Moparin etuvastus palaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja duster73, 28.9.2012.

  1. duster73

    duster73 Gearhead

    reilu 12 volttia tulee ja startti pyörittää iloisesti.eikä ole niitä liittimiäkään,kun on sähköt tehty uusiksi.ja liitokset on katsottu kyllä.ja tosiaan kun boksilta nappaa sen liittimen irti,niin puolalle menee reilu 10 volttia sen vähän yli 3 voltin sijaan.eli johonkin häviää 7 volttia,kun liitin on kiinni.perhana kun ei ole toista boksia millä kokeilla.jos ostan uuden,niin ihan varmasti vika ei ole ainakaan siinä.pitää vissiin laittaa kärkijakaja,se ainakin toimii...ei kyllä kiinnostais oikein sekään.ei pitäs pelata vanhojen uusien osien kanssa,pitäs vaan aina laittaa uutta palikkaa vissiin...
     
  2. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    Ja sen accelin vastuksen resistanssi oli 0.85 ohm? Jos on sekin oikein, niin multa ainakin loppuu järki. Kytkentä on silloin niinkuin Accel ohjeistaa ja pitäs toimia.

    Se että se jännite nousee siinä puolalla, kun otat liittimen irti, on ihan oikein.
     
  3. duster73

    duster73 Gearhead

    accelin vastus on joo 0,85 ohmia ja kykennät on kyllä oikein.katoin ne pariin kertaan tänäänkin.ja niin loppuu mullakin järki.puola varmaan on kunnossa,koska lähtee sillä käyntiin.menee ehkä jankkaamiseksi,mutta tuo boksi epäilyttää.kaverilta sen käytettynä ostin,mutta tiiä toimiiko sekään.tiiä enää mistään mittään...
    ihmetyttää vaan,että mihin se jännite katoaa bkun boksinpistokkeen tökkää kiinni,kuitenkin 7 volttia häviää johonkin.
     
  4. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    "virtapiirin katkaisukohdassa vaikuttaa käyttöjännite" tai jotain sinnepäin, en osaa selittää sen kummemmin.
     
  5. duster73

    duster73 Gearhead

    nyt en ymmärtänyt yhtään...
     
  6. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    Kun laitat sen liittimen kiini siihen poksiin ja virrat on päällä, muodostuu virtapiiri. Osa jännitteestä häviää etuvastuksille, osa puolalle ja pieni osa boksille. Kun otat liittimen irti poksista, virtapiiri katkeaa ja jännitettä ei häviä mihinkään, siksi siellä puolalla näkyy kohonnut jännite.
     
  7. Ade62

    Ade62 Gearhead

  8. duster73

    duster73 Gearhead

    mutta jos missään ei tapahdu mitään,niin minusta 7 voltin häviäminen on aika outoa.otan tässä laatikollisen neuvoa-antavaa ja katson sit uudestaan.hyvällä säkällä olen hävittänyt muistamattani koko rakkineen...
    ja kytkentäkaavio mulla kyllä on itellä paperillakin ja sen mukaan on tuo tarkastettu jo useampaan otteeseen.
     
  9. duster73

    duster73 Gearhead

    kohta on od:lla lähes katsastusvalmis dartti myytävänä,kun rupeaa iteltä hermot loppumaan...
     
  10. Pietsi

    Pietsi Gearhead

    No no. Odota jonkun aikaa ja anna hermojen toipua. Kyllä se kohtaus pian ohi menee.
     
  11. duster73

    duster73 Gearhead

    niin kai.mutta kun ei oikeasti keksi enää yhtään,et mikä vois olla.kai voi boksia esim vaihtaa,mutta jos ei siitäkään ole kiinni,ni taas menee työttömän rahnat hukkaan :(
     
  12. J.J.

    J.J. Gearhead

    50€ maksoi pariviikkoa sitten kun hain uuden boxin marmoritiskiltä hajonneen orkkiksen oranssin tilalle.
    Maadoitus pitää olla kunnossa sille boxille ja liittimeltä voi tietty mitata että tulee virtoja mihin pitääkin, ite boksin mittaamiseen en löytänny ohjeita eikä niitä ollu haynesin kirjassakaan.

