Mikä on oikiasti hyvä hylsysarja ?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja ruostekasa, 9.12.2006.

 1. impalt66ja67

  impalt66ja67 1st gear

  Kamasan isoin asentajan sarja ollu n.puolivuotta kovassa :oops: käytössä ilman ongelmia ja laatu ja vermeiden määrä on hyvä
  (se mitä ei ole sitä ei tarvita)

  räikät öljyän aikaajoin paineilman avulla :odroll:
   
 2. saminurminen89

  saminurminen89 1st gear

  joo.. itsellä käytössä lähinnä idg-tools merkkisiä hylsysatseja.. kolme kappaletta pienestä isoon räikkään ja lyhyestä pitkään hylsyyn. ne ovat kaikki toimineet erinomaisesti!! ja en voi sanoa itseäni mitenkään hyväksi tossa työkalujen kunnioittamisessa että aika kyytiä saa välillä ja hyvin toimii!! ja hylsyt kestää kyllä kunnon pyssyllä ampumisen! luulisin että parhaimmillaan käyttämäni pyssy(ingersol rand) ampuu auki varmaan ainakin 800nm jollei enemmänkin. 8) ja hyvin idg-tools kestää ja jopa pitkätkin hylsyt ovat tähän mennessä kestäneet ampumista ihan kunnialla. ääni idg-toolsille! muita merkkejä joita voin kokemuksen pohjalta kannattaa ovat heyco ja stahlwille!
   
 3. human62

  human62 1st gear

  Jokaiselle se sarja on paras mitä mielestään pitää parhaana. Suomalaisen juntin mieltä ei mikään muuta.

  Alan ammattilaisena olen tehnyt urakkavauhdilla auton korjauksia 100 vuoden normaalityötahdin edestä.
  Parhaita hylsysarjoja käytössä oli 3/8 sarja joita säälittä vedätettiin aina paineilmakoneilla, jopa isolla mutteripyssyllä pienennyskappaleen(1/2 -muunnin 3/8) avulla(tätä ei tietenkään saisi tehdä).Snap-on oli kaikista parhain. Työkaluja oikeastaan ei oikein käytettynä hajonnut, ennemminkin hukattiin. :) huom.3/8 mahtui paremmin ahtaisiin paikkoihin...

  Kotona käytän myös paineilmalla Bilteman 10 vuoden takuu työkaluja, jotka ovat osoittautuneet hinta/laatusuhteeltaan todella hyviksi. Vain näitä 10 Veen takuulla olevia. Näissä myös yllättävän siro muoto, uritukset jatkoissa, hylsyissä jne,, (pysyy öljyisissä handyissä paremmin) hemmetin tukeva kotelo-salkku... :) räikässä hiilikuitu-lämmin käteen myös pakkasella.. hinta kohillaan :D ei sitten v****a kun hukkaat osan tai koko sarjan :eek:

  Vältän ostamasta isoa laukkusarjaa(100-200 osaisia) koska sen kun remontin yhteydessä kaadat, siinähän järjestelet... :x

  1/2 srj erillisenä sekä 3/8 erillisenä ja on helpompi pitää järjestyksessä, vaikka salkku kaatuisikin. Sekä tietty mukana kuljettaa tai pitää toisen "ylimääräisen"srj:n autossa.
  Rahamiehille suosittelen Snap-onia tai Stahlwilleä...kotimekaanikoille riittää kyllä tuo 10 veen takuulla oleva Biltema-sarja.
  Mutta kuten sanoin niin mielipiteitä on monia, omani perustuu kyllä työelämässä hankittuun tietoon. :p
   
 4. Damned

  Damned Gearhead

  Bilteman tuumakokoinen sininen hylsysarja (10-vuoden takuulla) on mainio setti. Räikkä kestää vaikka minkälaista kurmuutusta. Pitänee vaihtaa tuo iso iänikuinen halpissarja Bilteman isoon (129 €) settiin niin ei lipsu enää hylsyt (Bilteman setissä 6-sivuiset).
   
 5. Ylli

  Ylli Gearhead

  Äänet tuolle sarjalle. Kestää kuin tauti...esmes viime talvena kävin ostamassa kaverilta vanin lehtijouset. Olivat vielä kiinni perässä, joka oli kuitenki irti korista. U-pultit oli tautisen lujassa! Väänsin toisen puolen 4 mutteria irti 2m putkenpätkän avulla, räikkä ja hylsy kestivät ilman mitään murinoita...ta ta ta tat tat taa. Kunto meinas loppua ja laitoin crceet muhimaan ja irrotin toisen puolen mutterit vasta seuraavana päivänä. Tuo satsi maksaa jotain 50€..ja ajaa asiansa aivan varmasti.
   
