Mikä Shift kit?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Duster, 3.1.2003.

  1. Duster

    Duster 1st gear

    Niin mikähän tuo Shift kit on mikä tulee laatikkoonmitä hyötyä tosta on?
     
  2. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Noin karkeesti ottaen shift kit muuttaa laatikon toimintaa siten, että vaihteet kytkeytyy ja irrottaa nopeemmin. Automaatissa kun on vaihtamishetkellä ikäänkuin kaks vaihdetta hetken yhtäaikaa päällä jotta vaihdoista saadaan huomaamattomia, tätä aikaa pienennetään. Sitten shift kitistä riippuen on muitakin ominaisuuksia, vaikkapa vaihtokierrosten nostoa jne.
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Nykyjenkkien 4-vaihteisiin saa sellaisia parannus kittejä joilla korjataan tehtaalta jääneet "lapsen"taudit. Esim, vaikka GM 4L80E joka rikkoo direct pakkaa urakalla kun forcemotor sekoilee jne. ja niissä tulee mukana samalla jousia ja ohjeita joilla vaihdot saa halutunlaisiksi. Nimityskin näille taitaa olla "correction" kit vaikka shift kittinä myydäänkin. Sitten on lisäksi strip/manual kittejä jotka katupeliin asennettuna aiheuttaa renkaan vinkunaa vaihtaessa pienilläkin nopeuksilla kun perä on sopivan tiheä ja vakio turbiini. Moparin lootat ovat ainoita joissa ö-painetta saa ruuvaamalla säädettyä ja niihin on helpohkoa etsiä itelle sopiva vaihdon napakkuus. Muissa vaihdetaan paineensäätö jousi jotta öljynpaineet olisivat moottorin tehoon sopivat. jne. näistä riittäisi juttua vaikka kirjan verran.
     
  4. Duster

    Duster 1st gear

    Tuo varmaan kannattaa sit asentaa laatikkoon "727", vaikka kone on vaan vakio 318". Tuo laatikko vaihtaa tosi laiskasti "ei uskalla kaasu pohjassa antaa mennä kun vaihtaa". Kohan ottaa auton talviunilta niin ois tarkotus viedä säädettäväks.
     
  5. Valiant64

    Valiant64 1st gear

    Eipä oo kauhean vaikeeta toi säätö? Siihen löytyyy manuaaleja kyllä kirjakaupoista ja muista alan mestoista!
     

Kerro tästä muillekin!