    Jakajan pick-upista voi kattoa ohmit, kolmekymppiä maksoi uus kun varoiksi ostin senkin samalla ettei tartte ajella pitkin kyliä montaa kertaa.

    Mulla oli kanssa ennen accelin keltanenpuola ihan vaan moparin omalla vastuksella, nyt blaster2 ja vastus lämpiää kyllä silläkin tulikuumaksi. Muistikuva on että acceli on periaatteessa 6voltin puola, siksi tarvii enemmän vastusta.

    Tota omaa koslaa pähkäilin kanssa tovin että kaikki pitäis olla ookoo muttei vaan pelaa, Välillä hörähti ja välillä kävikin ihan hyvin mutta lopulta ei enää lähtenyt ollenkaan käyntiin.
    Siihen oranssiin boxiin kun en löytänyt mitään mittaus ohjeita niin
    viimenään sitten vaihdoin sen boxin uuteen ja nyt käy taas pirun nätisti.
     
  13. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Sehän on ihan normaalia että uusi vastus päästää pienet savut ensimmäisillä käyttökerroilla ja kuumeneminenkin normaalia, siksihän se runko porsliinia onkin.

    Ite muistelisin aikoinani laittaneeni ko puolan sillä pelkällä omalla vastuksella ja toimi. Ko periaattessahan se ei tarte vastusta elektronisella sytkällä...

    Ja kun se kerran käy, niin ehjähän se boksi sillon on.

    Mutta yhä suosittelen HEI-konversiota ei ole vastuksista ongelmaa 8)
     
  14. duster73

    duster73 Gearhead

    se kylläkin poltti jo yhden vastuksen ja samanlailla savuaa käytetyt vastukset kuin tuo uusikin.
     
  15. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Boksi on ehjä jos kerran käy startti päällä, boksi katkoo maita, eli se ei siihen plussan katoamiseen vaikuta.

    Siis siihen tulee ekan vastuksen tuloon 12, siitä lähtee ulos n.12, seuraavan tuloon tulee 3?
    Eli se johto mikä on vastusten välissä ei ole kunnossa.
    Onhan se uusi vastus myös sellainen keraaminen?
     
  16. duster73

    duster73 Gearhead

    on keraaminen se uusi myös,moparin oranssiin boksiin tarkoitettu.ja se johto on kyllä kunnossa.kun ottaa puolalle menevän johdon irti,niin myös vastuksen siihen päähän tulee noin 12v,muistaakseni.eli jännite häviää,kun puolalle menevän johdon laittaa kiinni.
     
  17. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Onko ne vastukset peräkkäin "samassa johdossa"?
    Jos toinen vastus antaa ulos sen n.12v ja toiseen ei mene sisään se sama, niin silloin se niitä yhdistävä johto on viallinen.

    Luurilla lueskelen näitä juttuja niin ei pääse kuvia katsomaan.
     
  18. duster73

    duster73 Gearhead

    ei ole kuvia.mutta kun vasta tein sen johdon,ehkä 5cm johto missä pyöreät liittimet päässä.ei luulis kovin paljon olla vikana tuossa johdossa.no ok,on abiko-liittimet,mutta ei luulis haittaavan.kyllä tuosta 12 volttia läpi menee,kun irrottaa toisesta vastuksesta ja mittaa johdon päästä.
     
  19. Continental

    Continental Gearhead

    Kun irrotat sen toisen vastuksen jos on sarjaan kytketty niin virta lakkaa kulkemasta eikä silloin tule jännitehäviötäkään.
     
  20. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Eli jos nyt oikein ymmärrän niin mittaat johdon toisesta päästä 12v ja toisesta huomattavasti vähemmän, se ei ole mahdollista ellei johto ole poikki tai liittimet huonosti paikallaan.

    Meinasin noita linkitettyjä sähkökuvia kuvilla.
     

Kerro tästä muillekin!