Mikä ensimmäiseksi autoksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja redneck1, 28.5.2019.

  1. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Minun eka auto oli ford fiesta 1.1 vuosimallia 1976 ja hintaa oli euroiksi muunnettuna 250€.

    Eikä ole tässä 24 vuoden aikaan vielä päässyt autonhankintabudjetissa edes 5000€:eek:on. :rolleyes:

    Aloittajan lähtötilanne on siis aika hyvä. Mutta autoon ei kannattane välttämättä ihan kaikkea irtoavaa sijoittaa.
     
    redneck1 tykkää tästä.
  2. Sounderi

    Sounderi 2nd gear

    Jos kerran kulkupeli ittelle tulee,eikä käteinen olis rajoite,kattelisin sellaisen ,joka miellyttä itteäni.. En toisten mielipiteitä kysele,en ole kysellyt tähänkään mennessä ja kuitenki 50v lähenee...
     
  3. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kyllä minä ainakin aikoinaan laitoin koko omaisuuteni ekaan autooni, 500 mk. Simca tonniin :(
     
    redneck1, Pertti K, Rotten ja 1 muu tykkäävät tästä.
  4. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Simca tonni, katsastajan onni
     
    redneck1 ja Rotten tykkäävät tästä.
  5. grantorino

    grantorino Gearhead

    Kummaa holhoamista täällä, kysehän on pelkästään redneck1:sen autoon käytettävissä olevasta maksimi summasta eikä suinkaan hänen koko omaisuudesta.
     
    redneck1 ja Pertti K tykkäävät tästä.
  6. Noci

    Noci 3rd gear

    Ei tommoseen muiden mielipiteet saa vaikuttaa..
    Itellä eka auto oli 58 Cadillac, joka löytyy vieläkin. Heti kun tilanne sallii niin on taas ajossa ympäri vuoden käyttöautona.
     
    redneck1 tykkää tästä.
  7. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    totta.

    tosin mitä itse muistan omasta nuoruudestani.. ja kaverien..
    ja itseäni nuorempien 16-18 vuotiaiden autoista kiinnostuneiden jätkien budjeteita kun oon kuunnellut.. se raha mitä itsellä on.. se on se koko budjetti. kärjistäen: jos oli 1000 ostettiin 1000 auto. yhtään ei mietitty pidemmälle. laskettiin vain että sen verran on nyt rahaa ja se käytetään. itse fiksuunnuin jo ennenkuin ostin oman autoni kun huomasin kuinka paljon pelkkään bensaan menee laina autoissakin. siksi yritän holhota jos vaikka joku muukin on samassa nuoruuden innon sokaisemassa tilassa. mutta joo.. ei sitten yritetäkkään antaa neuvoja sellaselle alottelijalle joka sitä kysyy kun se sua vittu häirittee.
     
    redneck1, Camino'79 ja hantta tykkäävät tästä.
  8. stratusdriver

    stratusdriver Gearhead

    6-sarjan bemari 80-luvulta tai 535 80-90 lukujen taitteesta. Mahdollisimman originelli ja semmoisena kun pitää niin arvonsa pitää. Ehkäpä jopa vähän nostaa.
     
  9. Rotten

    Rotten Gearhead

    Täs vaan paistaa kaarne aika pahasti läpi!
    Oli miten oli, 17v jannu ei ylärajaa autonhankinnassa???vaikka kuin ois saanut perintö rahohja,. ..
    Case in closed
     
    0rs0n, wilburi, redneck1 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ite nostin säästötilini tyhjäksi ja ostin 60- luvun amerikan auton joskus aikanaan. En ole katunut hetkeäkääm. Tosin säästötilillä ei ollut 5 numeroisia lukuja, mutta lähellä.
     
    redneck1 tykkää tästä.
  11. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Katso tarjontaa täällä ja maailmalla, mieti joitain malleja ja osta mieluisin. Ei se sen kummempaa ole. Sulla on ilmeisesti aika hyvin tiedossa jo malleja.

    Mun mielestäni GM on helppoja harrastettavia (tietyin varauksin), ford osottautunut hankalammaksi. Moparista mulla ei ole kokemuksia. Toki otoskoko on pieni, joku mustangi varmaan tosi helppo, en tiiä.

    Et ehkä joku GM tuote olisi helpoin alkuun, sellainen mihin saa osia hyvin esim. kts. rockautosta perus varaosia. Chevyt kai on sellasia esim. Impala, chevelle yms. joltai 60- luvulta tai vastaava joka mahtuu ilmottamaasi budjettiin.

