Mitä metallia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dataviilaaja, 19.3.2016.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tällainen sivupeilin kupu kaipaa hieman restaurointia:
    https://onedrive.live.com/redir?res...authkey=!ADiqvGZ7IOgFndc&v=3&ithint=photo,jpg
    Oletus oli, että olisi kromattua peltiä, mutta enpäs tiedäkään. Pinta on kyllä hapettunut siltä osin, kun on ollut näkyvissä, mutta testaus hiomalla ei paljastanut mitään pinnoitetta. Kokeilin tiputella päälle pisaran 10% suolahappoa, ja silläkään ei mitään vaikutusta ollut. Ei muuttanut edes väriä, vaikka jätin kuivumaan siihen.

    Onkohan tuo jotain ruostumattoman tapaista kuitenkin, vaikka hapettuu noin? Ruostetta tuossa ei missään ole. Lähinnä siksi kyselen, että tietäisi laittaakko pinnoitukseen (ja sittenkin pitäisi tietää materiaali), vai kiillottamallako tulee kuntoon. Valmistaja on Matador, 60-luvulta.

    Peilin jalka on kromattua sinkkivalua, ja huolella sekin kuoppautunut.
     
  2. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Taitaa olla jonkun sortin ruostumatonta, nauttinut vain jonkun vuosikymmenen meri-ilmastosta (suolavesi syö ruostumatontakin.) Kiillotetaan, pistetään pihalle, ja katsotaan tapahtuuko mitään.
     

Kerro tästä muillekin!