Missä taittaa neliö palkkia ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja elky_^^, 9.5.2007.

  1. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    No ny tarttis uuteen rojektiin taivuttaa taakse nelilinkille runkopalkit... mut kuka taittaa sellaseen asialliseen harrastelia ystävälliseen hintaan ??
     
  2. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Saha & hitsi oy? Ei vaan, jos joku tosiaan tollasta tekee, niin olishan tuo kiva tietää, mut kyllähän toi vähän "neliskulmasempana versiona toimii ymös ite tekemällä. Pitäis toimia silti ihan jees. Ja saahan noita aisoja "valmiina", jos ne siis sattuis valmiina johonkin sopimaan. VIPissä esimerkiks pääs ihan muokkaamatta käyttämään ne edestä päin korkeimpaan kohtaan saakka.
     
  3. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    No joo kyllähän niitä saa mutta on tää kyseinen rojekti sen verran perverssiä laatua taas et lyön vasemman kiveksen vetoo ettei siihen sopiv aa tosta vaan löydy. Ja toisekseen kun tää rojekti on niinku pienen budjetin vekotin niin kaikki on pakko yrittää tehä itte.
    kuinkahan niiten hitsaaminen olis soveliasta... tuleeko katastuksessa sanomista siis tarkotan nyt fyyran katsastusta (kadulle tää ei oo tulossa)... jos esim. halkoo sen palkin, taittaa ja hitsaa vaikka tigillä saumat umpeen.
    tässä on nyt pari paikkaa ehkä tiedossa missä se vois onnistua.. tartteepa laittaa tänne sit tietoo jos löytyy... kun ei kai se nyt voi mahotonta olla suomessa tollasta taittaa jos ja kun ne kerran äämeerikassakin niitä vääntää.
     
  4. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Tilaa Ämerikasta valmiit neliörunkopalkit mutkilla. Vauhtipajoissa noita on näkynyt netissäkin myynnissä..
     
  5. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

    jos ne taitokset on pakko olla pyäreitä niin onko ketään tuttua töis firmas jossa on laaseri tai plasma leikkuri? jos on niin tee pahavista tuurnat ja leikkauta parin millin levystä palkin kyljet ja hitsaa koteloksi komia sauma vaan ja vähä lamelia perähän niin hyvät tuloo tai jos viittii niin rälläkälläki saa melekoosia leikkuita suaritettua jos ei kerralla yritä läpi leikkuuta levystä nua neliöputket voi olla vähä vittumaasia taivutella
     
  6. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    No niinku sanoin et on pienen budjetin vekotin ja noi palkit ei todellakaan oo halpoja jos niitä tilaa sieltä !

    Eipä kai se nyt voi mahotonta olla taittaa kun kerran ameriikan pojatkin siihen pystyy niin miksei suomessa pystyis sellasta tekemään. Ei toi laaserilla leikkaamienn ja hitsaaminen varmaan sen helpompaa oo... vaikka tigillä vetelise saumat niin ei siitä nättiä kyl saa niin et se myös sit kestäis.[/quote]
     
  7. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

    kai niitä neliöputkia saa taitettua mutta siinä pitääs olla putkelle sopivat sorvatut pyärät ettei putken kylyki pullistele ja vääntyyle kuinka sattuu. minkä kokoosta putkia sä oot meinannu taivuttaa? 60 x 60? ja kuinka tiukalle kaarelle (säde) ?
     
  8. samaseon

    samaseon 1st gear

    hain joskus vuosia sitten riihimäeltä kaarelle taivutettuja neliöputkia
    duuni keikkana en muista firman nimeä mutta ei ollut putkissa vekin vekkiä sijaitsi muistaakseni nykisen citymarketin liittymästä keskustaan noin 1-2km vasen kujan päähän ????
     
  9. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    no siis nyt mietittiin et 70x50. kaikkia keinoja tässä ollaan mietitty... eli siis tarttis saada tollanen

    [​IMG]

    ja tollaset

    [​IMG]

    sädettä en osaa viel sanoo ollenkaan... tarttis saada vähän laskeskeltua tässä kuhan saadaan ensin moottori paikoilleen et saahaan painopistettä selville.



    osaakko yhtään sanoo mitään osotetta... siis vaikka kartasta kattoo... ite mä en tunne riihimäkee juur ollenkaan.
     
  10. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

    putken seinämä on aika ohuen näköönen putken sisällä on varmaan kulkenu tukirulla taivutuskohoras en tiärä löytyykö suamesta tuallaasehen taivutukseen pystyviä konehia, jos halavalla pitääs saara niin kyllä mä melekeen hitsaamalla tekisin toki ittelle on niin jokapäiväästä pitkät rälläköönnit ja hitsaalut että ittelle se olis helepoon homma kun kattella tuahon pystyviä konehia varsinkin kun putken profiili on nuan korkiaa. päivän homma nuas kyllä olis mutta sittehän ne olis tehty. kunnon kulmasovitus ja migillä kasahan vaan vähä hitsausjärjestystä ettei oikeen vetelisi
     
  11. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    Tuki rulla ?? miten semmonen tuol palkin sisässä kulkee ??
    Tässä on nyt sellanen suunnitelma jossei sopivaa virmaa löydy että palkit täytetään hiekkapuhallus hiekalla ja ajetaan sellasesta mankelista lävitte missä on ton palkin mallinen rulla eli siis joku ihmeen muoto mankeli... tai ainakin kokeillaan sillä...
    mut tosiaan jos riihimäellä joku virma on niin tartteepa ettiskellä....
    ja voihan sitä sitten koittaasorvata sopivat "lestit" tollaseen hydrauli taittimeen tms...
    Kun noi tosiaankaan ei amerikassakaa mitään ihan ilmasia oo ja sitten tietty rahdit tulee lisäks niin ei oo ihan huokeeta huvia...
     
