mikä on tuningia..?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tuning & Styling', aloittaja mane, 12.10.2001.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. mane

    mane 1st gear

    Tänne vois aloittaa semmosen puheenaiheen, että mikäs sitä tuningia oikeen sitten on...

    Mun mielestä tuningia voi harjoittaa myös jenkkeihin, eli mikäs sen hienompaa kun vanha jenkki rakennettuna tekniikaltaan ja ulkoasultaan nykyajan ratalookkeriksi..
    Olen myls ajatellut rakentaa oman coupe taunukseni ratakopioksi, mutta esimerkkinä tulisi olemaan joku dtm tai sport 2000 luokan pirssi...
    En uskoisi ainakaan olevani ainoa, jonka mielessä on käynyt tälläinen ajatus..?
    Voi tietenkin olla että tälläinen haaveilu jää vain haaveiluksi, mutta kuitenkin...

    Kommentoikaa!
     
  2. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Ameriikassa ukot kutsuvat esim. '73 Camaro 18" vanteilla, levyt joka nurkassa twin-turbo pikkulohko, soovet, yms. nimellä Pro-Touring.. Mutta kyllä sen voi Tuningiksi kait lukea..

    Itse olen omassa pienessä(sairaassa)mielessä ajatellut että Tuning on enemmänkin ns. uudemman kaluston laittamista.. eh.. Max Power/GTi Magazinen autojen tyyliin..

    Mutta ainahan nuo kategoriat ovat vähän "venyviä"..

    Oliskohan kellään mitään "tyhjentävää" sepustusta? <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  3. Sittana

    Sittana 1st gear

    Kyllä tuo tuning kuuluu mielestäni uusiin autoihin. Uudempien autojen rakentelusta tuo tuninki on saanut alkunsakin. Tuskin 80-luvulla rakennettiin vielä tuningautoja corolloista jne.
     
  4. MouTine!

    MouTine! Gearhead

    Kai sitä voi modernisoittaa vanhempaakin. On ne ainakin hienompia kuin nämä uudemmat siipiräpellykset. Mielenkiinnolla odotan mitä mahdollisesta vanhemman Taunuksen ulkonäöstä tulee.

    GTi lehden mukaan se tuntuu olevan vaan sitä että laitetaan siipeä ja vannetta tekemättä tekniikalle mitään. Säälittävää. All show, no go!
     
  5. RoBot

    RoBot 1st gear

    Muutenkin tämä GTi-magazine on vähän tuollainen kieliposkessa tehty lehti. Auto on silloin sikamainentuningkosla kun siinä on isot vanteet ja takaspoileri.. Tämän lehden GTI diagnoosit on hyvää luettavaa. Voittaa parhaimmat vitsikirjat 10-0...
    :smile:
     
  6. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Kannattaa katsoa USA Car Clubin julkaisemassa CHOPTOP Magazinessa julkaistu artikkeliLuemme GTi-Magazinea, jossa ruoditaan vuoden 2000 GTi-lehtien tekstejä... Jutun julkaisun jälkeen USA Car Club ei ole enää saanut ilmaista GTi-lehteä kerhohuoneelleen... Artikkeli on kirjoitettu pilke silmäkulmassa eikä sitä pidä ottaa vakavasti...
     
  7. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Joo..
    Totta turisette, tuolla on kadut täynnä 1.1L laitteita jossa on 80cm lintulaudat, levikkeet ja isot vanteet.. Kyllä sen konehuoneen sisällön pitäisi olla ulkonäön tasalla. Onhan se noloa kun viereisellä kaistalla vakio lähtee kuin ammuttuna verrattuna.. No joo. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  8. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Eyeball Productsin Wanhoista keskusteluista löytyy asiasta myös keskustelua.
    (Toivottavasti linkki pelaa)

    Määritelkääs Tuning auto
     
  9. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    / :lol: @ UCC Tuning juttu



    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Dobermann 2001-10-16 08:51 ]</font>
     
  10. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Olen huomannut Tuning harrastuksessa sellaisen pointin, että siinä ulkonäköön liittyvät kikat ovat hyvin pitkälle BoltOn kamaa ja rakentamisessa on paljon "must be" osia.

    Olen ymmärtänyt, että Tuning ei periaatteessa ole sidoksissa auton valmistusmaahan eikä vuosimalliin.
    Olennaisena osana siihen kuuluvat todella matalalla profiililla olevat renkaat.
    Myös kikkailu "look a like hiilikuitu"-osilla kikkaillaan...

    Hieman pitemmälle viedyissä rakennelmissa, myös moottoriin/alustaan panostetaan.
     
  11. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Alunperin hommassa lienee ollut kyse auton kokonaisvaltaisesta "hiomisesta" niin tekniikan kuin ulkoasunkin suhteen. Nykyään homma on mennyt ainakin täällä Suomessa siihen suntaan, että ulkonäölliset parannukset ovat tärkeimpiä (koska ne näkyvät) eikä tekniikasta juurikaan piitata.

