Mikä on oikiasti hyvä hylsysarja ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja ruostekasa, 9.12.2006.

  1. 1300TI

    1300TI 2nd gear

    Jos haluat ostaa uusia, etkä kerätä vanhoja sarjoja niin kannattaa panostaa hieman enemmän, unohtaa kömpelöt Bahcot sekä ostaa Biltemasta 10-vuoden takuulla oleva työkalusarja. Yllättävän monta Würthin ja muun vanhan merkin räikkiä on meillä mennyt rikki vuosien varrella, mutta Kamasa-Tools -hylsysarja on kestänyt yli 30 vuotta jatkuvaa käyttöä. Motonetin myynnissä työskennellyt kaveri kirosi kerran, että heidän on mahdotonta kilpailla Biltemassa myytävien KAMASA-TOOLS:in valmistamien räikkäsarjojen kanssa ainakaan hinta-laatusuhteella! Useimmissa huokeissa sarjoissa tulevilla ruuvinkärjillä, meisseleillä ja muilla lisätilpehööreillä ei yleensä tee yhtään mitään, joten ne voit sivuuttaa suosiolla. Eli vaikkapa tuommoinen http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/K...ja/Hylsyavainsarja-14--12-53-osaa-2000030642/

    Nuo kalliimmat Biltemat ovat todella siroja ja laadukkaan oloisia, yksi hyvä tapa vertailla sarjojen laatua on tutkia räikkien toimintaa ja kokoa.

    Ostaisin sellaisen itsekin, mutta piti kerran kiireessä hakea Clas Ohlsonilta 1/2 räikkäsarja, niin sillä mennään. Sekin on ihan kelpo, vastaa sitä aina satasen maksavaa Bahcon tarjoussalkkua, mutta yhtälailla aika jykevä. Onneksi löysin kirpputorilta useamman täyden pakin verran wanhoja Stahlwillen työkaluja. Muutenkin olen oman tallin varustuksen perustanut ennemmin dyykkaamisella ja laadukkaiden antiikkivehkeiden hitaalla haalimisella!

    Kyllä halvoillakin työkaluilla muuten pärjää, mutta mielestäni hylsysarja kannattaa olla kelvollinen. No, sitten on niitä oikeasti hienoja työkaluja hienoissa peltirasioissa, joihin ainakaan minulla ei ole vuosien harrastamisen aikana ollut koskaan varaa, joita on kiva käydä ihailemassa työkalukaupassa korvat luimussa. Jotkut harrastavat sitten niiden keräämistä.
     
    Muokattu: 13.4.2017
  2. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Kamasa Toolsilla on kova maine mutta se on oikeasti ruotsalainen firma ja tuotemerkki joka teettää työkalunsa Taiwanissa tai Kiinassa, ehkä joka samoissa tehtaissa mistä Biltemankin kalut tulee. Ruotsalaisia valmistuttajia molemmat, brandimielikuvat vaan erilaiset... mutta siitä toiset haluaa maksaa.
     
  3. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

  4. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Hintaansa nähden hyvä setti,meillä on töissä toi setti.,Biltemassa ihan ok hinta/laatu suhde,kun ei ota aivan niitä halvimpia rojuja.Mulla on kaikki tuumaiset sieltä ja hyvin on kestänyt harrastuskäytössä,on niillä kuitenkin aika paljon värkätty kaikenlaista.
     
  5. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Kamasan laatu on tosiaan pudonnut kuin lehmän häntä, että siinä suhteessa bilteman 10v takuulla olevat on todella hyvä sijoitus hinta/laatusuhteeltaan.

