Montakos Chrysler '62:sta löytyneekään?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja ZYN-5, 17.8.2004.

 1. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

 2. Caddy63

  Caddy63 3rd gear


  Kyseinen Newport haettiin viime syksynä Tuusniemelle. Auto on hiottu kirkkaalle pellille ja peltityöt alkavat pikkuhiljaa olla loppusuoralla. Nascar-teippauksia ei autossa enää nähdä,vaan se on muuttumassa hieman matalammaksi, miedosti kustomoiduksi kruisailupeliksi. Liikenteeseen ehkäpä kesäksi 2007.

  Millaisia jarruratkaisuja olette näihin muuten rakennelleet?
  Kai muillakin on ollut ongelmia alkuperäisten kanssa?
   
 3. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  itsellä 2-piiri jarrut rummuilla ja nyt kun saa säädettyä kohilleen niin toimii moitteetta. Enään ei ole vanhaa käsijarru mekanismia (kardaani) vaan käkkärit ihan normaalisti takarenkaissa.
   
 4. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  :eek: Oho, joku on papparatsannut mun ryskyn :) Tämä siis se josta kirjoittelin tuossa ekalla sivulla...
   
 5. jart$u

  jart$u Gearhead

 6. Continental56

  Continental56 Gearhead

 7. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  niin tosiaan. Lisää vain ilmoituksia ajokeista tänne niin saadaan kaikki 62:set listattua. Niitä kun harvoin näkee ja kun näkee niin se nostattaa hymyn suupieleen.

  Nyt on tiedossa siis 4 kpl:tta ainakin viidestä uutena suomeen tuodusta New Yorkerista. Missä luuraa se yksi.

  Parit kolmesataset on nähty ja luultavasti yks punainen pyörii vielä täällä Tampereen seudulla?
   
 8. gremlin

  gremlin Gearhead

  Juu mulla oli toi vessa ja myin sen KUUROILLE Pori/Turkulaisille kaiffareille. Se oli Newport mallia. Tullessaan suomeen oli tosi tyylikas peli: L-88 skuuppi :eek: ja katto-IKKUNA :eek: ja taka ovista kahvat poistettu :eek:
  Ei ollut ruskea vaan viininpunanen/kulllan varinen
  Luulin aina ettei tommosta kustomointia osattu tehda kuin suomistoliitossa mutta kylla sita naemma osattiin Georgiassakin. Ne ns. liekit kyllakin muistutti enenpikin Yyterin ranta aaltoja :-?
  Toi viides New Yorkkeri meni purkuun jo -70 luvulla ja loput roiskeesta meni paaliin -90 luvun alussa isani hajottamosta:oops: Sain siita apparin takakyljen ku toi portteri oli mulle tullessaan kolaroitu.
  Yks 2D 300 malli tuli Ulvilaan joskus 89-90, oli muistaakseni kullan varinen. Oli aika hyva kuntoinen, ei mitn muistikuvaa mihin meni sielta.
   
 9. xmopar

  xmopar Gearhead

  Tampereella Järvensivulla oli 70-luvulta varmaan 90-luvun alkuun vanhalla herralla HH-XX rekkarilla musta -62 New Yorker, ilmeisesti entinen Iittalan lasitehtaan edustusauto. Kunto oli tosi hyvä vielä 90-luvun alussa, joten lienee säilössä vielä jossain. Samalla herralla oli ennen sitä ilmeisesti saman tehtaan edellinen edustus-Chrysler, viisikymmentä luvun malli, tarkempaa tietoa ei ole.

  Tampereella oli vielä v.75-76 musta -62 Newport, jota ajoi autonkuljettaja "Vega" päässä ja vanharouva kyydissä hattu päässä takapenkillä. Hämeen läänin kilvissä oleva auto taisi olla jonkun tehtaan patruunan lesken viimeinen muisto loiston ajoista, kunto oli jo silloin hieman rapistunut. Siis auton.

  ZYN-5 on pirkanmaalaista suomi hotrodding historiaa, oli jo 70-luvulla mukana kuvioissa valkoisena sivuputkilla ja viispuolavanteilla. Silloinen omistaja lienee vieläkin jossain määrin kuvioissa mukana... tietoa luulisi olevan saatavissa helposti.
   
 10. faikku66

  faikku66 Double Gearhead

  Varpaisjärvellä(Savossa) on Chrysler Newport 2dht -62.Tuotu jenkkilästä 90-luvun alkupuolella.383+nappiautomaatti.Oli tullessaan valkoinen,nykyään punainen mustalla katolla.Aktiivisesti oli liikenteessä Iisalmessa 90-luvun.Nyt viettäny hiljaiseloa muutaman vuoden tallissa.Samalla omistajalla tainnu olla tääl Suomes kokoajan.
   
