mitä ja mistä tilasit ja mitä makso

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja hara64, 4.8.2008.

  1. ata

    ata Gearhead

    Melkein pelästyin vauhdista kun Summit Racingilta tuli paketti alle kolmessa vuorokaudessa tilauksesta jo kotiin... Sanoisin nopeaksi toimitukseksi toiseltap puolelta maapalloa. Kai se jotain maksoi, mutta nyt on osat.
     
  2. Eugen Race

    Eugen Race 1st gear

    Sitte esimerkki sieltä toiselta laidalta:
    http://www.streetbeatcustoms.com/
    Chevy S10:n takavalot, etuvilkut, peilit ja ilmanputsari yhteensä 404$ käsittelykuluineen.
    Lähetys USPS:llä Suomeen 250$ extraa!
    Pitäkää tunkkinne!
     
  3. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

    kattelin summitin sivuilta mattosarjaa Trim Parts 53140-801 ja se herjas rahdin hinnaksi n.24 taalaa. no eihän se ees huolinut ulkolaista paypal asiakasta (kirjautumiseen pay palin kautta). kuulostaa liian halvalta rahdilta,voiskos joku jolla summitin tunnukset tarkastaa rahdin hinnan vielä ettei vaan ollut usaan tolla hinnalla.
     
  4. sincere 51

    sincere 51 1st gear

    Summitin rahdeista...

    Tere!

    Toi $24 on ( ilmeisesti ) vasta se tilauksen käsittelymaksu. Rahti hinta laskutetaan myöhemmin kun tavara lähtee tai on matkalla. Sitä rahtia voi kyllä tiedustella sähköpostitse etukäteen. :)
     
  5. jvaisane

    jvaisane 1st gear

    Kanadasta löytyy Royal Canadian Post. Se on ITELLA -henkinen "valtion hommissa tässä ollaan". Tavara on kestänyt tulla aina vähintään 3 kuukautta.

    Hinnat eivät ole juuri halvempia kuin kuriirifirmoillakaan. Tulipahan kokeiltua parin kanadalaisen kauppiaan kautta sekin. Eikä tarvi enää.
     
  6. vet77

    vet77 Gearhead

    Tuossa jokuaika sitten tein kaupat samanapäivänä huutonetissä ja ebayssa, suunnilleen samanlaisista tavaroista (pikkupaketteja molemmat). Toinen lähti tulemaan Turusta ja toinen New Yorkista. Olivat sitten perillä samana päivänä, tosin turusta tulleen paketin sai hakea postista, nykistä tullut oli laatikossa :eek:.
    Ja hinta postikuluille, no tietysti turusta 7.60euroa ja nykistä 5$... Postihan tuon ebay paketin laatikkoon kantoi :eek: :eek: . Yritin kysellä postissa jotain logiikkaa tähän, ilman suurempaa menestystä kuitenkin :lol:.
     
  7. magenta

    magenta 2nd gear

    Moi
    Tilasin pölykapselin www.centercaps.net nettikaupasta.
    Kuvassa näytti uudelta ja kysyin sitä vielä ennen tilausta.

    Aika nopsasti tuli, mutta hämmästys eli pettymys oli melkoinen,
    kun avasin paketin.
    Viidestä kiinnitys nipsusta oli 3 poikki
    ja etupuolelta oli logo-osa halki ja naarmuilla.
    Hinta 55 USD + 20 USD postituskuluja.

    Lähetin samantien takaisin
    ja vaadin sähköpostilla koko summan palauttamista,
    koska tavara oli rikki, eikä vastannut tilattua.

    Kiukuttelivat, että postimaksua ei palauteta,
    mutta palautti kuitenkin =)
    Eli jotain hyvää ja jotain huonoa...

    Mika
     
  8. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Itse ostin yhden osan Kanadasta reilu kuukausi sitten, ei ole vielä näkynyt... Juuri maksoin toiset osat Kanadaan, surface mailina kuulemma tulee 4-6 viikossa. Mitenkähän tässä vielä käy... En muuten osta mäkään enää Kanadasta mitään, jollei sitten todella halvalla saa jotain mitä ei muualta tunnu löytyvän.
     
  9. wiljo

    wiljo 1st gear

    Kaasuläppäkotelo Saksanmaalta. Kaikkine viuluineen 276,20€. Merkkiliikkeessä 500€ ja tarvikkeena ei löydy,eli näemmä kannattaa tilailla euroautoihinki osia muualta..
     
  10. Mopar

    Mopar Gearhead

    Kanadasta lähetetty 25 elokuuta paketti ja tänään tuli paikallisesta tullista lappu, että olsis noudettavissa, eli 6 viikkoa suomeen ja viikon verran täällä näyttäs olevan aika realista.
     
  11. Quest

    Quest Gearhead

    Jep, yhteen käyttörottelloon tuli merkki-iskarit 80€ halvemmalla kotiinkannettuna kuin tarvikemallit olis voinu noutaa motonetistä.
     
  12. tha022

    tha022 Gearhead

    Emännän Taurukseen jarrut tilailin tuossa ja pienen hinta selvittelyn tulos:

    Rockauto+fedex =370€
    Automaa tampere = 490€
    Skinnars vaasa =370€
    Ford huolto vaasa = Mikä ihmeen Taurus?? :rotfl:
    Kyseessä on kaikki levyt paloineen.
    Joskus näinkin, ettei aina tarvi amerikan joelta tilailla.
     