    Biltemaa syrjitään ihan suotta, pitää vaan tietää mitä sieltä ostaa ;)
     
    Rotten tykkää tästä.
  6. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    tää olisi hyvä ketju kai kysyä..

    missä hylsysarjassa on hylsyissä hyvä karhennus? onko sellaisia enää? siis joku otepinta öljysille sormille josta vääntää hylsyä ihan käsin aluksi?

    kaikissa viime aikoina ostamissani sarjoissa on näemmä täysin sileät ja kiilloitetut pinnat sekä hylsyissä että jatkovarsissa.

    facom rs sarjassa ei ole karhennuksia.
    beta sarja, ei ole.
    ampron sarja, ei ole.

    hazetin sarjan hylsyissä on mutta on kovin pieni ja kapea se karhennus alue joten ei oikeen riitä.
     
  7. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Biltsun hylsyissä on jonkinverran karhennusta o_O
     
  8. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Just äsken kiittelin mielessäni imperialin kojelaudan alla just tota biltsun hylsyjen detskua, ku oli käet wd;ssä.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Onko enää olemassa niitä vääntiökiekkoja joka sujautetaan hylsyn ja räikän väliin karalle ja siitä kiekosta saa sormilla pyöritettyä
     
  10. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    bahco biltema gedore stahlwille boxo heyco ikh.. perkele.. googlen kuvien mukaan lähes kaikissa muissa mitä minulla on, on karhennuksia hylsyissään. huokaus.
     
  11. sectoid

    sectoid Gearhead

    Kiitokset kommenteista. Päätin ostaa tuon Bilteman setin. Sillä saa ainakin Toyotia ropattua. Stratukseen voi vielä joutua tuumaisia hankkimaan. Nyt on edessä se hankalin osuus, eli opettelu.
     
    Muokattu: 13.4.2017
    Rotten tykkää tästä.
  12. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Eipä olis mahtunu räikkä, eikä muukaan vääntsä mun tapauksessa väliin. On hylsyssä sekä jatkossa grippi. :)
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Jatkossa itelläkin on grippi ja taitaa lukea kyljessä biltema

    Hiacessa on kiinnostavassa paikassa lataus säätimen pultit ja vielä kiinnostavammin on pyyhkijöiden tai vilkun rele jarru tehostajan takana
    Sillä kallistumisen sallivalla lyhyellä jatkolla ja nivelellä ja sen perässä jatko ja vielä pitkä kallistumisen salliva jatko niin pystyy kääntämään pultit löysälle
    Muuten homma ois helppoa, mutta pitää väistellä rakenteet ja polkimet ja välissä ei ole tilaa räikälle tai avaimelle
     
  14. jenkula

    jenkula Gearhead

    Kamasalla on pärjätty sillä jatketaan ja takuu pelaa hyvin.
     
  15. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Minkä firman kautta muka pelaa kamasan takuut?
    Töiden kautta (AD) ei menny takuisiin edes meisseli joka pyöri kahvastaan läpi lähes uudekseltaan :eek:

    Sama homma järjestään räikkien ja hylsyjen kanssa, ei takuisiin kun on käytetty liikaa voimaa... vaikka ihan normaalisti käsikäytössä meni paskaks...
     
    jutikka tykkää tästä.
  16. Toope

    Toope 2nd gear

    Noista kamasan sarjoista vois sanoa että on niinkun jamekset.
     
  17. cdi

    cdi Double Gearhead

    Ei kai teillä mene liikaa hifistelyksi.?

     
  18. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    Toope tykkää tästä.
  19. Toope

    Toope 2nd gear

    Juurikin näin..:lol::rotfl: Sit vielä ne tuumaset satsit...:D
     
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Bilteman lenkit voi olla sit ihan veteliä paskoja, ainakin jotkut 10-15 vuotta vanhat on. Ei tosin haittaa jos ei tartte hirveästi vääntää mutta bilteman avaimille tapahtunut kovassa väännössä kaikkea mitä ei lenkkiavaimelle uskois ikinä tapahtuvan.

    Mut ton kun tiedostaa niin pärjäsin hyvin kun oli avaimet aktiivi käytössä. Nyt ei ole enää kun sain halvalla pakillisen vähän käytettyjä stahlwillen työkaluja.
     

Kerro tästä muillekin!