Motorcraft Duraspark

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Sumu, 12.10.2004.

  1. Sumu

    Sumu Gearhead

    Johtojen kytkennät?
    Oli Ford 2.3 kutosessa, ilmeisesti ~83-mallissa.
    Ei montaa johtoa...
     
  2. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Tsekkaapa tuolta:

    http://www.therangerstation.com/tech_li ... spark.html

    Sinänsä helppo ja toimiva boxi tuo DuraSpark (2-malli), itsekin ajelen sillä. Vaan mikäs malli sulla ? Ei käynyt kysymyksestä ilmi ? Noita on useita, joten arvaillaanpa:

    Jos tehdasasenteinen Ford ja vuosimalli -83, sulla on vissiinkin DuraSpark III. Vittumaisempi homma, sillä vaikka perustekniikka on sama kuin I ja II -mallilla, eivät ole vaihtokelpoisia. III:ssä ohjaus tulee EEC-systeemiltä, ei niinkään "normaalilla" tavalla koneen perusajoituksesta ja pyörijän ajoituksesta riippuen. Jakaja, pyörijä ja jakajan kansi ovat erilaiset kuin esim. II-mallissa.

    Saattaa olla myös (tehdas)modifioitu II-malli ja edelleen, voipi olla TFI-mallikin. Jatketaanpa juttua, kun kerrot, mikä näistä.
     
  3. Sumu

    Sumu Gearhead

    Pitääpä kotona katsoa tarkemmin!
     
  4. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Itellä ei kokemuksia ole II-mallia pitemmälle, mutta myöhemmistäkin jotain tietoa saattaa löytyä.

    Näin alkuun tunnistusta vois helpottaa muutamat niksit, näissä DuraSparkkien boxeissa ei juurikaan mitään koodeja yms. ole, yleensä tarratkin ovat kaikista häipyneet.

    - jos piuhojen liittimet siellä boxin juuressa ovat keltaiset, on kyseessä I-malli
    - jos siniset, se on II-malli, modifioitu II- tai III-malli. Täytyy nyt muistaa, että en ole pelaillut mod. II:sten tai III:sten kanssa. Joka tapauksessa, tuossa II-modiksessa pitäisi olla 3 liitintä, muuten I- ja II-mallissa on kaksi. Näitä modiksiakin on tietääkseni ainakin kahta mallia, toinen on joku Dual Mode ja toinen UIM. Muitakin saattaa olla.
    - TFI:ssä muistaakseni vain 1 liitin, jossa 6 piuhaa
     
  5. Sumu

    Sumu Gearhead

    Boxissa lukee Duraspark, sininen tarra.
    Olikohan kuusi eriväristä johtoa...tai kahdeksan, en muista enää tarkasti mutta johdot kiinteästi,eivät liittimellä.
     
  6. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

  7. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Niin tosiaan, varsinaisia liittimiähän siellä boxin juuressa ei ole. Tarkoitin näitä muovipalikoita ("grommet"), joiden läpi piuhat tulevat sieltä alareunasta. Piuhojen päissä sitten taas ovat liittimet.
     
  8. Sumu

    Sumu Gearhead

    Jep. Kuusi johtoa lähtee. Katsotaan jos saisin kuvan jotenkin esille.
     
  9. Sumu

    Sumu Gearhead

  10. Sumu

    Sumu Gearhead

    Niin mikäs Duraspark tuo on, arvon Duraspark-tietäjät.
     
  11. Sumu

    Sumu Gearhead

    Onko kellään tietoa?
     
  12. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Sori, en ole muistanut seurata threadia tarkasti. Nyt kuitenkin saat allekirjoittaneen hieman hämmentyneeksi kuviesi kanssa... Boxin muoto ja piuhoitus ei oikein täsmää, tai sitten kyseessä on vain jokin malli boxista, jota en tunne. Myönnettäköön, kuten edellisissäkin viesteissä, etten suinkaan ole kaikkien mallien/eri ikäversioiden kanssa edes pelaillut. Muutama lisäkysymys:

    - Boxin ulkonäkö poikkeaa tuntemistani, mutta TFI tai se ei ainakaan pitäisi olla. Onko tuo muovikalikka piuhojen juuressa kuvissasi sininen (kuten näyttää ?) Jännä juttu, kun yleensä se ei tuosta kuvakulmasta näy, vaan ihan piuhojen juuresta
    - Menevätkö nämä 6 piuhaa kahdelle (suunnilleen pyöreälle) liittimelle, joista toiseen 4 ja toiseen 2 (vai 3) ?
    - Eikö tosiaankaan mukana ole mustaa johtoa, kuten kuvasta voi päätellä ? Vai onko tuo kolmas vasemmalta musta (vai sininen kuten näyttäisi, semmoinenkin kun olis mahdollista jos piuhoja olisi yhteensä 7) Ja mikäli silmäni eivät petä, tuohon olis mahtunut se seitsemäskin jonoon, liekö katkaistu juuresta ?

    Joka tapauksessa, jos vielä varmuuden vuoksi vastailet kysymyksiini ja vertailen tallin boxeihin (etenkin piuhojen värijärjestystä), uskoisin jo kytkentäkaavion tietävänikin, pitäis vaan keksiä, mistä sen löydän netistä. Paperilla löytyy.
     
  13. Sumu

    Sumu Gearhead

    sininen se on se kalikka.

    kuusi johtoa lähtee. Yhtään ei ole katkaistu. Toiseen pyöreään menee 2 ja loput jonnekin muualle,ei muista ihan heti.

    kolmasjohto oikealta on musta.

    Punainen,keltainen,musta,vihreä,violetti,oranssi
     

Kerro tästä muillekin!