Missä kaikki jenkkifarmarit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja ripe, 11.10.2009.

  1. Banzuik

    Banzuik Double Gearhead

    toimi ku puikki eli ongelmitta meni kesä, talviunille pitääs raaskia nyt laittaa vaikka niin mukavaa oliski ajella. pesu alustaa myöten ja kromi osien vahaus ja sitten ehkä talvella jotain pikku ruuvailuja jääden odottamaan ens kesää. taitaa tulla piiiitkä talvi kun molemmat farmarit menee hallin nurkkaan lepäilemään.
     
  2. Tässäpä Helmi-Orvokin (Oldsin) uusin viritelmä. :rotfl:
    [​IMG]
    Talveks piti jotaki saada konepellin päälle se perkeleen reikä peittämää (ainaki jotenki)..
    Ja Jaalan Cruise 'n' Roll tapahtumasta vielä kuvaa. Lauluauto 2012!!
    [​IMG]

    Tämähän on muutes jo toinen pokaali tällä.. :wink:
     
  3. ilu

    ilu 1st gear

    No nyt on asiallinen scooppi :)
    Mä tänään puhaltelin paineilmalla ylimääräset mullat pois ilmanotto/pyyhkijä kolosta eli nyt on syys huolto lintta paskaan tehty, toivottavasti sammal viljelmä vaan kestää tuulilasin reunassa talven kun kyseessä on kuitenkin käyttöauto :D

    http://aijaa.com/KgNKD1
     
  4. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mulla työn alla tällainen:
    [​IMG]

    Siistihkö, 2007 lähtien hiekkapihalla seisotettu kippo. Ei ihan pilalle ruostunut mutta vielä on aikaa ja matkaa katsastukseen.

    [​IMG]

    Poikkeuksellisesti konehuoneesta löytyy ~kaikki mitä tällaisesta pitääkin, eli jättänen alkuperäiseksi.

    [​IMG]

    Runkoa ja jarruja oon jo monottanu, josko sais toimimaan. Kuskin puoleinen satula niin jumissa etten saanu toimimaan vaikka rasvasin männän ympäri ja liikuttelin edes ja takas.

    [​IMG]

    Joten oli aika ekoille upgradeille. Afcon sisään-ja ulossäädettävät coiloverit, moogin uretaanipuslat ja wilwoodin superlight satulat. Josko näillä sais leimaa papereihin sitten. Viikonloppuna meinasin yrittää ottaa somalisession rungon, tukivarsien ja pohjan kanssa, pintaan agrremarketin Traktorimaali jossain hilpeässä värissä (kuvan hopee on btw hammeritea). Tuplaputket olis kans työn alla muttei ihan ekana listassa.
     
  5. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    mistäs löyty coiloverit ja missä hintaluokassa?
     
  6. herrakani

    herrakani 1st gear

    Taisin ostaa aikanaan joltakulta OD:lla, näyttää Jeg'sillä olevan 330 + noi strangen jouset on 120. Tosin saatavuutta ei näy noin jäykkiin, tilasin jouset taka-akselin kanssa aikanaan toiseen autoon niin sillon sai ainakin 450 lbs:aa.

    (autosta maksoin toki vähemmän)
     
  7. herrakani

    herrakani 1st gear

    Hain vikalistan ennen jarrujen korjaamista. Sivuvilkut ajovalojen nurkissa ei kelvannu, yks rengas oli liika silestone, rekisterikilven valo unohtu siirtää paikalleen. Eli ei käytännös mitään oikeeta vikaa.
     
  8. DD6

    DD6 Gearhead

    Koneenvaihto suoritettu! Ehkä jo ensi viikolla pääsee ajelemaan, jos leima tulee paperiin.
    Winter is coming...
     
  9. Rakensin Oldsiin uuden puskurin. Jostaki 70-luvun Malibust oleva etupuskin palasiks ja oldsiin sopivaks + että hitsasin vielä siihen "maskiks" talikon. :rotfl:
     
  10. Senator

    Senator 1st gear

    Fury kävi leimalla ja eihän sitä tullut. Rasvaa kun olisi muistanut laittaa yläpalloniveliin niin olis voinnu mennä, mutta tuleepahan uusittua nyt nekin. Muuta sanottavaa ei ollut, joten "toi sun vanha romus" on taas jälleen pienimmällä vaivalla liikkunut vaikka ihan käyttöpelinä ollut. :rotfl:

    No helmaan kyllä tinasin pienen paikan, pikkuhiljaa alkaa lahoamaan tuo kyllä, kohta joutuu takapään runkopalkit hitsaamaan kokonaan uusiksi :D

    Kävisköhän caprisesta tms. takakaarien korjauspalat hyvin tollaseen 76 farkkufuryyn ja saako niitä jostaki..? Ja latat takana melkosen väsyneen näköiset jo, pitää vertailla mistä sais varastettua saman mittaisia.

