Mitä lankaa verhoiluun?

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja f34, 25.8.2017.

 1. f34

  f34 Gearhead

  Olen satunnaisesti tavallisella kotiompelukoneella jotain pienempiä verhoiluhommia nysvännyt, mutta paksumpien materiaalien kanssa tietenkin ongelmia. Tuli hommattua Juki teollisuusompelukone ja pitäisi alkaa harjoittelemaan keinonahasta verhoilun tekemistä. .
  Mikähän olis aurinkoa ja kulutusta kestävä lanka?
  Kouvolan alueella ei ole oikein alan kauppaa, niinpä tutustuin netin tarjontaan.
  Lankatyyppejä on:
  -puuvilla
  -polyesteri
  -ydinlanka, jossa puuvilla pinta ja polyesteri sydän
  -ydinlanka, jossa polyesteri pinta ja puuvilla sydän
  -on erilaisia punoksia
  -paksuus 30? 40?
  Tarttis hyviä neuvoja minkälaista lankaa ja mistä?
  Kiitoksia jo etukäteen.
   
  passerby tykkää tästä.
 2. f34

  f34 Gearhead

  Onko kellään tietoa?
   
 3. impala-63

  impala-63 Gearhead

 4. f34

  f34 Gearhead

  Juu, kiitti vinkistä. Varmasti kestää. Tuossa ei ollut punaista väriä saatavilla.
  Mitähän lankaa autoverholussa yleisesti on käytössä?
  Tämän alueen verhoilijat tekee huonekaluverhoiluja. Käytetäänköhän autoverhoilussa samoja lankoja?
   
 5. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Polyesterilanka, aika vahvaa. En oo nyt kotona, et pääsisin kattoon rullista, mutta just venepressuun oon käyttäny. Lokinpaskaa sekään ei kestä, mutta eiköhän auton sisällä kestä. Ainoo harmi on, et se maksaa vissiin jonkun 6€ rulla. Saattaa täkäläinen ompelukoneliike H.Keinonen myydä sitä muuallekin. Muuten palvelu on ku Sepollakin, vittuuks täältä kyselet...
   
 6. 220seb

  220seb 3rd gear

  numero 36 polyester langalla olen monet verhoilut tehny sitä löytyy monen värisenä eurokankaasta ? ,muovigum Turusta ja varmaan saa lähi alueitten verhoomoista jos suostuvat myymään,neula kannataa laittaa uusi kun rupee surraamaa.
   
 7. f34

  f34 Gearhead

  Kiitoksia. Ompelija, jolta koneen osti, suositteli ydinlankoja. Kun aloin niitä googlettelemaan, niin lanka vaihtoehtoja tuli niin paljon, että sekaisihan niitten kanssa meni.
  Elikkäs polyesteri 36 olisi ok.
  Tuo 36 on vissiin paksuus?
   
 8. NorthElite

  NorthElite 3rd gear

  Samojen ihmetyksien kanssa itsekin pähkäilyt, kun perustin innoissani yhden miehen ompeluseuran ja kaveri toi mulle vanhan Singerin teollisuuskoneen. Ovipahvin tekoa olen suunnitellut. Tosin hyvä ammattilainenkin löytyisi, järkevään hintaankin, mutta projektin ohjausryhmä ei jälleen kerran löydä tarvittavaa rahoitusta :p

  Mutta asiaan: Lanka on siis sitä paksumpaa, mitä pienempi numero on. Onkos näitä jossain jotai milli tai tuumamittaa, jonka voi jotenkin mielessään käsittää.

  Jos esimerkin lanka on 36 niin meneekös se samalla myös aluslankana?

  Minkähän kokoinen neula sopii millekin langalle? ...ja neulatyyppejä on sitten eri materiaaleille, eli meneekö tekonahka nahkaneulalla?

  Neulat on sitä paksumpia mitä isompi numero on, siis kiva sekasotku lankojen kanssa. Neulan reiästä pitäs ilmeisesti se lanka mahtua kulkemaan. Ompeluseurassani on vain yksi neula ja se on kokoa 120. Pitää ilmeisesti hankkia lisää, että pääsee opettelemaan. Neuloja on mitoitettu toisellakin tavalla, kuten kuva kertoo.

  [​IMG]
   
 9. f34

  f34 Gearhead

  Noissa langoissakin on sitten monta eri standardia, netistä kyllä löytyy vertailutaulukot. Osassa menee painon mukaan, että paljonko paunaa painaa 1000m jne..., mutta oikein langan paksuuteen mm tai tuumissa nuo numerot ei suoraan ole, en ole ainakaan löytänyt.
  Nahkaneula käy myös keinonahalle, varsinkin jos monta kerrosta päällekkäin. Netistä löytyy taulukoita minkä kokoinen neula millekin kankaalle ja langalle. esim.http://rullallakelalla.blogspot.com/2014/10/neulat-ja-langat.html
  Omasta mielestä tikkauksesta tulee tasapainoisempi kun aluslanka on samaa kuin pintalanka.
  Neulat on halpoja ja uusi teräväneula toimii paremmin kuin vanha tylsistynyt.
   
  Muokattu: 17.8.2018
  NorthElite tykkää tästä.
 10. Gummisti

  Gummisti 3rd gear

  Kouvolassa oli ainakin joskus Anttilan kulmalla ompelukone liike josta sain hiilet ja neulat sekä puolat . Siihen oma opettelu sitten on jäännykkin ajan puutteen takia.... Tais siellä olla lankojakin?? Jos ei niin hae vaikka Riihiluomalta
   

Kerro tästä muillekin!