Minkäslaisia traktoreita?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja HEKULIINI, 12.12.2005.

 1. ajk

  ajk 3rd gear

 2. duster70blower

  duster70blower Gearhead

 3. M-ajuri

  M-ajuri 2nd gear

  isältä löytyy 565 valmetti jolla tuli itsekin nuorempana tehtyy melko paljon maatalous töitä.
  sillonkun isukki ei ollu kotona ja sattu olee esim, äestys hommia ni suora putki äkkiä kiinni ja syötöt kaakkoon. hauskaa oli kun pellon yllä leiju musta hiili pilvi :rotfl:

  kokemuksen pohjalta voin kyllä sanoa et tossa kokoluokassa yksi parhaista traktoreista mitä maailma piällään kantaa. näin on 8)

  nii ja palaa sillä kumikii ku kyntöaura takertuu peruskallioon :rotfl: :rotfl:
   
 4. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  oiskohan missään hyviä havaintokuvia traktorin juontovinssin toiminnasta? sellanen farmari mallinen.

  on jonkinlainen tekele tuossa luvattu että saan ottaa käyttöön mutta jonkinverran projekti. ajatus ois käytellä sitä ilman traktoria 10hv brigstrattonin koneen avulla, jos sais sen voa-korvikevärkin toimimaan. ei tarttis viedä pikkuraktoria mettään särkymään.
   
 5. MudMax

  MudMax Gearhead

 6. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  http://www.iltalehti.fi/autot/2016020921093659_au.shtml "Uusien säännösten mukaan sekä kuljettajan että matkustajan on käytettävä tyypiltään hyväksyttyä suojakypärää ohjaustangolla ja satulamallisella istuimella varustetulla maastoajoneuvolla. Sama koskee traktoria, jota ei ole varustettu korilla tai turvakaarella."

  eiii prkl en ala pitään kypärää ku ajelen tiellä mun fordsonilla
   
 7. MudMax

  MudMax Gearhead

  ^En oo viälä nähnyt yhtään Fordsonia satulamallisella istuimella ja ohjaustangolla, mutta jos ne löytyy niin potta päähän vaan :D
   
 8. evo88

  evo88 1st gear

  Zetor 25A vm. -57.
   
 9. jrasi

  jrasi Gearhead

  Tuommonen IH B275 odottelee vuoroansa...

  Sähköt pitäis rakentaa uudestaan, hehkut ja hehkujen etuvastus vaihtaa, uusi siirtopumppu laittaa ja raidepäät vaihtaa.

  [​IMG]
   
 10. jarona

  jarona Gearhead

  Perkule!
  Nuhvista tais mennä lauantaina ykköspytyn pakoventtiili,
  paukutti putkessa ja veto heikko.
  Mittasin infrapunalämpömittarilla pakosarjasta ja ykkönen
  kävi huomattavasti viileämmin..
  Syylärikin taas vuotaa :cry:
   
 11. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead


  89 §
  Suojakypärän käyttö
  Kuljettajan ja matkustajan on ajon aikana käytettävä tyypiltään hyväksyttyä suojakypärää, jollei hänen sairautensa tai vammansa taikka muu erityinen syy sitä estä, ajettaessa:
  1) moottoripyörällä;
  2) kolmipyörällä, raskaalla nelipyörällä ja kevyellä nelipyörällä, jota ei ole varustettu korilla tai turvakaarella;
  3) mopolla;
  4) moottorikelkalla;
  5) ohjaustangolla ja satulamallisella istuimella varustetulla maastoajoneuvolla ja traktorilla, jota ei ole varustettu korilla tai turvakaarella.
   
 12. nuc-64

  nuc-64 3rd gear

  Joo...o Tää on taas näitä sääntöjen tulkintavaikeuksia, itsekoitin lukea tuon uuden lain mahdollisimman tarkkaan ja kirjoitinkin asiasta jo masinistit foorumille näin:
  Nyt säännön tulkinta on siitä kiinni mihin virke päättyy, kohdassa viisi se voi päättyä joko maastoajoneuvolla sanan jälkeen, tai traktorilla sanan jälkeen. Jos virke päättyy traktorilla kohtaan, viittaa se traktorimönkijöihin (= ohjaustangolla ja satulamallisella istuimella varustetut traktorit), jos taas päättyy jo maastoajoneuvolla sanaan voidaan jälkimmäinen virke tulkita koskemaan oikeita avotraktoreita...
  Eikös tässä vielä ole sellainenkin virhe, että ei tuo koske välttämättä traktorimönkijöitäkään, koska niissähän ei saa olla satulan mallista istuintakaan... On lainsäätäjä valinnut sanamuotonsa todella loistavasti, kun noinkin lyhyestä lauseesta on saatu noin epäselvä :rotfl:
   
 13. jrasi

  jrasi Gearhead

  Se penkkisäädös poistui traktorimönkijöistä, samoin esim Pollen ohjaustangossa oleva kolmas ajovalo sallittiin
   
 14. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  Yks lakia lukenu sano heti että koskee traktoria...
   
 15. nuc-64

  nuc-64 3rd gear

  Tuo säädöksen kumoutuminen onkin mennyt multa ohi, mutta silti taitaa näitä traktoripenkkisiäkin mönkkäreitä käytössä vielä olla...
   
 16. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Hehehaha tää maa on kyllä säälittävyyden huippua noitten lakiensa kanssa. Tarpeeksi säälittävää on jo se että mopon kanssa täytyy käyttää kypärää ja nyt vielä tää että traktorilla tarttee :rotfl: Mitä seuraavaksi? Kävellessä ja avoauton kanssa kypärä päähän jos autossa ei ole turvakaarta?

  Miten edes määritellään traktorin kori? Kelpaako kaljakori? Tai nokkapelti?

  Ei tiiä taaskaan itkiskö vai naurausko, ilmeisesti tämä on suomalaisten käsitys norminpurkutalkoista :rotfl: :wc:
   
  stealth tykkää tästä.
 17. jrasi

  jrasi Gearhead

  Appiukolla on 2012-mallin traktori-Polaris. Siinä on normisatula, mutta selkänojalla varustettuna, sitten siinä on ne traktoripelit ja tosiaan tuo em. kolmas ajovalo oli teipattu umpeen.

  Mistähän tuosta penkkihommasta luin...
   
 18. cb125twin

  cb125twin Double Gearhead

  Poliisi tiedotteessa tulkitsi että koskee traktorimönkijöitä. Mut liikennepartio pätkäytti sakkoja takavuosina mm dollyn käytöstä...
   
 19. MudMax

  MudMax Gearhead

  Jos säädös koskisi ohjauspyörällisiä traktoreita, niin toi siun lihavointisi olisi pitänyt eritellä lakiin kuudenneksi kohdaksi, aivan kuten vaikkapa mopot ja mp:tkin ovat eri numerolla.

  btw. Lakitekstissä on myös tangon ja satulan välissä on "ja" eikä "tai", niin silloinhan tuo näyttäisi vapauttavan kypärän käytöstä istuimella varustetut tangolliset mönkijätkin, eli käytännössä vanhemmat traktorimönkkäritkään eivät joutuisi takautuvasti kypäräpakon piiriin?
   
 20. niklas_ve

  niklas_ve 3rd gear

  Case IH 845 XL Plus 4x4 -94. Uutena ostettu taloon, nyt 2500h ajettu. On sen verta hyvä kone etten ikinä hukkaa.
   

Kerro tästä muillekin!