemmin.
     
  9. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Ei ne alipainehimmelit oo niin pahoja kun niitten päälle alkaa ymmärtämään. Mulla vuoden aikana w201 mersu on lopettanu avaimesta sammumisen, vaan viimeisellä kerralla meni jo ihan rutiinilla noiden alipaineletkujen tarkistus ja kunnostus. Tällä hetkellä ei mullakaan toimi keskuslukitus apukuskin ovessa, muissa toimii. Tiedän tosin että vika ei ole alipaineessa, vaan kahvan vääränlaisessa asennuksessa. Täytyy korlijata kunhan tästä ehtii muilta kiireiltä.
     
  10. mke77

    mke77 Gearhead

    väärään asentoon ja lukitus ei pelitä sen jälkeen. Paikka on varsin ahdas, kun sitä ovipahvi irroitettuna yrittää sieltä ovenrungon aukoista kurkkia, joten olkaapa tarkkoina, et pistoke on varmasti oikeassa

    :rotfl: "kun riittää nurkkia joiden taakse kurkkia" (eput )

    ...en nyt mee varmaks sanoo mut 124:sessakin täytetään sitä vakuumipakettia mot.alipainella myös!! kosk monta eri väristä letkua sihen kuitenkin tulee (valk, vihr,kelt.... ja kaik on eri toimintoja)kosk aina se "kompura ei lähekäymään kun liksuttaa ovia... esim ajonjälkeen ei surinaa tule!! mene ja tiedä
     
  11. ZF

    ZF 1st gear

    124 biilissä menee myös oviin sähköjohdot joilla tunnistetaan oven tila, onko oven lukko auki tai kiinni, kuten Capriceman jo tuolla selostikin.

    Mulla oli sellainen vika että lukot aukesivat vasta kun avarsin ovea auki päin. Johdot oli murtunu :D
     

Kerro tästä muillekin!