Minkälaiset talvirenkaat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja 944676, 10.10.2008.

  1. 944676

    944676 1st gear

    Eli ajattelin että josko täällä olis jollakin kokemusta minkälaiset talvirenkaat kannattaa ostaa neliveto suburbaniin? Emäntä ajelee autolla pääsääntöisesti lasten kanssa eli pito pitäisi olla kaikilla keleillä mahdollisimman hyvä. mutta toisaalta renkaiden pitäisi kuitenkin kestää kauan. autoon on olemassa kesärenkaat erikseen eli ei mitään joka kelin pyöriä. pitäisikö olla nastat vai riittäisikö vaan kitkat?
     
  2. Ahis

    Ahis Gearhead

    BF Hyvä-Rikkaan WinterSlalom, nastoilla. Hyvä ja edullinen.

    Jos haluaa hyvän ja kalliin niin nokialaiset hakkapeliitat, nastoilla tietenkin.
     
  3. Terosu

    Terosu 1st gear

    Mullon nyt farkussa tollaset Ahiksen mainitsemat WinterSlalomit alla, kitkat vissiin pitäis olla eikä nastoja oo ollut, enkä kyllä voi suositella. Talven olin ajellut huonoilla nastoilla ja reippaasta sladittelusta huolimatta kertaakaan ei menty ympäri, kevääksi vaihdoin nuo Slalomit alle kun alkoi tiet sulaa mutta perkele että olivat kamalat kun sattui jäätä olemaan tiellä. Heti ekalla kertaa mentiin ympäri kun vähän sladiteltiin, ei mitään kontrollia. Kesärenkaatkin on olemassa erikseen mutten viittinyt vaihtaa kesäksi alle, ajetaan nuo kitkapaskat loppuun ettei kukaan pihi erehdy talvella niitten kanssa telomaan autoa ja itseään :poff:

    Ja nuo mun nastat alkaa tosiaan olla melko harvahampaiset, sen takia nuo kitkat keväällä vaihdoinkin alle että sais katsastuksesta läpi kun vielä oli talvirengaspakko... Silti jäivät kitkat kakkosiksi.
     
  4. cdv60

    cdv60 Gearhead

    Tähän kyselyyn on kyllä vastattava; Cooper Discoverer Snow Groove, pari vuotta olleet ja on kyllä pitoa, ettei jenkkirenkaaksi uskoisi....
     
  5. Ahis

    Ahis Gearhead

    Mahtaakohan olla kitkat, luultavasti tavis m+s... Onko paljon lamelleja? Nastarenkaita sitäpaitsi suosittelin...
     
  6. Terosu

    Terosu 1st gear

    Niin niin suosittelit enkä mä sillä että ne nastat mitkään huonot olis, mutta näissä ei oo nastoja eikä oo ollutkaan. Kunhan nyt mainitsin sut siinä ikäänku vertailun vuoksi.

    Enpä osaa varman päälle vastata tuohon että ovatko sitten oikeat kitkat vai mitkä ovat, mutta talvirenkaiksi niitä nyt ainakin väitetään :)
     
  7. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Mää ainaki käytän nastarenkaita. Toi rengas homma riippuu missä olosuhteissa ajaa. Jotkut tykkää kitkoista kun ne pitää pienempää meteliä isommilla teillä, mutta jos on kauheen jäisiä teitä niin nastat pitää kai paremmin ainaki niin kauan kun ne nastojen kärjet on näkyvissä
     
  8. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    hyvä oli painella caminolla nastarenkailla. ja peltisarjojen takaa ei paljon
    nastojen ropina kuulunut.
     
  9. juku_h

    juku_h Gearhead

  10. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Itsekkin noita WinterSlalomeita tykkään käyttää taka-vetoisissa...
    Muutama talvi nastoilla ja kun on nastat pois nin toimivat kesälläkin hyvin...
    Nelivetoisessa on alla saman tehtaan KO. ilman nastoja...
    Mutta nastattomuus johtuu vähävaraisuudesta ja laiskuudesta.
    Eli kun ei ole tullut hankittua toisia 6 pulttisen jaon vanteita, eikä noita 33X12.5 -15 renkaitakaan ole halpa ostella...
    Kuitenkin noinkin on hyvinkin huonoissa oloissa pärjännyt paremmin kuin keskitason nastoilla takaveto vehkeellä... Ehkä vain äkki jarrutuksissa vähän enemmän luistaa (mutta silloinkin suoraan).
     
  11. sincere 51

    sincere 51 1st gear

    Talvirenkaat Suburbaniin...

    Hi!

    Tietysti nyt riippu hieman millaisesta ja minkävuotisesta Subbesta on kyse,mutta jos -94 tai uudempi ... 8 pulttiset vanteet ja painoa yli 3,5 t. ,niin...

    Suburbaniin ei ole kovin montaa todellista talvirengas vaihtoehtoa,kun on tuota painoa melkoisesti ja vaatii renkaalta kantavuutta ( 120/123 ). Toki noita M+S löytyy moneen lähtöön,mutta jos puhutaan meidän todellisista talvikeleistä = jäätäja & lunta (joskin Etelä-Suomessa noi kelit alkaa olemaan harvinaisuus :D ),niin toimivat nastalliset vaihtoehdot jää aika vähiin.

    4WD:llä kyllä pääsee eteenpäin, mutta ton massan hidastuvuus ja sivuttaispito vaatiikin sitten jo kunnon otetta tienpinnasta.

    Itse olen ajellut nastoitetuilla Nokian 245/75 LT 16 useamman talven ja olen ollut tyytyväinen.
    Kokeilin tuossa toissa talvena selvitä 265/75 -16 M+S Bridgestoneilla ,joissa ihan Ok.karkea kuvio, mutta muutaman kerran kun "massa" liukkaalla pinnalla jatkoi ei toivottuun suuntaan :-? veivasin Hakkapeliitat taas alle.

    Nämä toimii Subbessa talvella ( eikä ole mielestäni kovin huonot ajaa asfaltillakaan ... noo ei ne tietenkään kesärenkaista käy :lol:)

    http://www.nokianrenkaat.fi/rengas?id=1 ... eliitta+LT
     
  12. NeljäsGM

    NeljäsGM 1st gear

    Good Year UG500 Nastoilla ja hiton hyvät. Maasturi osastolta eli SUV niin kantavuuskin riittää. Multa löytyis 500km ajetut 235/75R15.
     

Kerro tästä muillekin!