 11. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  Jep....Ipposen kanssa on höpisty ja nähty ja hänellä pitäis olla juttua ja materiaalia saatavilla koskien ZYNiä.

  Lahden suunnallakin kun tämä on pyärinyt niin sieltä olis mukava saada jotain materiaalia. Siis muistaakseni sinne se meni Ipposen omistuksesta. Ja palaili pikku hiljaa tännepäin.

  En tiedä sitten kauanko esim tuo Turun ex. Kalkkitehdas säilyttää historiikkia kun sinne kerran edutukseen mennyt. Sieltäkin kun olis hieno saada jokin kuvatus.
   
 12. spinout

  spinout Gearhead

  Vuoden 1962 Moottori-lehden nrossa 6-7 oli kannessa aika hieno kuva:

  [​IMG]
   
 13. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  classichevy, jokos sä tiedät kaikkien uutena Suomeen tuotujen New Yorkereitten alkuperäiset rekkarit. Aika hyvä tsäänssi, että toi on mun tai sun auto... :eek:
   
 14. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  No tuossa kuvassa on ACH-12, mulla on ACD-29 yksilö.
  Voiskos joku vielä listata rekkareiden lisäksi että mihin firmaan kyseiset autot oli alunperin myyty.
  Erityisesti myös kiinnostaa se yksilö millä pikkupoikana otin useasti kyytiä, eli kyseinen NY tuli Liperiin 60/70 luvun taitteessa ja se oli ollut jonkun metsäfirman edustusauto pohjoisessa (siis Liperiä pohjoisemmassa)
  Sittemminhän auto oli Joensuussa erään tälläkin palstalla esiinyyvän harrastajan hoteissa. Kolmas musta NY oli myös Joensuussa mm.erään kauppiaan omistuksessa vielä 90-luvulla. Tämä auto oli suht. orginaali varustettu aikansa (80-90 luvun) pinnavanteilla.
  Eli 3 noista 5:stä on ainakin kulkenut Joensuun kautta.
   
 15. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  JJ... enpä ole vielä selvitellyt..kuitennii maksaa jonni verran tuo selvittely.

  Ei ole meitin Zynin kilvet ja en tiedä sitten tuosta varaosa-autosta.

  Otappas Jesse selvää siittä omas alkuperäisestä niin tiedetään siitäkin lisää. vai jokos sulla oli tietoa muutakin...?

  ZYN on pysynyt muistikuvieni mukaan täällä Länsi suunnalla eikä ole kyllä Joensuussa oleillut. Varaosasta ei tiedä.

  Jos vain joltain noita vanhoja kuvia löytyy niin kiva olis saada nähdä niitä.

  Mutta heräsipä yllättäen taas tämäkin Topicci :rotfl: ....hyvä niin
   
 16. GTX71

  GTX71 1st gear

  Kävin vuosia sitten (-98?) tuolla Etelä-Suomessa sen Lincoln-miehen plantaasilla ostattelemassa tollasta 4dHT:tä; punanen valkosella katolla, tais olla plyysipenkit, sähköikkunat ainakin, oisko se ollut just tämä IHL-? Kaupat jäi tekemättä, kun ei päästy hinnasta yksimielisyyteen.
   
 17. HELL2

  HELL2 Gearhead

  Toissa viikonlopun cruisingeissa tuli turistua Nurmeslaisen rakentelijan kans ja sano työstävänsä 62 chrysleriä. Aito suomiauto ja suht hyväkuntoinen....mallisarja jäi tarkemmin kysymättä...mut yks siis sielläkin. (juustokupumittarista ei ollu hänkään luopumassa?!)
   
 18. 19Ford59

  19Ford59 Gearhead

  Juu, sama auto. IHL-34. Sieltä sen ostin Kaijalaiselta (muistaakseni ´98.) ja Tampereen suunnalle myin (´00). Ostaja on pitkänlinjan harrastaja. Risto Ylä-Kapee.

  http://personal.inet.fi/private/naskali ... rysler.jpg
   
 19. Simo

  Simo 1st gear

  Auto oli alkujaan YKM-5 ja mallia Newport. Se kunnostettiin Ulvilassa ja maalattiin tumman harmaaksi. Oli alkujaan musta. Auton kunnostivat sittemmin Fjoordeihin hurahteneet veljekset. Myivät aikanaan tietääkseni Kokemäelle.
   
 20. heikkisj

  heikkisj Gearhead

Kerro tästä muillekin!