Mikä valovirta miggi?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja maline, 22.5.2017.

 1. urho3

  urho3 Gearhead

  Puikko ehken helpoin jos 4mm ylös päin ja ulkona pitää ruosteisia koneita hitsata. Pysty ja laki onnistuu hyvin helposti. Muuten nuo nyky invertteri migit ja magit on hyviä.
   
 2. Rotten

  Rotten Gearhead

  Pah!
  Jos et oo Hitsannut aikasemmin, nii ei todellakaan oo helppo lähtee laki saumaa vetää ekaks! Eikä edes pystyä!
  Jos vain lähdetään harjoittelee, perusteista, puikolla 4mm-jotain aine vahvuus nii jalko, jos se onnistuu, js miks ei onnistuis treenatessa, sit pysty ja sen jäljeen laki, vaakaa voi siinä välissä kokeilla!
  Mut ihan miten vain, hitsaamisestakaan en mitään tiiä, kun tullaan kertomaan "faktoja"^
   
 3. xarper

  xarper Gearhead

  Kerro lisää? Jos siis päivitit eurokaapelin siihe, itellä tuo C151 kanssa ja kellan palo lanka spiraaliin, onneks takuu aikana...

  EDIT: Kappas löyty tällänen nyt: http://www.hitsikauppa.fi/esabeuro-adapterisarja-p-1208.html

  Tossa kyllä lukee "vanhaan", eli ei varmaan edes käy tohon mun C151 leluun?

  Tää vissiin joku "yleismalli" kai sit eli eiköhän se tollasella onnaa pienellä soveltamisella?
  http://www.hitsikauppa.fi/euroliitin-adapterisarja-p-1202.html
   
  Muokattu: 28.5.2017
 4. urho3

  urho3 Gearhead

  Ulkona ruosteisia rautoja hitsatessa ja korjatessa tykkään että puikko on helpoin asentohitsauksissa. Ei välitä maalista eikä rasvasta ja lujuuskin on mielestäni hyvä. Ei se ruosteen päälle hitsaus lakiasennossa onnistu magillakaan äkkijätkältä jos oikein keltään.
   
 5. xarper

  xarper Gearhead

  Eipä noissa autojen peltien korjauksissa oo kyllä magin kanssa asennolla mitään merkitystä.
   
 6. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Sillon kauan sitten kun itsellä oli hankinta ajankohtainen, niin valovirtamigillä ei tehnyt oikeen mitään. Nythän puikkokoneetkin on invertteritekniikan myötä kohentuneet ihan eri tasolle myös pikkukoneissa, vaan onkohan sitä jo migeissäkin? Tuli varmaan tehtyä oiva valinta sillon 27 vuotta sitten, kun otin aika tukevan Migatronikin. Oli jo vähän käytetty sillonkin, mutta vieläkin hitsaa ku paraskin. Maakaapelin joutu kerran vaihtaan ja vähän antaa paineilmaa pölynpoistoon. Ainakin se oli hyvä valinta.
   
 7. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Puikolla on haastavaa hitsata ohuempaa materiaalia jos ilmarako ei ole tasalevyinen. Migillä kun pystyy vähän pätkimään ja jäähdyttelämään jos meinaa sauma karata ylileveeksi. Puikolla ei oikein vastaavaa konstia ole mahdollista käyttää. Puikolla pitää kopistella kuonat pois, välillä aika tiukassa. Jos hyvän haluaa, pitäis vielä hiekkapuhaltaa ennen maalausta.
   
 8. f34

  f34 Gearhead

  Itse on tullut turailtua kotioloissa hitsien kanssa 40v ajan, puikoilla, kaasuilla ja halvoilla mageilla...
  Ensimmäisen kerran tuli tunne, että hitsaus on helppoa, kun hommasin tuon minarmic 180 inventteri mic/macin. Menee myös yli 4mm rauta iloisesti kun molemmat napit kaakossa. Jäänyt puikkokone pölyttymään.
  Testasin myös alumiini hitsausta kertakäyttö argonpullolla, onnistuu sekin, kun pitää johtimen suorahkona. Jos enemmän hitsaa alumiinia, niin saa teflon johtimenkin.
   
