Mitä maksaa klassikko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja JyrkiA, 16.11.2021.

 1. JyrkiA

  JyrkiA 1st gear

  Moi,
  Tässä hieman autokuume polttelee ja vähän laskeskelen budjettia. Eli mulla olisi kohteena -70 mallinen FORD 500 custom country sedan. Se on näköjään jossainkohtaa toiminut koirien asumuksena, joten koko sisusta pitää tehdä uusiksi. Penkkien rungot on ja ovipahvit. Kaikki pitää verhoilla uudestaan lisäksi sisäkatto ja koelauta kun on päässyt jossain vaiheessa halkeamaan. Millaisessa hintahaarukassa tämmöisen työn ja materiaalien kanssa mennään? Penkit on olleet kangasverhoillut ja tarkoitus on saada lopputuloksesta suhkoht alkuperäinen.

  T.

  Jyrki
   
 2. Väpsy

  Väpsy 3rd gear

  Äkkiä sanoisin että etsi ehjä, tulee halvemmaksi. Verhoilutyö on melkoisesti aikaa vaativaa käsityötä, ja se maksaa, eikä materiaalitkaan ilmaisia ole. Jos kaikki on verhoiltava, kojelauta, sisäkatto, ovipahvit ja penkit, palaa tuhatlappusia kohtuuton määrä.
   
 3. f34

  f34 Double Gearhead

  2-3 t€
   
 4. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Sanoisin ennemmin 3-5000eur,jopa enemmän.Paljonhan vaikuttaa myös käytetty materiaali koska hintahaitaria löytyy niissäkin joka lähtöön ja koko sisusta kun tehdään niin metrejä menee.Saako tuohon mistään uustuotantona valmiita alkuperäisen tyylisiä verhoiluja jotka vaikka verhoomossa laitattaisi paikalleen?Voisi olla kaikista kustannustehokkain ja järkevin ratkaisu jos originaalia tavoitellaan.
   
  juko7, Gary Grand ja three hundred tykkäävät tästä.
 5. juko7

  juko7 Double Gearhead

  Lähtisin miettimään siinä järjestyksessä, että mikä on helpointa/selkeintä:

  1. matot ja kattoverhoilu
  2. penkit
  3. ovipahvit
  4. kojelauta

  Tuossa autossa on jo vissiin uretaanitäytteisiä käsinojia ovissa ym, niitä ja kojelautaa on hankala korjata mutta käytetyt ehjät vääränväriset voi maalata vinyylimaalilla oikeansävyisiksi tarvittaessa. Kojelautoihin on saatavilla myös täydellisiä entisöintejä, jolloin se putsataan runkoa myöten ja päälle uudet pehmusteet ja vedetään uusi vinyyli tyhjiöllä:  Kymmenisen vuotta sitten kyselin itse tällaista ja hinta olisi ollut vähän toista tonnia, mutta löysin sitten ehjän käytetyn kojelaudan.

  Sitten joutuu tietysti tarkistamaan ja tarvittaessa hankkimaan mahdollisesti vaurioituneet tai puuttuvat pisteosia (kahvoja, vetimiä yms).
   
 6. JyrkiA

  JyrkiA 1st gear

  Moi,
  Kiitos kaikista arvioista tähän mennessä. Hyvää tuossa on se, että kaikki sisustan pisteosteosat on mielestäni tallella. Lähinnä tuossa autossa kiinnostaa sen historia. Pinnoiltaan se on ihan ok mutta jos siitä alkaa projektia tekemään niin onhan se sitten maalattavakin. Pintapuolisesti se ei näytä olevan juurikaan ruosteessa mutta vielä en ole päässyt koputtelemaan. Lähinnä jarruttelee pyyntihinnan lähtötaso. Kaiken kaikkiaan siihen pitää siis tehdä sisusta,värjätä ja jarrut puuttu. Kone on kuulemma ok ja laatikko vaihtaa nätisti. Kun katselin vastaavian 60-luvun lopun farmareita, niin ovat ne Amerikassa myös hinnoissaan eikä rahdituskaan ihan ilmaista ole. Pitää nyt katsoa josko se tarttuu. Tossa olisi lähelle samanlainen :
   
  esmi tykkää tästä.
 7. kalervo1

  kalervo1 1st gear

  Kysyin noin 3 viikkoa sitten 59 cadillacin sisustan verhoilua nahalla virosta hinta melkein 9000€ penkit ja ovipahvit .
   
 8. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Aika raju hinta.Toki nahkaverhoilu on aina huomattavasti kalliimpi kun keinonahka-,vinyyli-tai kangasverhoilu mutta vahvasti tuntuu että nyt on laitettu suomilisää isolla kädellä.:confused:
  Näitä hintoja kun kuulee niin voi vaan olla tyytyväinen että omien harrasteiden verhoilutyöt onnistuu omin pikkukätösin.Oman avo Ponun penkit,ovipahvit,kojelaudan ja takakontin tein aidolla nahalla ja materiaalikustannus kaikkinensa oli n.800eur kun tarvittavat 4 vuotaa nahkaa otettiin muualta kuin Suomesta.
  Toki tuossa verhoomoiden hinnoittelussa täytyy muistaa että siihen lopulliseen hintaan vaikuttaa niin moni asia ja jokainen sisusta on aina yksilö,ei voi sanoa että esim.sen -59 Käkkylän sisusta maksaa aina saman verran.Lähtökohta voi olla pelkät penkkienrungot ilman pehmusteita tai toisaalta sellaiset että riittää vain päällisen vaihto tai jotain tältä väliltä.Pehmusteiden vaihto/tekeminen tyhjästä on oma hommansa joka nostaa hintaa paljon ja esimerkiksi hyvälaatuinen vaahtomuovi on melko kallista.
  Kaikki on kuitenkin täysin käsityötä joka vaan ottaa aikaa ja näinollen myös maksaa.:)
   
 9. kalervo1

  kalervo1 1st gear

  Joo kyllä hintaa tulee jos hiekkapuhalletaan penkin rungot ja uusitaan ovipahvit , niin ei virokaan enää mikään halpamaa ole .
   
 10. kalervo1

  kalervo1 1st gear

  Katsoin että auto ollut koirien asumuksena , haju tulee autossa kesä kuumalla olemaan kuvottava . ruotsista saa auton varmaan lähempääntä kuin usasta ,Blocket sivustolla on useasti jenkkejä myynnissä .
   
 11. Arsi

  Arsi 1st gear

  Viime talvena oli verhoilupuuhaa myös ja huudattelin hintoja ja kyselin aikatauluja.
  Täytyy sanoa että Suomen verhoomoilla on melkoinen hintahaarukka / toimitusaika jana ainakin penkkien verhoiluissa.
  Vein penkit ja koetaulun Tapiolan autoverhoilu Oy ;n käsiin hinta/laatu suhde oli erinomainen.
  Sieltä kannattaa ainakin kysyä suuntaa voortin sisustan hinnalle..
   
  sleepercooler ja Seevu tykkäävät tästä.
 12. 68SS

  68SS 1st gear

  Omaan projektiin about 3t koko sisusta uusiksi kojelautoineen paitti takapenkki. Tietty täytyy ite kaik asentaa maalata fiksata jne. Jos sisustaa saap uustuotantona ni tuollasii hintoihi vois selvitä.
   

Kerro tästä muillekin!