  13. jänkhä

    jänkhä 1st gear

    uudet 33" BFGoodrich allterrainit Euromasterilta 750€ alle laitettuna.
     
  14. original

    original 1st gear

    14.10 rockautosta "testitilaus". pieni ja muutaman kilon painoinen osa, rahti 32 dollaria koti ovelle kannettuna (fedex).
    33.81€ kaikkine kuluineen, toimitusaika 7päivää, mukaanlukien viikonloppu..

    tosin tuohan vissiin alittaa kaikki lisämaksun kriteerit?
     
  15. Eppu

    Eppu 1st gear

    Onkohan summitilla päässy luottokorttinumerot karkuun?

    Muualta en ole pariin vuoteen tilannut ja nyt on visa jumissa kun joku on ostanut 800€:lla lentolippuja intiassa
     
  16. Stance

    Stance Gearhead

    :eek:
     
  17. sincere 51

    sincere 51 1st gear

    Luottokortilla maksamisesta ...

    Hi!

    Noin pääsääntöisesti jos huolehtii maksaessa ,että sivusto on suojatussa yhteydessä...eikä kyseessä ole mikään epämääräinen firma. Ei riskiä periaatteessa pitäisi olla ... ainakaan kovin suurella todennäköisyydellä. Etenkin jos kyseessä on noikin tunnettu yritys ( Summit ).
    Toisaalta eihän mikään ole aivan aukoton juttu noissa korttimaksuissa,mutta riski on luottoyhtiön ,ei kuluttajan ( jos ei voida osoittaa käyttäjän syyllistyneen selkeään huolimattomuuteen).

    Suurempi riski tuossa taitaa olla oma käytössä oleva tietokone...josko sinne on vakoiluohjelma päässyt pujahtamaan. Niitä kun on koko ajan tullut aina vaan ikävästi "fiksumpia" ja vaikeammin havaittavia. :-(

    Luultavasti tuollaisessa edellä kerrotussa tapauksessa kortin tiedot on jotenkin muuten kalasteltu... tai saatu selville.
    Aina kun korttia höylätään / käytetään ...on tietenkin mahdollista että tiedot joutuu vääriin käsiin. :odroll:

    Useimmat kyllä varmasti tämän tietääkin,mutta sähköpostilla EI pidä koskaan kortin tietoja lähettää. Se on tuo Jenkkien tapa... soittaa tai sitten lähettää faxilla tiedot,jos ei ole noita suojattuja maksuliikenne sivustoja käytössä ... sitten se toisijainen vaihtoehto.

    Tuossa kävi eräälle tutulle hiljan ,että osti moottorin eBayn huutokaupasta. Samalla minuutilla kun tuli tuo ilmoitus sähköpostilla,että hänen tarjous on voittanut,tuli toinen uskottavan oloinen Logoilla varustettu lasku ja selvitys miten maksu tulisi suorittaa. Huutokauppa ehdoissa oli PayPal hyväksytty maksutapa , mutta sähköpostitilaskussa väitettiin,että johtuen myyjäfirman tilapäisistä ongelmista PayPal systeemin suhteen...maksu tulisi laitta muulla tavoin. Homma paljastui kun kaverini uteli ,että mikä on rahdin osuus ( kun halusi selvittää hoitaako=hoidattaako itse noudon,vai suostuuko myyjä lähettämään sen kohtuullisilla kuluilla sovittuun paikkaa). Vastaukseksi tuli , että rahdit sisältyy jo laskuun :eek: .
    No kokonaisen V-8 koneen rahtaaminen Suomeen ei ole ihan halpaa,joten asiaa ruvettiin selvittämään tarkemmin. Pian selvisi,ettei varsinainen myyjä tiennyt jutusta mitää...:eek: joten hakkeri oli ehtinyt väliin ( alta minuutissa ). Hakkerin hätäily ja ahneus käräytti tuon huijausyrityksen , mutta isommissa summissa kannattaa tosiaan varoa. ( kyseessä oli 4500 $ )

    Tämä oli nyt hieman pois topiikin aiheesta ja otsikosta ...ja vielä pitkä juttu :oops:,mutta toisaalta saattaa hyödyttää jotain tulevissa tilauksissa ja hankinnoissa. :poff:
     
  18. juhhi

    juhhi Gearhead

    Tilasin Corveten täysalumiinisyylarin. Tuli jostain Californiasta, suoraan kotipihaan 7 päivässä. Euroiksi muutettuna kaupan hinta oli 115€. Rahti, tulli ja verot päälle, hinnaksi tuli 244€. Melko kallista...
    Suomesta ei löytynyt vastaavaa, enkä halunnut alumiini/muovi syylaria jonka hinta olisi ollut n 200€.
     
  19. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    ovitiivisteet

    ovitiivisteet Metro Moulded Partsista,yli puolet halvemmalla kuin suomesta.
     
  20. Eppu

    Eppu 1st gear

    Toinen vaihtoehto on Kindersitze.de verkkokauppa tai todennäköisin on että kesällä kortti on kopsastu Ukrainassa pankkiautomaatissa. Firman masterin imas yksi automaatti sillä reissulla.

    Ihmetyttää vaan että jos kortti on kopioitu ukrainassa niin miten ne ostaa lippuja intiassa.
     

Kerro tästä muillekin!