 6. puavo the baboon

  puavo the baboon 3rd gear

  tuo valtava bilteman satsi on iha näppärä! kiitos valsu67:N ku on ollu liisingis,mut nuo hylsy koot vaihtuu jotenki vammasesti mut kuitenki lootas on ne muunnos potikat..eli loootas on kolme eri kokosta räikkää mut yhet hylsyt.. :odroll: muuten iha kattava satsi et voi purkaa kilju pöhnässään autonsa.. :poff:
   
 7. nyffikaakoo

  nyffikaakoo 1st gear

  Joopa, pyöristetyillä kulmilla olevat Bilteman round-corner hylsyt on olleet mieluisia käytössä, ei oo menneet rikki eikä rikkoneet muttereiden kulmiakaan...

  Yleensä jos täytyy oikeen vääntämään ruveta, kantsii jo säästää vaivansa ja lämmittää tai liuotella mutta voiman käyttö on vähän niin ja näin. No on sitä tietty jotain joskus ollu että mutskumopolla saanu hakea lyhkästä ja paksumpaa ilmaletkua että saa auki...mut aika harvinaista.
   
 8. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  Päivitetääs vähän.
  Viime kevään vaihdelaatikon irroitus & kiinnitysurakan muutterinvääntämiset tämä räikkä kyllä kesti, mutta tämän talven alustaremontin myötä on alkanut temppuilemaan. Kyllä se toistaiseksi toimii, mutta tuntuisi että räikkäosa olisi ikään kuin löystynyt ja hyppisi hampailtaan yli. Näin ollen kireämmät kierteet availen jollain muulla tavalla.

  Hitto kun en ole vieläkään saanut aikaiseksi hakea Bilteman sinistä 10v takuun 129e settiä. :-?
   
 9. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Aivan just näin,allekirjoitan tuon täysin.
  Yritin tuossa aiemmin hieman samalla tyylillä mainostaa,noita B-teman vehkeitä(en ole kyseisen puljun mainos pelle) erittäin hyvinä harrastajan työkaluina,juuri hinta/laatusuhteen takia,ehkä hieman huonoin tuloksin?
  Jäi vähän sellainen kuva joistain vastauksista,kun on nähty jossain kisavarikolla tiimin käyttävän extrahypersuper työkaluja(ovat toki hyviä,en sitä kielläkään),niin suomalainen on sellainen epeli,vaikka kerran pari vuodessa tarviis työkaluja,niin on ne oltava kun sillä tiimilläkin oli.
  Toki edelleen on kunkin oma asia millä työnsä tekee,mutta hullu saa olla mutta voihan sitä olla myös tyhmäkin :D
  ps.ostin vähän aikaa sitten B-teman puna/mustan 1/2 tuuman räikän,
  haen ehkä vielä toisen,en siksi että olisi ollut huono.
  En nyt uskalla enempää kehua,mutta voin raportoida 20:n vuoden päästä jos siinä ilmenee jotain...
   
 10. Mopar

  Mopar Gearhead

  Useissa esim ARPin hottentotti veivien pulteissa tarvitaan 12- kulmasta hylsyä :(
   
 11. Rinnewood

  Rinnewood 3rd gear

  Jep itselläkin kovassa harrastekäytössä tuo piliteeman tuumakokoinen hylsysarja, mutta olen hiukan pettynyt nimenomaan tuohon räikkään. Siitä on tippunut noita kahvaa koossa pitäviä pieniä kuusiokoloruuveja ja enää parilla ruuvilla varsi koossa.. Hylsyt on kyllä hyviä. Olen muista sarjoista halkaissut noita hylsyjä ihan käsivoimin mutta piliteeman hylsät on tähän mennessä kestäneet ihan pulttikonettakin!
  Hinta/laatu suhde ainakin on todella kohdillaan!
   
 12. speedy

  speedy Gearhead

  Saltus! mulla on tollanen isäukolta peritty, arviolta n. 40 vuotta wanha setti, mitään saatu rikki, muutama vaan hukkaantunut ...
   
 13. wezze

  wezze 3rd gear

  saltukselle ääni täältäkin! oma hylsysatsi viettää juuri 20v taitelijajuhlaa yksi hylsy on ajan saatossa haljennut ja senkin sai ilman rutinoita takuuna vaihdettua.
   
