Nettiautosta bongattua

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

 1. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Saatanan keksintö koko neliveto. Hevosveto paras veto.
   
 2. urho3

  urho3 Gearhead

  Ihan riittää tuo rinne mikä on kotiin niin meinaa itku tulla takaveto päällä. Aina ei voi keliä valita. Eikä se rinne nouse ilman kärryäkään takapotku päällä kun sattuu sopiva keli,vaatii ketjut tai kunnolliset jääratarenkaat.
   
 3. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  jos et mielestäsi tule toimeen ilman niin sitten varmaa se 4wd on hyvä sulle. Itte tunnen vaan melko paljon ihmisiä jotka on ajanu samaa reittiä vuos(kymmen)tolkulla ja yllättäen ne reitit on muuttuneet sellaiseksi ettei ilman nelivetoa kuulemma pärjää vaikka viimiset 20 vuotta olivat ajaneet kys. reittiä onnistuneesti, joka ei ole muuttunut mihinkään, takaveto tai etuvetoautolla. Kuitenkin vaikken itteeni pidä kovin kummosena kuskina olen päässy niistä mahdottomista paikoista menemään ongelmitta suht epämääräselläkin kalustolla mistä ei kuulemma vaan pääse 2 vetosella.
   
 4. urho3

  urho3 Gearhead

  Se vaan kun mahdoton on mahdoton. Siinä kun rupeaa keväällä Polanne pettämään niin ei mene takaveto auto ei etuvetoauto. Neliveto menee hyvin. Suurin ongelma siinä on kun ei saa vauhtia ja rinne on vielä mutkainen. Ei sen puoleen kesällä elementti rekka jaksanut omin voimin nousta mäkeä kun oli 25t elementtejä kyydissä,pyöräkuormaajalla piti auttaa.
   
 5. Karpov

  Karpov Gearhead

  Yhtä hyvin vois kysyä miksei autoksi valitse sitä halvinta ja tylsintä kun sillä pärjää. Miksi pitää olla sitä ja tätä.


  Toki jos ajaa saaristossa/länsi-suomessa missä ei kunnon talvea ole ja mutaakaan ei pääse syntymään niin ei sitä tiedä missä voi joutua autolla ajamaan.
   
  Pertti K tykkää tästä.
 6. lpr

  lpr 2nd gear

  Mikä tuossa RAV4 nelivedossa on niin huonoa? Ainakin -05 ja vanhemmissa on jatkuva neliveto keskitasauspyörästöllä, ihan niin kuin isomissakin maastureissa. Hyvin looginen toiminnaltaan kun ajovakauden hallinnan kytkee paksussa lumessa pois.
   
 7. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  ainakin niissä mitä itte nähny on se hidas/sekoileva sähkökötöstys mutta hyvä jos niitä on hyviäkin olemassa. En ole ajanu ilman ajovakautta.
   
 8. lpr

  lpr 2nd gear

  Itse henkilökohtaisesti vedän n. 5000-8000 km talvessa 1500 kg kärriä perässä. Etupäässä itä- ja pohjoissuomen teillä, paljon myös pienillä sivuteillä. Ei tulisi mieleenkään lähteä etu- tai takavetoisella liikenteeseen. Ketjuja saisi olla sovittamassa koko ajan sivuteillä ja polannteisilla pääteillä saisi ajaa pelko hanurissa, kun autoa leveämpi kärri kuitenkin hakee urissa minne haluaa. Ja talvirenkaina pidän uudehkoja nastarenkaita myös kärrissä.
   
  ramtouch ja Dimer tykkäävät tästä.
 9. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  sitte voi perustella sitä ihan vaa sillä että tykkää jotain ylimääräsiä vetareita pyöritellä. Minäkin tykkään mieluusti pyöritellä kartaaneja ja ylimääräsiä sylintereitä vaikkei niistä mun käytössä ole mitään hyötyä. Ei ne ole mitenkään välttämättömiä. Joillekkin voi toki olla.
   
  Muokattu: 3.12.2018
 10. palontie

  palontie Gearhead

  sössö trollaa
   
  Inlinee tykkää tästä.
 11. WBBC

  WBBC Gearhead

  Jep. 2005 ja vanhemmissa RAV4 Toyotassa on toimivampi neliveto.
   
 12. WBBC

  WBBC Gearhead

  No, lumisena talvena sateen jälkeen on mukava tulla kotiin, kun voi tämän meidän jyrkän pihamäen ajaa ylös jopa perävaunun kanssa, ilman että tarvitsee ensin ruveta tekemään lumitöitä.
  Samoin parkkipaikkoja löytää helpommin keskustasta.

  Mutta jokainen valitsee autonsa vetotavan tarpeensa mukaan.
   
  palontie ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 13. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Auto saa vetää mistä vaan kulmasta, mutta ei ovien tai ikkunoiden tiivisteistä.. kaikilla vetotavoilla on kulkemaan päässyt.

  Viime keväänä oli reilun kahden viikon jakso, ettei meille päässyt kuin Pajerolla pihaan asti. Muuta autot jäi mottiin, mikä minnekin.. Camaro jäi pihaan ja Skooda taas postilaatikolle, puolen kilometrin päähän. Läpi tuota väliä ei niillä vaan yksinkertaisesti päässyt.
  Pariin otteeseen meinas vaatia pientä puolta pallerollakin, että tuon välin pääsi. Perämurikka laahas jo aika syvää uraa pahimmissa paikoissa..

  Saa nähä miten ens keväänä :eek:
  Olosuhteiden takia taloudesta pitää aina löytyä yksi neliveto. ..ja mieluummin korkealla maavaralla.
   
 14. kepuri

  kepuri 3rd gear

  Joskus kun vielä olin vieraalla töissä ja oli lunta tuiskuttanu peltoaukealle ettei päässy niin soitin töihin ettei voi tulla ennen ku auramies käypi.todennäkösesti olis jääny kiinni nelivedollakii.
   
 15. Marklin

  Marklin Gearhead

 16. speedy

  speedy Gearhead

  Raskaimmat hetkeni oon viettänyt nelivedon kanssa, lapion varressa nimittäin eh!
   
  mikkis83, renttu81, palontie ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 17. Carpenter

  Carpenter Gearhead

  Niinpä, nelivedolla pääsee hyvinkin pahaan paikkaan mutta sieltä poistulo on sitten eri juttu.
   
 18. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Eh, nimittäin, huvittaa kun jotkut ajattelevat suburbaneista "maastoautoina" kun niissä on se nelivetokin, nimittäin, istuu muuten tiukkaan tommonen iso möhkö johonkin silmäkkeeseen parin puun väliin metsään...kaivinkoneella vedettiin pois.
   
  sdfsd, palontie ja Make500 tykkäävät tästä.
 19. Peeaa

  Peeaa 3rd gear

 20. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

Kerro tästä muillekin!