Montako New Yorkkeria?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Mopar Association ry', aloittaja Oldman, 20.9.2004.

 1. Esaa

  Esaa Gearhead

 2. pptalo

  pptalo Gearhead

  Re: Re:

  -65:n myyty ja -53:n ostettu. New Yorker määrä pysyy vakiona :lol:
   
 3. three hundred

  three hundred Gearhead

  -69. 2dht. Rantautui pariviikkoa sitten. Katsastus kesken ( v...n ajonesto vaatimus) tullikilvillä ajellaan ja MR. Tarkastus tehty. :p :p :oops:
   
 4. EldoMan

  EldoMan 1st gear

  Täältä löytyy Chrysler New Yorker Brougham vuosimallia 1976. Tämä yksilö oli vuodet
  1976-1983 eduskunnan puhemiehen virka-autona (rekisterinumero oli AA-5). Puhemiehinä toimivat Veikko Helle 1976-78, Ahti Pekkala 1978-79 ja kuuluisimpana Johannes Virolainen 1979-83. Kyseiseltä AA-5 ajalta olen yrittänyt löytää autosta kuvaa, mutta vielä en ole onnistunut sellaista löytämään. Jos joltakulta löytyy, olisin tosi kiitollinen.:)
  Auto oli Bernerin maahantuoma ja siinä oli mm. kilometrimittari jenkkiversiosta poiketen. Moottorina 7,2 litran V8. Auto on ollut minulla vuodesta 1983 ja olen siis toinen omistaja Suomen eduskunnan jälkeen. Tässä vielä linkki kuvanjakopalveluun, jossa kuvia autosta nykyisin (autossa on alkuperäinen musta maali ja alkuperäinen uutta vastaava sininen plyysi/nahkaverhoilu).

  https://www.flickr.com/photos/seppo2/sets/


  [​IMG]
  1976 Chrysler New Yorker Brougham
  [​IMG]
  1976 Chrysler New Yorker Brougham

  1972 Cadillac Eldorado Convertible
  1976 Chrysler New Yorker Brougham
  1991 Pontiac Firebird
  1995 Mercedes-Benz S600
   
  Muokattu: 19.7.2017
 5. duel

  duel 3rd gear

  Tämä palautumassa muutaman hiljaisen vuoden jälkeen nyt kevääksi/kesäksi liikenteeseen.
   
  pagi ja 12345678910 tykkäävät tästä.
 6. pagi

  pagi Gearhead

  Missäkä päin majailee nykyään? Taisin nähdä tämän 3v sitten bigwheelsissä?
   
 7. duel

  duel 3rd gear

  Kouvostoliitossa. Ei ole tietääkseni yhdeksään vuoteen ollut liikenteessä/katsastettu.
   
 8. JaakkoT

  JaakkoT 2nd gear

 9. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Se on tommonen vesiputousmaskinen Yorkkeri allekirjoittaneen mielestä 1 hienoimpia ihmisen tekemiä luomuksia Full Size puolella ja valkoisena 4ovisena hardtoppina semmoisella topatuilla punaisilla nahkapenkeillä kiitos tai vaihtoehtoisesti semmonen kauniin metallinsininen valkoisella nahkasisustuksella.
  Makuasioita tietty mutta on ylvään näköinen kärry pahaa ulkopuolista maailmaa vastaan taatusti ollut silloin kuin nykyäänkin...:) eikä jää huomaamatta missä liikkuukaan.
  Aikoinaan johtotason kärryt suomessa oli jopa tämmöisiä ministereistä isompien firmojen edustusautoihin eikä mitään Saabeja tai pikkasen perusmersuja äveriäämpiä perusvarustein kuten myöhemmin.
  Monesti toki Newport tai Impalakin riitti oikein hyvin täällä superstatukseen halvimmalla varustelullakin,ulkokuori oli vissiin tärkein kun nuukailtiin rastittaa tilauslomaketta muilta osin.

  New Yorkkerit kuului myös harrastustouhuihin vuonna miekka ja kivi,toki 4 ovisina tolppina ja mustina yleensä mutta kuitenkin ja tietty syystä että tuommisia ex edustuskärryjä löytyi kohtuuhintaankin nuorisolle joten aikaa tuli vietettyä -65,-68 kuin -71 kyydissä joista jälkimmäinen Ahti Karjalaisen ex Jorkkeri,missä lie nykyään ja missä kunnossa jos hengissä?
  Silloin se vielä oli orkkiskuosissa,musta ja kohtuusiistikin hieno peli mutta alamäkeä menossa kovaa kyytiä...
  Sääli mutta sivustakatsojana ei oikein voinut puuttua toisten autoiluun ja kuinkahan monta jopa kulttuurihistoriallisesti arvokasta edustuskärryä koki tuhonsa ryyppyautoina tai korinvaihdon kohtalonaan 80 luvulla?
   
  Muokattu: 11.7.2021
 10. suab

  suab 3rd gear

  Tää taitaa olla orimattilassa vimpan päälle kunnostetuna kaverin isän tallissa. Ei siinä tainnu olla muita viritelmiä tehtynä ku 6x9 hattuhyllyllä. En nyt muista rekkaria, mutta olikohan joku AA-??
   
 11. Laitetaas tähän ketjuun erittäin epäselvä ja -looginen KL:n juttu, missä automerkitkin menee sekaisin:

  Rottarodissa ruosteiset pellit eivät haittaa – ”Rahaa siihen paloi, järkevämpää olisi ollut ajaa raato romuttamolle:

  [​IMG]
  Ruoste. Risto Vitikka esittelee nuhruiselta ja osin ruosteiselta näyttävää vuosimallin -52 Chevrolet New Yorkeria Amerikan autojen kokoontumisajossa Oulussa.KUVA: KAI TIRKKONEN

  [​IMG]
  Patina saa näkyä. – En ole tehnyt tämän ulkokuorelle mitään. Haluan, että pelleissä näkyy ruoste ja vanha patina, koko auton historia, Vitikka kertoo.KUVA: KAI TIRKKONEN
   

Kerro tästä muillekin!