Mikä valovirta miggi?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja maline, 22.5.2017.

 1. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Olisko joku kemppi minark 180 ollut. Sellanen pikkukone missä kaikkia ihan ihme (turhia....?.) ominaisuuksia ja lcd näyttö.

  Isompia on ollut käytössä joku valtava seinän kokonen muuntaja, kempact 250A kone, migatron ja sitten niitä uudempia fastmig ja varmaan jotain muitakin mitä nyt en muista. Kaikilla ei ole autoa tullut hitsattua mutta muuta likasta jonkunverran, ei paljoa.

  Pienempi hyvä jos täytyy käydä vetämässä sauma johonkin mutten tota kyllä enää mihinkään muuhun käyttäisi kun jokanen isompi ollut parempi joka tavalla paitti kuljetettavuudessa.
   
 2. urho3

  urho3 Gearhead

  No itellä on kempin 250 ja 420 ja esabin 220i caddy ja erittäin hyvä. No jos pienemmässä on 0,6 lanka 250 sessä 0,8 ja 420sessä 1,2 niin ei noita voi ihan verrata mutta eniten tuolla invertterillä hitsaan just pellit ja pakoputket ja huonekaluputket. En mä noissa isommissa mitään etua vielä ole löytänyt.
   
 3. J-P-A

  J-P-A 1st gear

  Hankittu ja testattu Lincoln Speedtec 200c. Voin suositella, puikkoa ja mig toimi erinomaisesti. Sama periaate kuin Kempissä, automaatille vaihteaessa ilmoitetaan esim. materiaalin paksuus mitä hitsataan. Suurin ero kotimaiseen Kempiiin tosiaan se että mukana tulee Puikko ja "raapaisu" Tig, Mig on euroliittimellä ja on Yhdysvaltalainen yritys, euroopan koneet kasataan mm. Puolassa.
   
 4. palontie

  palontie Gearhead

 5. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Ei kai sen väliä mikä valmistaja kunhan on vaan invertteri, toki laatu merkkkejä kannatan.
   
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  On. Just tommosen ostin ensihitsikseni pari vuotta sitten. Sen jälkeen kun olin turannut täytelangalla ensimmäisen paikan, kävin ostamassa CO2 pullon ja vaihdoin tavalliseen miglankaan. Oon tommosella parsinut Fordini katsastusruosteet ja tehny turbomotskarin pakosarjat. Ihan riittävä OHUTlevyhommiin satunnaistarpeissa.
   
 7. palontie

  palontie Gearhead

  Kuinkahan paksua metallia tuolla hitsaa?
   
 8. hapa58

  hapa58 3rd gear

  37 Fordin rungon boxsasin 3mm millin tavarasta, koria nyt korjaan. Automaatti säätö ei mulla onnistunut . Aine vahvuus potikasta paljon pienemmälle. 0.8 mm lanka co2 kaasulla olen puuhastellut ,olen laitteeseen ollut tyytyväinen .
   
  palontie tykkää tästä.
 9. palontie

  palontie Gearhead

  taidanpa ostaa.
   
 10. mpg55

  mpg55 2nd gear

  Esab c200i on varma valinta, invertteri vajaan tonnin hintaan, vast. Kemppi vähän kalliimpi. Kannattaa miettiä miten paljon käyttöä on, pistääkö vähän lisää noihin halvimpiin ja hankkii ammattilaadun koneen. Ei sillä etteikö halpiksillakin hitsaa.
   
  jpalvima tykkää tästä.
 11. palontie

  palontie Gearhead

  Aika vähän tulee nykyään hitsailtua,ja toi varmaan mun käytölle riittää,täytyy aluksi kokeilla ydintätelangalla,siitä ei mitään kokemusta.
   
 12. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Sillä muutaman satasen koneella tekee aivan varmasti sen yhen projektin, mut jos meet kokeileen oikeeta ammatilaistenkin käyttämää konetta nii voi olla et paluuta ei oo.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 13. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Itellä gern mig 125

  Ja kyllä sillä auton helmat kasaan rapsii leimalle, sekä moottori nostimen niputtaa

  Ei varmasti mitään ongelmaa ois ollut koko nostinta kasata täytelangalla, kuin langan hinta

  Kaikki saumat mitä täytelangalla hitsailin pitää samassa mitä kemppi hiilarisuojakaasulla  Äkkinäiselle se on erikoinen hitsattava, kun lanka on kuuma vaikka liipasinta ei painakkaan
  Mutta ite en koskaan ole tykännyt millään aloittaa lanka kappaleessa kiinni  Jos palontie haluu kokeilla, niin ilmoita otan sen matkaan ja käydään tallilla kokeilemassa
   
 14. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Eihän siinä inertissä tai aktiivisessa suojakaasu hitsauksessakaan aloiteta kuuma lanka kappaleessa kiinni. Vai olenko väärässä?
   
 15. palontie

  palontie Gearhead

  no oon mä duunikseni hitsannut migillä jokusen kilsan saumaa..
   
  Rotten ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 16. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Ei mitään tietoa, mut mulle on annettu ymmärtää et melkeen kaikki täytelanka koneet niissä on virta langassa aina ja on huono laittaa lanka kiinni kappaleeseen et aloittaa hitsauksen kun se alkaa räpsimään heti

  En tiiä teenkö väärin, mutta tykkään mig/mag hitsauksen aloittaa niin että lanka on muutaman millin ainakin irti kappaleesta ja sitten vasta syttyy kun lanka työnnetään liipasimella kappaleeseen

  Kaikki mitä oon hitsannu on pysyny toisissaan
  Trukki piikkeihin nopeesti turasin koukut et saa kuormaajan pöytään ne kiinni. Onne sen verran kiinni, et peppu nousee belkussa ilmaan ja kuormaaja nostaa 1400kg  Edit:

  Onko kellään tästä kokemusta?
  https://www.tuontitukku.fi/tuote/hitsausinvertterin-tig-setti-einhell/4006825549911/
   
  Muokattu: 12.11.2017
 17. jpalvima

  jpalvima 2nd gear

  Ääni tälle, vrt halpaan pikkumiggiin ko Esappi ei ole kovin ronkeli hitsattava pidemmänkin roikkakaapelin päässä ja langansyöttö oikeasti toimii....jos kiteyttäisi niin tällä (tai vastaavalla Kempillä) hitsaaminen ei vituta yhtään
   
  urho3 tykkää tästä.
 18. urho3

  urho3 Gearhead

  Unoha nuo lelut ja osta kunnon tiggi.
   
 19. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Kuinka monella on varaa ostaa kunnon AC-DC tiggi taitaa maksaa sen 2.5-3.5k€
  Jos sais 600€:lla uutena niin ostaisin itekin ja alkaisin harjoittelemaan käyttöä!
   
 20. urho3

  urho3 Gearhead

  En siihen osaa sanoa. Riippuu pitkälti siitä haluaako miten kipeästi ja onko valmis tinkimään jostain muusta. Ainakin itse pystyn tommosen summan säästämään jos tarvii.
   

Kerro tästä muillekin!