    No, kohta talvitelakalle toi ja masentuneena nissanin rattiin ensikesää oottelemaan. :(
     
  11. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    meinas kadota multa hävitä kulkine, naapuri yrittää ostatella. tarjosin taas kerra ukon capricee. mumis jotai ku se o valkonen. parempihan se o ostaa ku on kohta neljä lasta, autossa vähän ajettu moottori ja viime kesänä alusta laitettu uusix.
     
  12. SolIT

    SolIT 1st gear

    Vaihdoin takapuskurin capriceen ja koitin vähän tervailla ruostesuojausta siihen puskurin runkoon. Laitoin puskurin kiinni niin vasta silloin huomasin, että vaimennuspumput on ihan eri asennoissa, toinen kolmesenttiä liikaa sisällä ja toinen pari senttiä liikaa ulkona. Ruoste ja muuntoaine tehnyt tehtävänsä... Onko hyviä ideoita millä sen saa juntattua oikeaan asentoon. Lekaa ei uskonut. Pullotunkki?
     
  13. herrakani

    herrakani 1st gear

    [​IMG]

    Noni, olihan taas proggis, alkuperäinen jousi oli 3 kohtaa poikki...

    Kun jaksais nostaa koneen ja sisälokarit pois ni sais noi ruosteet hiottua, karmeen näköinen. Kevväällä sitten... seuraavat proggikset lie: vaihteiston palkki, taka-akselin tuennat. Vaihdan kotitekoisen vaihteiston poikkipalkin, edelbrockin alatukivarret, JOTKUT jouset ja iskarit, boksaan ja uretaanipuslaan ylätukivarret ja sorkin taas ruosteita veke.
     
  14. herrakani

    herrakani 1st gear

    [​IMG]

    Vähä alas jäi keulasta, taidan nostaa pari senttiä viel.
     
  15. janttuu

    janttuu 1st gear

    Mulla heiluu Buickin keulalla vas ja oik reunalla edessä liittimet ihan orpona? Kuuluuko siihen jotkut parkkivalot tms.? Mistä sellaset mahdollisesti löytäis? Rockautoa hiukan selailin mutta ei osunut silmään, ja koittanut muitakin autoja katella mutta ei nyt oo oikeen selvinny mitkä siinä kuuluu olla..
     
  16. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    jos kaikki palaa normaalisti niin ne voi olla ylimääräiset lisävalojen/sumuvalojen liittimet :-?
     
  17. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Bell tech jouset ja iskarit taa. banzuikin buikis on ja hyvät on, perä on sopivan matala ja jämäkkä.

    Kattelin teitin aikomuslistaa. Toi meidän buikki on melkein samalla reseptillä. uretaania on joka pusla, alatukivarret boksattu, ylätukivarret poksaamatta, takajouset ja iskarit mainittu yllä, etujouset uudet vakio jouset joista on pätkästy about rinki ja vartti, etuiskareina jotku ranchot tms, kun olivat vielä uudehkon näköset.

    Niin sitä että kannattais suunnitella joku panhard tai watts linkki systeemi vielä perään ja koittaa takavakaajaa. muuten on alusta lähes täydellisen mahtava, mutkaa voi ajaa tajuttoman lujaa mutta on matka-ajossa ihan mukava, mutta perä on jotenkin rauhaton. Se jotenkin niinkun "muljaa" kovemmissa nopeuksissa ja nopeissa liikkeissä.

    Apropoo. meneekö gm:n ohjaussimpukat ristiin? olis yks camaron simpukka, about 2,5 kierrosta laidasta laitaan. sais vähä vikkelyyttä buikin ohjaukseen
     
  18. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mulla on joutilaat Strangen 2-säädettävät coiloverit jossain, laittanen sellaset taakse. Vakiomallin takavakaajaa tai watts-tankoa olen miettinyt, joutuu korjailemaan runkoa jonni verran ennenkun sinne voi rakentaa mitään jämäkkää. Vakiomallia oikeastaan siksi että noissa edelbrockin tukivarsissa on kierteet sellasille ja ei tarttis ite rakentaa käytännössä mitään, pulttaa kiinni vaan. :)
     
  19. golden rocket

    golden rocket Gearhead


    terve vanha naapuri. sähän komeen öldsin olet löytänyt mutta kerros mistä tuommoset siistit tuulen ohjaimet löytyy määkin haluan :D
     
  20. Lespi

    Lespi 2nd gear

    Mites ilmastoinnin poisto? Tarvinneeko muuta ku vaan kylmän viileesti repiä rojut pois? Tuntuis olevan tyhjä systeemi ja kompura kuulostaa aika villiltä, ja en muuten rupea maksamaan siitä ilosta että sen systeemin kuntoon laittais tuossa tapauksessa...
     

Kerro tästä muillekin!