Nelikot stripillä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja B.B.Chevy, 24.3.2003.

  1. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Onks kellään tietoa että joku olisi joskus käynyt kellottamassa jotain tosi tehokasta sprintti, crossi tai rallipuolen nelikkoa varttimaililla?
    Aikoinaan 90-luvun alkupuolella Kouvolassa oli 1/8 mailin mittelöt Tehontiellä ja yks kaveri olis lähtenyt kokeilemaan kisan ulkopuolella mihin sprinttiin tehty turbotettu Audi olis pystynyt, mutta eipäs onnistunut kun paikallinen nimismies sanoi jotta njet, njet. Perusteli sillä että vaikka tapahtuman ajaksi tie on suljettu niin kilvettömällä ei saa ajaa. Kisan järjestäjien puolesta homma olis ollut ok (näytöslähtönä) ja niitäkin olis kiinnostanut nähdä mihin tollanen lähtee verrattuna rankkaan katuautoon, mutta ei siis onnistunut.
    Esim. tolla Audilla olis huiput loppuneet kesken täysmatkalla, mutta toi 1/8 olis varmaan sujunut aika rivakasti. Oli muutenkin aika kiva kärry ja soundit erilaiset mutta yhtä herkulliset kuin kunnon kaseissakin, 5 pyttynen turbokone ja putki halkaisijaltaan 4" ja suoraan sivulta oven kohdalta ulos ("Warre" :grin: )
     
  2. lake ender

    lake ender Gearhead

    Ainakin b ryhmäläinen 205 pösö on testattu tekniikan maailman toimesta.
    En muista numeroa tai mitä se kulki. Jos en väärin muista se oli rallicrossiin tehty auto.
     
  3. Tapi

    Tapi Gearhead

    Vai ei Tehontiellä saanut ajaa kilvettömillä? Ihmetyttää sitten, miksi ajamassa oli V-Max moottorikelkkakin (rullat suksien alla, hajosivat). Eihän MK:llakaan saa ajaa tiellä?

    Ruotsissa näyttää katuautokahinoissa nykyään näyttäytyvän paljonkin nelikkoaudeja ja jonkin luokan dominaattorina toimii rivakka Cyclone.
     
  4. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Siihen kilvettömyyteen se kuulemma kariutui. Auto olis ollut valmiina iskussaan eikä kaverilla olis ollut matkaakaan kotoa kisapaikalle kun reilu kilometri mitä olis pitänyt kuskata sitä Audia kärryllä niin se olis mielellään käynyt testaamassa sen.
     
  5. Saku

    Saku 3rd gear

    Rallycrossit ovat kulkeneet korkeita kymppejä ja 11s aikoja mitä lehdissä on näkynyt. Välitykset loppuvat kesken eikä osittain mutka-ajoon soralle ja asfaltille tehty alusta & renkaat toimi kuten kiihdytysautossa.

    Teho ja paino varttimailin laskuriin niin sieltähän sen potentiaalin näkee.

    Cyclone kulkenee 11s aikoja kohtuu pienin muutoksin.
     
  6. blazer

    blazer 1st gear

    ihan mielenkiinnosta kysyn että onko suomeen tuotu yhtään cyclonea?aika veikee peli ois!
     
  7. impala1968

    impala1968 Gearhead

    On tuotu muutama, mutta ovat myös jatkaneet matkaansa itärajan taakse :smile:
     
  8. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Ei kaikki .. Samalla tekniikalla olevaa perhemalli suvia,typhoonia on suomen kilvissa ainakin yksi. Menee hieman painavampana 12 sek aikoja. Omistajalla myös kohtuu innokas 10 sek Datsun Skyline:)
     

Kerro tästä muillekin!