    Nyrkkisääntönä voi pitää sellasta että niitä vanhoja autoja joita ei erityisemmin harrasteta, ei saa mallikohtasia osia kovin helpolla tai ovat kalliita.
     
    redneck1 tykkää tästä.
  12. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tämmöseen tuo budjetti vielä riittäisi ja varmaan on raha tallessa.
    [​IMG]

    On pienemmässäkin tallissa (jaa mutta 4 auton talli taisi aloittajalla olla), tilaa puuhastella. En tosin tiedä miten tuohon saa talvirenkaita.
     
    redneck1 tykkää tästä.
  13. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Corolla on monilla absoluuttisilla mittareilla maailman paras ensimmäinen ja viimeinen auto. Se vie keskivertoperheen pisimmälle pienimmällä polttoaineella ja vähimmillä huolloilla, oli kyseessä sitten suomalainen, afrikkalainen tai intialainen perhe. Jos on pitkä, hommaa Verso.

    Oliko muuta speksiä, kun budjetti ja kuljettajan pituus?

    Mihin käyttöön? Paljonko pitää ajaa (vuodessa/auton pitoaikana)? Paljonko pitää kuljettaa yleensä? Entä enimmillään? Kuinka usein enimmillään? (kannattaako ostaa corvette ja kaveriporukalla sitten cruisailla muiden autoissa?) Haittaako kulutus? Kuka korjaa? Onko aikaa korjailla?

    Jos funtsit autoa harrasteena tai muuten muista, kuin käytännöllisistä näkökulmista, niin sitten tarvii funtsia millaista fiilistä sillä haetaan? Mitä haluat larpata autossasi istuessa? Mitä haluat viestittää muille valinnallasi? Tarvitsetko autoa jonkun harrastuksen välineeksi? Kiihdytysautoa? Pimustusautoa?

    Sitten vain valitset mieleisesi merkin ja mallin ja ostat niin hyvän sellaisen, kun budjetti antaa periksi.

    ...tai sitten kävelet joku päivä autokaupan vaihtopihan aidan vierestä ja toteat, että tuo on pakko saada.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  14. Hai

    Hai Double Gearhead

    Ketjussa ensimmäisillä sivuilla budjetti oli rajaamaton ja sitten aloittaja asetti 50k€ katon maininnalla, että perintörahojakin on saatu.
    Omia ja kavereiden nuoruusvuosia (ennen täysikäsyyttä) muistellessa tuli sellainenkin asia mieleen, että eihän ne vanhemmat antaneet kaikkien, kaikkia unelmia toteuttaa vaikka omaa rahaa olisi ollut. Omalla kohdalla tilanne oli hyvin positiivinen, kun 18 V. ikään mennessä oli jo kaksi autoprojektia takana ja vanhemmat myötämielisiä. Vaikka töitä ahkerasti tein, niin siitä huolimatta harrastus söi kaikki omat ja saadut.

    Näihin ajatuksiin nojautuen päättelen, että aloittajan budjetti voi olla 0-50k€ monesta syystä, eikä vähiten sen takia mitä vanhemmat sallii. Täysikäisyys on yksi rajapyykki, mutta kyllä se vanhempien kontrolli on vahva niin kauan kun saman katon alla asutaan. Omilleen muuttaminen sitten syö budjettia toisesta päästä ja hankinnan kohde voi muuttua.

    Jos vanhemmilla on jotain auto, vene, mp, ilmailu..... taustaa, niin uskoisin, että hyväksyntää harrastukselle on helpompi saada. Kaveripiireistä muistan hyvinkin jyrkkiä rajauksia kotoa.

    Omille lapsille meinaan antaa mahdollisuuden valita harrastuksia melko vapaasti ja samalla olla tuputtamatta omia. Tietysti jos jompi kumpi innostuu ylipäänsä ajoneuvoista, niin olen iloinen, mutta ei ne minun ilot siitä kiinni jää.
     
    redneck1 ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  15. ImpJay

    ImpJay 3rd gear

    Tuohon täytyy inttää vastaan. Faija toi Saksasta 79 Camaron joskus 90-luvulla, jonka jälkeen perheessä on ollut vähintään käyttis aina jenkki. Tällä hetkellä 04 Sebring ja harrasteena 79 Chrysler LeBaron (takavetonen M-body), mutta mokoma vastusti kaikkein eniten mun suunnitelmia. Heti auton hakemisen jälkeen oli täysin toinen ääni kellossa.:rolleyes:
     
  16. max

    max Double Gearhead

    Varmaan Esim. Toyota Yaris vois olla passeli ensimmäiseksi menopeliksi.
     
  17. Hai

    Hai Double Gearhead

    Ehkä siinä vähän koeteltiin tahdonlujuutta? :)
    Edit:
    Tai sitten sinusta yritettiin kasvattaa normaalia ja lopuksi kun mitään ei ollut enää tehtävissä, niin olkoot mikä on.
     
    Muokattu: 29.5.2019
    ImpJay tykkää tästä.
  18. redneck1

    redneck1 Gearhead

  19. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Mahdollisesti menisi mutta en kuitenkaan ostaisi koko rahalla autoa.
     
  20. hantta

    hantta Double Gearhead

    Tuollaisia -58 Cadillaceja tuntuu olevan paljonkin, jotka tulevat ympärivuotiseen käyttöön,- sitten joskus ;)
     
    Camino'79 ja redneck1 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!