mig hitsaus pullo ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Mr. Horsepower, 16.4.2003.

 1. Mr. Horsepower

  Mr. Horsepower 1st gear

  tuota niin...?

  kannattaako vuokrata vaiko ostaa oma pullo
  kun on vielä ainakin pientä tarvetta vaan
  ja siiten miten tuo maaginen alumiinii
  että sehän tarvii argonia suojakaasuksi
  että kannatisko sitten sitä vuokrata silloin kun tarvetta ja mistä onko esim ramirentillä tai rk:lla tai lyytikäisellä lyhtyttä käytöön
  ajatellen viisas ratkaisu

  kun jos hitsaa alumiiniä vain esim 30 päivää vuodessa niin ei kovinkaan kiinosta oma pullo tai kiintee vuorka pullo

  että mitenkä ois ehkä viisainta
   
 2. lennu

  lennu 1st gear

  Vuokrapullo on helppo ja nopea täyttää.

  Oman pullon täyttö kestää,varsinkin jos pullon joutuu ns.katsastamaan.

  Mielestäni vuokraus kannattaa kun käyttö on vähäistä.
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jos et saa lyhyttä vuokrasopimusta tyyliin pari päivää tai viikko, kannattaa miettiä onko järkevää maksaa pullon seisomisesta tyhjän panttina.
   
 4. Karva

  Karva Gearhead

  Jos ja kun käytät pulloja noin 4-6 kpl vuodessa ei tolle omalle pullolle ole käyttöä sen täyttö ja katsastus joka viides vuosi maksaa liikaa ...

  Vuokrapulloissa on huomattavia eroja, itse vaihdoin juuri kotimaisen saksalaiseen puulaakiin, eli tällä hetkellä messer näyttäs olevan halvin, pulloventtiilit meni kyllä uusiksi.

  Eli mikäli sinulla on koko ajan jokin pullo
  vaikka nyt seos autopeltihommiin ja tarvit välillä alumiinille, hapis yms, argonia, sovi sen pullon vuokrapisteen kanssa väliaikaisesta käytöstä, sen saa jopa päiväksi ja maksat kiinteän päivä hinnan lisä pullosta
  :-o :-o :-o

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Karva 2003-04-16 11:42 ]</font>
   
 5. juniorijussi

  juniorijussi 1st gear

  Oma kokemukseni on että oma pullo on halvempi pitää.Esim olikohan se 15kg pullo esim co2 makso pikatäyttönä jonkun 150mk ja katsastuksen kans oli jonkun 650mk.Nykyään ei tarvi katsastaa kuin 10 vuoden välein.Katsastuksen kans saattaa kestää 3kk.Mullekin ehdotettiin vuokrapulloa ja kun sain vastauksena että 3kk oli jonkun 300mk(pitemmät ajat eri hinnalla)tulin siihen tulokseen että oma pullo on halvin koska ei tarvi täyttää kuin 2 kertaa 10 vuodessa laske siihen nyt vuokrat paljonko se tekee...?Ja pullo on aina valmiina kun sitä tarvii..

  Näin muistelen hintoja woikoskella vuosi sitten ja tietenkin markkoina...
   
 6. Kerberos

  Kerberos Gearhead

  Oma pullo on edullinen pitää, tietysti sen ostaminen maksaa alkuun. Tampereen lähellä Kangasalla on IK-asennus niminen liike jossa on edulliset hinnat. Pullon katsastus (10 v välein) kesti poikkeuksellisen kauan siltikin vain viikon (oli sairastapaus henkilökunnalla), maksoi 50 jöröö, ja täyttö seoskaasulla 40 jöröö.
  Myyvät myös pulloja 20 uusi täytettynä oli n. 300 nykyvaluuttaa, käytettyjä oli myös tarjolla.
   
 7. blazer

  blazer 1st gear

  nuo messerin pullo on 300barin pulloja eli kestää 1,5 kertaa sen kuin tavallinen 200barin pullo.jos käyttää paljon niin säästää rahtaamisesta aiheutuvia kuluja.meillä töissä vaihdettiin messerin kaasuihin kun oli halvempaa ja kulutus on suurta.
   
 8. Capri26i

  Capri26i 1st gear

  Mä otin Agan vuokrapullon 3 vuodeksi, maksoi 80 euroo ja täyttö aina 60 euroo/kerta. Ja tää siis 20 pullo.
  Ainakin täällä käytäntö on että kun käyt täytättään pullon niin sulle tulee uus pullo, eli vaihdetaan vain täyteen eikä täytetä sitä siinä paikanpäällä. Näin katsastuksesta ei tartte itte huolehtia.
   
