Millä teipillä tai kalvolla suojata uusi maalipinta ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja studio57, 10.1.2013.

 1. studio57

  studio57 Gearhead

  Tuli chevelle just maalaamosta ja aatteli teipata tai kalvottaa sen yliasti jollain ettei kaikenlaisessa asennushommassa tulis pintaan naarmuja... onko ideoita mitä kannattais käyttää jotta sen saa vielä irtikkin ilman että mukana lähtee lakat tai teipistä jää liimaa pintaa?
   
 2. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  3M;llä on kyseen hommaan kalvoa.

  Itse olen käyttänyt peltiarkkien suojakalvoa, paikalliset peltifirmat päällystää mm. peilikiiltävät rst levyt sillä estääkseen naarmut. Lähtee irti helposti ja kevyesti.
   
 3. CAM67

  CAM67 Gearhead

 4. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Peltiarkkien suojakalvo ei tykkää auringonvalosta, eli jos alttiina pidempään auringonvalolle niin ei sitä. Se haurastuu eikä lähde irti enää kuin raaputtamalla.
   
 5. renttu81

  renttu81 Gearhead

  Aikoinaan tuli laitettua ns. fläppimuovia ku tuli niitä tehtyä. Ei kyllä hajuakaan mistä saa ja kuinka kallista. Omat varastot menny tod.näk. piloille ku jääny vanhempien luokse ulkovarastoon. Toi oli firma http://www.rnx.fi/
   
 6. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Kyllä, samoin käy jos kastuu. Mut ei ne minulla niin kauan kerkee olemaan. Ja pimeessä hallissahan minä hommani teen...
   
 7. Mac

  Mac Gearhead

  Semmonen pieni noppitieto vielä, että jos on just just maalattu, niin ei kannata mennä teippailemaan.
  Teippifirmoilla tapana ainakin ootella pari kuukautta maalauksen jälkeen, että kerkeää maali kunnolla kuivua.
  Voi tulla kiva ylläri kun teippejä nyppii pois.
   
 8. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  maciltä hyvä kommentti, 6kk oottelisin ite
   
 9. studio57

  studio57 Gearhead

  tiepit on jo kiinni mut onneksi maalikin oli jo jonkun aikaa asettunut. helevetin kallista oli tuo 3M teippi... 160eur rulla.
   
 10. pile

  pile Gearhead

  kallista,niin kaikki on suhteellista.
   
 11. studio57

  studio57 Gearhead

  toki niin
   
 12. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Tuo ns "kärpäspapaperi" on kyllä hyvä suojaamiseen jos hitsataan tai rälläköidään... Mutta toki käynee se tuohonkin.. Tuoreeseen maaliin kun jää jäljet maalarinteipistä niin kyllä ne saa kiilloteltua poiskin..
   
 13. JS63

  JS63 3rd gear

  Jatkan tähän aiheeseen kyselyä. Saako Suomesta mistään tuota 3M:n 05916 hitsi ja kipinäsuojapaperia taikka kävisikö lasien, ovipahvien, maalipinnan pystypintojen kipinäsuojaksi joku muu vastaava tuote? Mitenhän toimis Etran Paavo muovipintainen suojapaperi? Ja millä teipillä kannattais laittaa kiinni?
   
 14. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Saa tuota hitsipaprua melkein kait jokaisesta maalikaupasta missä 3M:n tuotteet vain valikoimissa. Tilaamalla ainakin. Tuo paperi on hyvää kipinäsuihkun ehkäisemisessä laseissa yms,mutta kyllä sen saa palamaankin.. Jos tekee paljon hitsuutusta niin suosittelen kyllä vahvasti noita hitsaussuoja peittoja. Saa sen sullottua oven väliin.Suojaa ehkä vielä paremmin. 3M:n papru oli vielä aikas arvokasta,emme käytä sitä kuin lasien suojana.Ovipahvit sinänsä monesti helppo ja nopea purkaa poiskin.
   

Kerro tästä muillekin!