Mopar 8,75 uudet perän poskilaakerit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja palotila, 3.5.2024.

  1. palotila

    palotila Gearhead

    Talvella vaihdettiin laakerit ja nyt noin 300 km ajettu. Jotakin ääntä pitää mutta en osaa sanoa onko liikaa. Tulin kotiin noin 100 km yhtäjaksoiselta lenkiltä ja mittasin infrapuna mittarilla casen pinnan lämpötilan joka oli 53 astetta. Onko tuo liikaa ja mistä johtuu että tuottaa lämpöä? Välys säädetty heittokellolla 0,2 mm.
     
  2. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    "mistä johtuu että tuottaa lämpöä"
    Kitka.
     
  3. liikaa preloadia.
    Välys ei tee lämpöä jos nyt on siellä päin oikein eli on välystä.
     
  4. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Eiköhän 53 astetta ole ihan ok lämpö.
     
    fenix tykkää tästä.
  5. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Noilla huudeilla ne lämmöt pyörii...
     
  6. palotila

    palotila Gearhead

    Kiitos kaikille, ulkolämpötila oli kahdenkympin paikkeilla.
     
  7. Procharged Vette

    Procharged Vette 3rd gear

    Normilämpö tuollainen. Muistan kun Vetteen heitin uuden perän ja lähdin ajamaan sisään. Ohjeen mukaan 20 min rauhallista ajoa ja sitten jäähdytys. Tuon pikku ajolenkin jälkeen kuori oli yhtä kuuma kuin keittolevy. Eli suoraan pitkälle reissulle, niin paskaksi olisi palanut.

    Tänään käytin pitkästä aikaa Tech 2 kapulaa Camarossa kiinni ihan vaan todetakseni että laite vielä toimii. Kone kävi paikallaan ilman kuormaa kolme varttia ja selasin kaiken datan läpi. Lämmöistä sen verran että neste nousi 100 asteeseen jossa puhaltimet käynnistyy ja samoille lukemille myös öljy. Imuilmakin nousi yli 70 asteen kun ei ole ajoviimaa, vaikka ulkolämpö vain 5 astetta. Kattien lämpö oli tyhjäkäynnillä 480 ja kierroksilla 2000 r nousi nopeasti 630 asteeseen. Vaihteiston lämpö n. 90 astetta ja sen öljyhän käy syylärissä joka paikallaan olleessa on tietenkin kuumempi kuin ajossa. Voi vain kuvitella kuinka paljon nuo lukemat nousee kesällä kun antaa hanaa.

    Tyhjäkäynnin ennakko on mielenkiintoinen tuossa LS3 moottorissa. Kuumana vaihtelee 9-20 asteen välillä ja sahaa siksakkia koko ajan. Liittynee päästöihin, tässähän ei ole EGR eikä ilmapumppua ollenkaan. Pienillä ennakoilla kuitenkin käy, enimmäkseen 10-15 ast välissä. Pikkusen kun antaa kiemuroita niin nousee 46 asteeseen ilman mainittavaa kuormaa.
     
    Muokattu: 3.5.2024
  8. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Yhdessä x-runko letukassa vaihdoin pinionin etulaakerin sisäkoolin ja rullat (varuiksi) kun ilmeni, että pinionin mutteri ja laakeri oli tosi väljiä. Meni sitten asentaessa vissiin vähän ylimomenttiin kun n 120 km ajon jälkeen tankatessa haisi öljynkäry ja märkä tuulilasinpesu sieni vaan sihahti kun sen painoi perän kuorta vasten. Yoken mutteria vähän löysemmälle ja kesti se loppukesän. Talvella meni kaikki laakerit uusiksi.
     
    hzemax tykkää tästä.
  9. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Hitsi, meni perä uusiksi.
     
    fenix tykkää tästä.
  10. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Vittu mitä paskaa.
     
  11. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Korjaan , pyydän anteeksi. ei ollut tarkoitus pilkata edellistä kommentoijaa.
     
  12. Procharged Vette

    Procharged Vette 3rd gear

    Toiset kittaa kaljaa ja lässyttää, siinä kaikki. Toiset tekee käsillään kaikenlaista ja selvin päin.
     
  13. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Saatan olla "liikuttuneessa tilassa", mutta. Minä teen juuri nyt askiremsaa A466 laatikkoon, josta sinulla ei saata olla mitään tietoa. Mitä tulee siihen , että mitä sinä teet omilla käsilläsi, en edes halua tietää
     
  14. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Mennyt tunteisiin?
     

Kerro tästä muillekin!