 9. chev37

  chev37 1st gear

  Köyhällä ei oo varaa vuokrapulloon...
   
 10. Capri26i

  Capri26i 1st gear

  no en mä tiiä onko se 80 euroa joka kolmas vuosi nyt niin hirmuisen iso summa kellekään..
   
 11. chev37

  chev37 1st gear

  Mulla on 6kg CO2-pullo ja 40 litran seoskaasupullo. Ostohinta +katsastukset oli yhteensä 800 mk eli kymmenen vuoden kulut=800mk ja seuraavat 10 vuotta vain katsastukset noin 500mk. Eli pulloa kohden ei paljon mitään. Hinta jää reippaasti alle vuokrapullon.
   
 12. mpjaprotopaja

  mpjaprotopaja 1st gear

  Kokemuksia agan vuokrasta: Meillä oli 10 tai 15 vuotta agan vuokrapullot, happi asetyleeni ja misoni. Eka vuokran uusiminen meni hienosti ku iskä muisti sen hoitaa AJOISSA, seuraavalla kerralla pikku unohdus ja eikä se agakaan "muistanu" vihjata asiasta vasta kun 2kk päästä tuli päivävuokra lasku... lukema oli mahtava. Kiroillen se tuli hoidettuu ja homma jatku. Taas kun tuli vuokran uusimisen aika niin samat unohdukset molemmilla. Tällä kertaa pullot oli hyvin ripeästi auton kyydissä ja sen jälkeen takaisin agalla. Nykyään käytössä on Woikoski. Messer olisi kiinnostanu paineen takia mut kaasun haku reissut ovat vielä tällä hetkellä turhan pitkiä.
   
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Paljonko on vuokra tullaisista pienistä happi ja asetyleenipulloista? Minkäkokoisia ne nyt on nuo vyötärönkorkuiset?
   
 14. Masi_K

  Masi_K 3rd gear

  Vyötärönkokoinen on 10kg
   
 15. chev37

  chev37 1st gear

  Woikoski myös myy uusia ja käytettyjä pulloja. Kysy sähköpostilla tarjous!
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  CO2

  Omistuspullojen täyttö pelkällä hiilarilla onnistuu aika monessa sammutinhuoltoliikkeessä niillä nääs on sammutinhiilareita varten pumput, jopa odottaessa. Samaten ponnistukset ja venttiilivaihdot. Ja akaa & koivoskea etullisemmin.
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kysy sammutinhuoltoliikkeestä. Hiilihappo on hyvä raudan hitsaamiseen. Ja elintarvikekaasua. Kuuden kilon pullon täyttö maksaa n. 20euroa.

  Ja jos messerin vaikka kymppikiloiseen pulloon menee 300 bar painetta, niin se on 300 kertaa ilmakehän paine. Jos on kymppikiloinen hiilihappopullo, niin tavara on nesteenä ja laajenee 500 kertaiseksi, eli vastaavan kokoisessa hiilihappopullossa on 2/5 enemmän tavaraa. Ja täyttö PALJON halvempi.

  Monessa sammutinhuoltoliikkeessä onnistuu myös koeponnistus, aika nopeesti vielä.
   
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  mistäs niitä vanhoja sammutinpulloja jotka on modattu hitsipulloiks saa, vai tekeekö jengi niitä ite??
   
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vanhasta Co2 sammutinpullosta voi joissakin tapauksessa tehdä sammutinpullon. muutos kun on yleensä yksinkertainen juttu. Mut ei maksa vaivaa tehdä itse, sillä sammutinhuoltoliikeessäkään homma ei omalle pullolle maksa hirveitä. Ja jos tarvii laittaa laippa kaulaan venttiilihattua varten, niin sitä tuskin kannattaa itse alkaa sorvailemaan. Joten oma pullo mukaan jos sellainen on ja liikkeeseen
   
 20. paavo

  paavo 1st gear

  Vanhoja hiilari sammuttimia saa ostaa joiltakin sammutin firmoilta.
  Pulloon ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ottaa sisältä pois kierre kiinnityksellä oleva purkaus putki ja jos tuntuu, että siitäkin on liikaa vaivaa ei muuta kun pullo pohja taivasta kohden ja taas homma hoituu.
  Pullo venttiili täytyy olla kiinni aina kun pullon asentoa muuttaa muuten hiilari pääsee nestemäisenä alentajaan ja siitä ei alentaja tai kemppi tykkää.
   

Kerro tästä muillekin!