 14. WSE

  WSE 1st gear

  AmPro ( http://www.amprotools.net ) merkkisenä noitakin löytyy, myös tuumaisena. Industrial tavarassa laatu kohdallaan ainakin hintaan nähden, Suomessa on kyllä ikitakuu kaikille amproille mutta jenkkilässä ilmeisesti vain industrialille, on näissä laadullista eroakin. Bilteman 10 v sarjoista nuo ei varmaan kestoltaan eikä juuri hinnaltaankaan eroa yhtään mutta miellyttävät enempi käytettävyydeltään ja kokoonpanoltaan. Näitä olen pyöritellyt nyt ammattikäytössäkin kun löysin tämän kohtuuhintaisen järkeviä työkaluja tekevän merkin, niiden "kullasta tehtyjen" jälkeen. Matkivia merkkejäkin on näemmä markkinoilla AmTech ym = roskaa...

  Toki voin silti yhtyä siihen mielipiteeseen jotta saltus on hylsyissä edelleenkin ykkönen. Saatavuus suomesta nykyään ja hinta eivät aina korreloi...
   
 15. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Biltemasta ei voi ostaa mitään muuta, kuin pikaliimaa.
  Snap On on paras merkki. Vaikka ei saisi kaluillaan mitään aikaiseksikaan, niin on ainakin tyydyttävää tarttua kiinni avaimeen.
  Ehkä hienoin tilanne pitkään aikaan, kun alettiin 14v. pojan kanssa laittaa imusarjaa kiinni pukissa killuvaan ikuisuusprojekti 283:een. Rst pultit vedettiin esikireyteen Snap On stuburäikällä, vähän kireemmäksi normi 3/8:lla ja sitten lopullinen vasta momenttiavaimella. Pikkasen lämmitti mieltä, kun junnu totesi pultteja ruuvaillessaan ja avainta vaihtaessaan, että "Snap Onilla tässä vaan vedellään".
  Vanhimmat Snap On:it omia rippikoululahjoja ja koko ajan yritetään hommata lisää.
   
 16. WSE

  WSE 1st gear

  Kukapa sitä ei saltusta, snaponia, heycoa, facomia kaikki laittaisi mielellään mutta ei tullut 7 oikein tänäänkään, ja pajassa noita työkaluja tarvii vähän enempi kuin harrastetallissa.
   
 17. CH3OH

  CH3OH 1st gear

  Mä ruuvaan romujani Kongsberg-merkkisellä semi-ammattilaissatsilla. noin 170 euroa maksoi, mutta on sen arvoinenkin. Loppui se helvetin hylsyjen&rystysten halkominen ja alustan pulttien kireyden kiroaminen yllättäen kuin seinään. "Hampaattomaan" räikkään oon vähän pettynyt, pyörii helposti mukana se suunnan valitsin. sarja sisältää muuten äärimmäisen kätevän n. 40-senttisen jäykän vääntövarren, jolla on onnistuneesti jo availtu mm. kampiakselin päätymutteri, joka oli piukassa. 8.8 m6 pultti, joka lukitsi vauhtipyörän lohkoon, leikkautui ekalla yrityksellä poikki. Putkea oli jatkona n. 1,5 metriä. Hyvät työkalusatsit näyttäis edelleen tunnistavan siitä, että ne tulee peltisalkussa.
   
 18. Damned

  Damned Gearhead

  ...ja näitäkin on varmaan joka jantterilla? Eikö lie 95% avattavista muttereista ja pulteista 6-kulmasia. Noihin hottentottihommiin varmaan raaskii ostaa omat hylsynsä irtomyynnistä.

  OT, tuumaisia ja millisiä on hyvä käyttää ristiin. Jos on vähän nuljaantunut kanta pultissa tai mutterissa, niin tuurillaan siihen saapi naputeltua just-sen-toisen sarjan hylsyn (milliseen kantaan tuumainen ja toistepäin). Eikä luista, kokeiltu on! Ainut ongelma oli vaan saada se mutteri irti hylsystä :rotfl:
   
 19. superbird

  superbird Gearhead

  Snap On. Mac Tools myös hyvä, osa kaluista vaan on kiinassa tehtyä joten kannattaa olla tarkkana.
   
 20. Mr. Horsepower

  Mr. Horsepower 1st gear

  mites tuolanen ??? tengtools

  kaverilla on ollut... tuollanen ?

  kärri versio makso plus 2000 egua..

  mutt kehunut maast taivaaseen ett on kaikki melikein mitetee tarvii normaali rempoissa tratorit kormurit h-autot...
   

Kerro tästä muillekin!