    En näe mitään estettä etteikö kaiken merkkisiä ja mallisia autoja voisi "tuunata", tosin kovin vanhoihin autoihin tämä nykyinen ulkoasutrendi ei oikein istu <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Jenkkilässä tämä "tuning" eli sikäläisittäin "import(s)"-tyyli tuntuu kulkevan käsi kädessä latinojen suosiman low rider -kulttuurin kanssa eikä ainakaan low rider -lehtien verkkosivuja selaillessa sikäläisissä piireissä tunnuta juurikaan tekevän eroa onko "tuunattu" ja megahifeillä varustettu auto 1963 Impala vai 1998 Golf...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Heikki 2001-10-19 09:58 ]</font>
     
  12. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Hmm....Mielestäni lowrider tyyli ja tuning on kyllä kaukana toisistaan.
    Se, että Lowridereita on tehty/tehdään kyllä automerkkiin katsomatta ja se, että ne ovat sulassa (?) sovussa on ihailtavaa.
     
  13. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Uudemmissa lowridereissä tuo raja tuunattuun on aika lailla veteen piirretty viiva. Siis autoja on rakennettu ns. tuning tyyliin ja alla on kuitenkin nuo latino-sekoittimet (kai kiirunaksikin tituleerattu <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">)..

    Itse tosiaan näen että tuning-henkinen auto on joku euro/japsi (yleensä) jossa on valtava lintulauta takaluukun päällä, helmasarjat, puskurit virtaviivaisemmat ja tietysti nuo isot vanteet, leveät gummit matalalla profiililla. Siis pää piirteittäin..

    Toisaalta samaan tyyliin rakennettu Beretta tai uudempi Grand Prix olisi yhtä hyvin Tuning-vehje..
     
  14. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Joskus tulee vähän vaivautunut olo kun "tuning"autot näyttävät BelCar-sarjasta kadulle eksyneiltä mutta kulkupuoli ei oikein vastaa ulkokuorta.

    Pätisiköhän vanha jenkkitotuus "If it doesn't run, chrome it"? <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Latinot, kuten muutkin jenkit ovat todellakin siirtyneet euro/japsi-osastoon. Chicot eivät vaan ole mitään merkkifanaatikkoja. Pääasia, että tytöt pissii hunajaa kun kohdalle pysähtyy esim. 500-sarjan BMW matalana, mustilla laseilla, hienolla maalauksella, isoilla vanteilla ja vielä isommilla stereoilla. Suomessa taas tuning-autot ovat pääsääntöisesti erittäin nuorilla kavereilla ja ympärivuotisessa käytössä. Tällöin täydellinen koneen läpikäynti vaikeutuu jonniinverran. 18 v. kauppakoululainen tekee sen minkä osaa. Jos takaspoileri menee 2 mm vinoon, kukaan tuskin huomaa, mutta jos kampura menee 2 mm vinoon, se korkkaa melko pian. Yritän ymmärtää tuning-porukkaa kaikin tavoin. Oma tavoite on silti, että perheen kaikki autot ovat joku päivä amerikkalaisia ja pysyvät.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Taidankin rakentaa sellaisen rusto-luukin joka myös kulkee toisinkuin nuo wanna-be-good-lokin'.Jos se ei kulje niin tee siitä näyttävä....
     
  17. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Sellaiset on muuten aika maukkaita: ferrex pinnassa, peltivanteet yms. ja kulkee kuin ammuttu!

    Muistan sellaisia liikkunen joskus 80/90-lukujen vaihteessaa paljonkin.

    Muutaman kerran on tullut huomattua, että kun auton ulkoasu on pähee, niin kuskilta unehtuu helposti että se on edelleen kulultaan sama äiskän kauppakassi..
     
  18. naapukka

    naapukka 1st gear

    Niin mikä on tuningia. Kainuun Sanomissa oli juttu Eurotuning firmasta joka on keskittynyt bemareihin. Jutun yhteydessä oli aika hyvä kuvaus tuningista .Tässä ote artikkelista: Tuning tarkoittaa euro ja japsiautojen rakentelua: tekniikan,ulkonäön ja sisustan virittämistä.Jäljittelemme rata-autojen ulkonäköä. Jenkkiautoja emme rakenna.
    Itsekkään en yhdistä tuningia mitenkään jenkkiautoiluun . . .
     
  19. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    ..tuppaa vaan ne meno-halut olla vähäiset monissa kadulla liikkuvissa tuunatuissa. Syykin tuli tuolla aiemmin jonkun toimest amainittua: nuoret jannut ja rakennetaan rahapussin mukaan, ulkonäöstä alkaen. Onhan ne spoikat ja efektit yms. halvempia kuin turbo tai koneen teettäminen..

    Onkos sillä Bemari-tuunaus firmalla netissä sivuja?
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jep jenkkejä ei tuunata rakennussuunnan nimi on pro-touring jossa PARANNETAAN MOOTTORIA JA ALUSTAA.Eli ei ole niitä hemmetin ankkalammikoita(tosin esmes porscheen tuo spoikka sopii kuin nyrkki toni halmeen silmäkulmaan)Jos minä maalaan autoni ilmaritilät hopealla ja vaihdan ratin lisään valopiuhaa ja muuta tigeltangelia niin onko se sittemn tuunattu(miksi muuten kaikki gti-lehdessä olevat auton rakentelijat ovat opiskelijoita ,joilla kumminkin on uusi auto jota on rakenneltu?)(taitaa olla pankin tai rahoitusfirman...)nimim.oma,rämä,ja maksettu
     
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!