Millä lakat pois vanteesta???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Topias74, 11.4.2015.

  1. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Millähän lähtis parhaiten lakat pois vanteen lipalta? Kokeilin sitä Nitro Mors maalin poisto ainetta, mutta ei lähteny ainakaan sillä. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan! En ala hiomaan lakkoja pois!
     
  2. jaham

    jaham 1st gear

    tiivistejäämien poistaja, ite otin lakan pois tolla aluvanteista, kiehuu hyvin.
     
  3. Toope

    Toope 2nd gear

    Jos hinkaaminen pännii,vaihtoehdot on sit vähissä,ei nimittäin irtoa paistettu lakka muuten.
     
  4. ls1978

    ls1978 Gearhead

    Soodapuhallus
     
  5. Toope

    Toope 2nd gear

    Kuulopuheitten mukaan soodallakin nihkeää irtoomaan? Tiedä sit ? Toki riippuu paljolti siitä mikä valmistaja/lakka tyyppi.
     
  6. rakkari

    rakkari 3rd gear

    ite juuri viime viikolla hiekka puhalsin yhet alu vanteet ja niissä olevat röökiaskin levyset huulet sitten hioskelin ja kiillotin että näkee oman kuvansa lähestulkoon.. toi lakka mikä niis oli niin on aika sitkeää irtoomaan ilman mekaanista käsittelyä..
     
  7. KajS

    KajS Gearhead

    Vähän ootee...Mondeon intialaisvalmisteisita alkpuperäistarvikealuista lähtee lakka ihan ajamalla...

    Mutta aiheeseen: jossei ei Nitromors ja Gasket Remover auta, joutuu töihin ja hiomaan.
     
  8. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Oon tossa meijän tallilla kans joskus kattellu ku kaveri aikanaan nitromorsee vanteisiin siveli ja kun ei usko riittänyt, niin vielä jotain vastaavaa ainetta eri merkkistä samaan ongelmaan ku sulla. Seuraavaks ne vanteet lähti puhallukseen. Taitaa aika monissa vanteissa olla sellanen maali mihin perus maalinpoistoaine ei vaan purase.
     
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tai sit ettii sellaisen pre-EU maalinpoisto purkin
    jokuhan jossain puheli, ettei lähde tiivari jämät niin oli sormiin ruiskaissut ja pesi pois kun kyllästy odottamaan reaktiota

    Kirosi vielä et eu;n ja nykyajan myötä on kemikaalit huonoja kun ei saa tulla ku pikku hikka jos pullollisen moottoriliuotinta juo
     
  10. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Täytyypä kokeilla tuota gasket removeria ensin, ja sit ehkä soodapuhallusta. Kiitos.
     
  11. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Toi tiiviste stripperi on kans kiva aine vaikka suht mietoa onkin. Suosittelen muuten kaikenlaiseen, jopa pihkautuneen karstan poistoon myös lohkossa ja männänrenkaan urien pohjalla. Sormiin tuo stripperi vaikuttaa silleen että ekan kunnon käyttösession jälkeen sormet on vain ryppyiset kuin kylvyn jäljiltä, mutta sitten viikon päästä rupeaa kyllä nahka lähtemään kivasti. Normi lekurin muovihanskat sulaa melkein heti käteen tai ainakin reijille.
     
  12. Esaa

    Esaa Gearhead

    Mä upotin vanteet viikoks tinneriin,sitten painepesurilla puhtaaks. helppoa ja kivutonta. kahdesta sarjasta on ainakin lähtenyt.
     
  13. meteor

    meteor Gearhead

    Vaikka nykyistä Nitromorssia voi melkein laittaa leivänpäälle niin silti poistin sillä vanteista lakat. Karhenna santapaperilla lakkapinta ja laita reilusti Nitromorsia ja peitä pinta muovikelmulla, estää aineen haihtumisen ja kyllä se sitten puree kovaankin lakkaan ja tosiaan ensin se karhennus.
     
  14. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Minulla olisi kanssa pari sarjaa aluja, vähän on hapettumaan ja sitten ehjää lakkausta. Lasikuulapuhallusta on suositeltu ja sitten kuulemma pulverimaali päälle mutta en haluaisi oikeastaan sellaista vaan jos saisi hapettumat ja lakat pois ja jäisi se koneistettu alumiinipinta vaan näkyviin. Se hapettuma ei vaikuttaisi kovin syvää olevan.
    Teräsharjallakaan (rälläkkä) ei taida oikein uskaltaa, voi jäädä aika ikävät naarmut.
    Mitähän noille keksisi?
     
  15. Mikko1939

    Mikko1939 1st gear

    Nitromors toimii huomattavasti paremmin ku rikkoo lakan pinnan vaikka 60 paperilla ja laittaa ainetta kohtuullisesti joissain tapauksissa kun on liikaa laitanu ni ei oo toiminu.
     
  16. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Itse poistin vanteen lipalta juurikin hiomalla, muutamalla eri karkeuden vesihiomapaperilla ja vedellä. n. 10-15min./vanne. Että ei se niin iso homma ole. Sen jälkeen hioin vielä hienommalla ja kiillotin lopuksi.
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Millä se suojataan niin, et kestää

    jos putsais vanteet ja maalais korin väriin ja sit kiillottais sen huulen peiliksi
     
  18. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Vähän huonosti mitenkään. Sinolia jotku laittanu, ihan autovahakin auttaa.
     

Kerro tästä muillekin!