  Muokattu: 29.5.2017
 9. wiwwe

  wiwwe 2nd gear

  Pakoputkee tuli viikonloppuna hitsailtua tolla ja hyvältä vaikutti, pihalla kun joutuu turaamaan niin 0,8mm täytelangalla päästelin... Helppo kone päästellä kun tarvii vaan ainevahvuus asettaa ja kone hoitaa loput.

  Roisketta jonninverran tuli että onko sit säädöissä parantamisen varaa vai onko enemmänkin tuon täytelangan ominaisuus... Ja kyllä napaisuus on käännetty...
   
 10. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Yks hyvä mistä jonkinlaista kokemusta niin Ceboran valovirtakäyttöinen invertteri kone.
  Langan syttyvyys aivan jotain muuta ku perus muuntaja mageilla ja todella helppo oppia hitsaamaan kunnollisia saumoja.
   
 11. CevyAntti

  CevyAntti 1st gear

  Minarkki 170 ollu käytössä jokusen vuotta. Misoni pullo oli ihan ehoton homma. Suojakaasulangalla ei ollu oikeen hyvä. Pikku ongelma on se että minarkkiin mahtuu vaan pikkukela lankaa. Ongelma ratkaistu isolla kelalla joka on koneen ulkopuolella rautatapissa. 3 millin peltiin voi olla hyvä tehdä seivaukset. Liennee selviö noin pienellä vehkeellä.
   
 12. DslCat

  DslCat Gearhead

 13. J-P-A

  J-P-A 1st gear

  Nyt on 2 mistä valita samaan rahaan. Kempin MinarcMig 200evo ja Lincoln Speedtec 200c. Onko lähinnä tosta Lincolnista kokemuksia? Kemppi olis se varmempi ostos, mutta Lincolnis olis puikko ja etenkin Tig.
   
 14. LUM-1

  LUM-1 3rd gear

  pikkusen lisää ja sais esab rebelin:rotfl:
   
 15. RAL9005

  RAL9005 3rd gear

  Tai jos haluaa käyttää paljon vähemmän, tilaa Saksasta hintalaatusuhteeltaan hyvän laitteen.
   
 16. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Tota on ainakin koko mun lyhkäsen elämän ajan hoettu että "ei niillä vanhoilla valovirtakoneilla mitään tee, uudet taas on hyviä" ja varmaan tullaankin hokemaan. Meillä yks valovirtakemppi mig mikä kuulemma oli hyvä (vanhemmilla ei tehnyt mitään)mutta senkin ostosta lienee pian kulunut jo 15 vuotta ja siittäkin jo joku joskus mainitti että ei tollasella mitään tee mutta ne uudemmat on hyviä......

  Kyllä tollasella valovirtapuikkoinvertterillä/miggillä nyt hitsaa jos on pakko ja todellakätevän kokosia muttei se silti paljoa vertailua kestä mihinkään oikeeseen koneeseen. Tietty jos se pukukaapin kokonen 300kg painava oikee kone on eripaikassa mitä hitsattava palikka niin sillon se invertteri on aika kova juttu.
   
 17. urho3

  urho3 Gearhead

  Kyllähän ne uudet valovirta invertteri migit ja magit on ihan huippulaitteita vaikka vertaa isompiin muuntaja koneisiin. Eiku ostaa 200 Esabin tai kempin invertterin.
   
 18. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Kyllä! Onko Missään autoissa kohtia joita pitäis hitsata jollain 20mm materiaali paksuudella? Tuon alle pystyy melkein aina noilla uusilla migeillä hitsaamaan jos pääsee vetämään molemmilta puolilta saumaa. Sähkölaskukin tippuu uusilla migeillä jos paljon hitsaa. Liikuteltavuus on aivan eriluokkaa ja helppo varstoida autotallin hyllylle kun sitä ei tarvi.
   
 19. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Mua ainakin autohommissa ja muissakin likasissa harmitti noilla se että joka paikka täyty hinkata ihan kiiltäväksi että oli edes toivoa että syttyi, isolla muuntajalla/invertterillä (oli ne sitten 60- luvulla tai 2000- luvulla tehtyjä) ei ole tollasta leikkimistä mitä jollain pikkuinvertterillä.
   
  Muokattu: 27.6.2017
 20. urho3

  urho3 Gearhead

  Mikähän malli ja merkki? Kyllä se mag vaatii suht puhtaat pinnat. Puikko ja kaasu paremmin ruosteiseen.
   

Kerro tästä muillekin!