Mopariin tehostimen pumppu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja viridia, 19.1.2016.

  1. viridia

    viridia Gearhead

    Missä autossa olisi 6 rivisellä hihnapyörällä varustettu ohjaustehostimen pumppu? Painetta pitäisi olla 800-1000psi ja pumpun rungossa pelkät korvakkeet kiinnikkeille, eikä semmoista suurta valettua möykkyä, mikä itsessään toimii kiinnikkeenä vakio kokoonpanossa.

    Tulee A-koppaan. Ja turha ehdottaa, että laita moniurapyörä vakiopumppuun, se tie on jo nähty. Hakusessa nykyaikaisempi pumppu, missä olisi koneistetut pinnat kiinnikkeille, että pumpun saisi suoraan ja tukevasti kiinni.
     
  2. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    En ole täysin varma onko kuusirivinen hihna, mutta BMW e39 mallin tehostajanpumppu kannattaa tarkastaa. Myös uudemmat e60, e61 sarjat kannattaa tutkia, sekä 3-sarjalaiset 2000-luvun puolelta.
     
  3. Catiska

    Catiska Gearhead

    Minulla on itselläni menossa a-koppaiseen mersun pumppu. En vain osaa sanoa mistä Mersun mallista samanlainen löytyy, tuo kun on ollut hyllyssä jo pitkään odottelemassa käyttöä.

    Helpointa lienee on ottaa tärkeimmät mitat perustuen hihnasarjaasi ja marssia sitten varaosaliikkeeseen etsiskelemään sopivaa pumppua.
     
  4. viridia

    viridia Gearhead

    Mitenhän suuri paine noissa hammastangolle tarkoitetuissa pumpuissa on? Tietääkö kukaan tai näkisikö jostain koneelta esim. E39 pumpun paineen. Muutenhan tuollainen bemarin pumppu näytti oikein sopivalta.

    Ainakin mitä netistä vilkaisin, niin vaikutti, että hammastangolla olisi suurempi paine.
     
  5. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    Laita Citikan tai Ooppelin sähköpumppu
     
  6. JKF

    JKF Gearhead

    Mites GM:n "Type 2" pumppu, olisko siinä kriteerit täyttävät kiinnikekorvakkeet? Saatavuus olis ainakin hyvä ja infoa löytyy netistä. Paineen lisäksi oleellinen tieto on pumpulta vaadittava tuotto.
     
  7. viridia

    viridia Gearhead

    Joo tuotto tosiaan kannattaa huomioida ja tuo type 2 täyttää hyvin kriteerit. Kiitokset kaikille vinkeistä. Noissa sähköhärpäkkeissä ei taida tuotto riittää muiden kokemusten perusteella.

    Missä GM autoissa näitä on käytetty? Onkos näistä osa väärään suuntaan pyöritettäviä?

    Minä tarvitsisin ihan normaali suuntaan pyörivän.
     

Kerro tästä muillekin!