  12. chevy 4ever

    chevy 4ever 1st gear

    Keravalta löytyy firma nimeltä teräskaari oy. en tiedä vääntääkö neliö putkea, mutta toimiala on putken taivutus. sijaitsee moreeni tiellä.
     
  13. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Onhan noita neliöputken taivuttajia, mutta en tiedä yhtäkään,joka tekisi noin jyrkkiä mutkia. Polttoleikkaa C:t ja taivuttelee suorasta levystä ylä- ja alapinnat ja hitsillä nippuun?
     
  14. janiluo

    janiluo Gearhead

    Onko toi Teräskaari lopettanut tai myyty kun ei meinaa löytyä netistä yhteystietoja???

    Tommoinen paikkakin on: http://www.samet.fi/ Onko kukaan teettänyt siellä?

    Huvittaa kun kysyjä selvästi kysyy että missä vääntää neliöputkea ja jokaisen pitää selvittää että leikkaamalla ja hitsaamalla voi tehdä mutkia. :-?

    Jos joku tietää firmoja Suomessa joilla on vehkeet vääntämiseen niin laittakaa ihmeessä tänne linkit tai kuvia jos ootte teettänyt. Tarvetta on varmaan muillakin.
    :odroll:
    - Jani -
     
  15. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

    no eihän siinä sitte tarvitte ku kattella sellaanen kone ja vääntää ja halavalla :D tua 70 x 50 profiili voi vaan olla pualivittumaanen vääntää ainakin seinämä vahavuutta sais olla meleko hyvin että se onnistuus täälä kehitysmaas ,nua kuvan putket näyttääs aika ohkaasilta tuloo vaan painoa palijo vahavalla seinämällä :odroll:
     
  16. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    Mä en kanssa löytäny mitään tosta Teräskaari firmasta. Tartteepa soitella tonne toiseen firmaan.. varmaankin sitten ainakin osaavat antaa lisä vinkkejä. Laitan tänne infoo kun oon soittanu.

    Joo mulle on kyllä tullu selväks se hitsaamis juttu ja sitä jossain vaiheessa itekkin mietittiin mutta pidän kyl sit halkomista ja hitsaamista parempana ja nätimpänä vaihtoehtona...etenkin kun vetää ponne kaasun sisään.
    ja sittehän se on sama vaikka sen hitsais ilman nättejä mutkia ja tekis rungosta kulmikkaan...kun siinä kuitenkin tulis vähemmän saumoja.

    Kuvassa näkyvässä palkissa on seinämä vahvuus muistaakseni 0.083" eli jotain 2mm
     
  17. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Sellanen mikä tulis mieleen tossa leikkaa/hitsa operaatiossa on, että mahtaa pikkasen väännellä noi palkit. Saumaa tulee kuitenkin aika keleesti. Jos se jää vaihtoehdoks, niin mä kyllä tinkisin siitä pyöreydestä, ja tekisin kylmästi kulmilla. Se on ihan yhtä lailla toimiva, vaikkei ehkä sitten niin "kaunis" ratkaisu. Tollanen ohutseinämäinen putki tosiaan vaatii taivutukseen myös sisälestin, jos meinaa, että se edes jossain määrin säilyttää muotonsa taivutettaessa. Kyllä tollasta Suomessakin varmaan tehdään, mutta koot on todennäkösesti hyvin rajattuja jos paikan onnistuu löytämään. Noista valmiista sen veraan, että ne on valmiita vain, jos rakennat auton niidne palkkien ympärille. Jos taas aiot sovittaa ne johonkin autoon, joudut melko varmasti niitä paljonkin muuttelemaan. Esimerkiks VIPissä, takarunkoaisat olis olleet joku 30 senttiä takaluukun pohjan yläpuolella.
     
  18. janiluo

    janiluo Gearhead

    Niin tuohon omavalmisteeseen mä laserleikkautin 4mm levystä kyljet ja väänsin 4mm u-palkista ylä ja alaosan ja sitten hitsasin ne yhteen.
    [​IMG]

    Työmäärä on sen verran suuri että tasalevyisiin takaylityksiin teettäisi mielummin valmiit aihiot neliöputkesta jos oikea firma vaan löytyisi.
    2 mm seinämä lienee kuitenkin liian ohutta?

    - Jani -
    http://www.kolumbus.fi/garage/omavalmiste
     
  19. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    OT: JUMA JÄTKÄHÄN OSAA PIRTÄÄ... vai siis onko noi sun piirtämiä tuol sun sivulla ?

    joo kyl mun mielesetä 2mm pellistä kun rupee tollasia hitsaileen niin melkonen työmaa on ... en sanois etteikö onnistuis vääntelemättä mutta mikä lienee sillon sauman kestävyys tulla kysymykseks. ja tokihan sitä voi lämmittää vastaan jos rupee väänteleen mut ei oo kyllä tollaseen kiinnostusta kun kuitenkin tossa on nyt kolme omaa autoo + muitten vekottimes.
     
  20. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Noi valmiit on 2.1mm seinämällä. 4mm:stähän ne painaa tonnin!
     

Kerro tästä muillekin!