Nissan Bluebird -90 takakaari

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja 4dFunClub, 6.9.2009.

  1. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Takakaari on pahasti hapantunut ja löysin jo kyläsepän, joka korjais sen kohtuuhintaan. Eilen sitten Motonet ilmoittikin, ettei ole saatavissa. Soitin sitte toiseen puljuun, oisko Fixus-ketjua, eikä saa sieltäkään. Auto-Prisman varaosapuoli ei ole lauantaisin auki :eek: joten puhelu yhdistyi tavaratalo Prismaan. Jostain syystä neuvonnan :pinup: ei osannut sanoa onko kaarta saatavissa.
    Jos ei sieltäkään saa, tai se maksaa 1200 euroa, niin mitäs mä sitten teen? Onko tietoa miten noita on korjattu? En usko, että kyläseppä innostuu tekemään sitä suorasta pellistä.
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear



    Ja sinuna soittaisin ensin paikalliset isojen varaosaketjujen liikkeet läpi. Jos on asiansa osaava myyjä paikalla, hän näkee ko. ketjun osatilanteen ympäri Suomea. Jossain vastaavan ketjun liikkeessä "Ivalossa" voi olla hyllyssä poistamattomat Sinilinnun kaaret. Noheva myyjä voi tilata ne ja myydä sulle muutaman päivän varoajalla, eikä maksa kuin kymppejä, kun muuntavat vanhan markkahinnan euroiksi. :odroll:

    Kilauta Koivuselle. Tilaavat osat mm. tanskalaiselta Klokkerholmilta. Itse sain 78 up Audi 100:sen kaaret - passelit erääseen toiseen autoon tuon mutkan kautta. Koivunen ei myy suoraan yksityisille, mutta käyttämällä jotain heidän asiakasliikettään saat ne osat - ja ei maksa 1200 €, ellet välttämättä halua maksaa sen vertaa. Mulle ne kaaret maksoivat muutaman kympin.

    http://www.klokkerholm.com/

    Ja tosi seppä tekee kyllä kaaret vaikka suorasta pellistä, eikä sekään ihan tuota luokkaa maksa? Huonompi seppä taas käyttää kittiä ja uretaania ja veistää sulle kaaret.

    Mutta hatunnosto, jotta joku viitsii säätää tuollaisen 90- Sinilinnun kanssa? Moni vaan paalaisi, tai ostaisi honkkarista uretaania, kittiä, kanaverkkoa ja paukkumaalipullon. Oletko kysellyt vinkkejä kaarista Datsun/Nissan harrastajien sivustoilta?

    http://www.ncf.fi/ Sieltä voi löytyä vinkkejä kuinka soveltaa jonkun muun mallin hyllykaaria Sinilintuusi?
     
  3. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Etulokasuojasta kaari taakse..? Etulokasuojia romulta.
     
  4. töttersström

    töttersström 1st gear

    Ei siihen saa kaarta. Osta vaikka 86:sen, se sopii tarpeeksi hyvin.
    PS: kokemusta on
     
  5. chevystw

    chevystw 1st gear

    Joo, <86 takakaari sopii pienellä vaivalla paikkaansa.

    Etulokasuojan kaari on sen verran erilainen ettei kannata yrittää.
     
  6. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Pyydäppä kyläseppää samalla tarkistamaan takatolppien yläpään tilanne.
    Hankala paikka hitsata, ja saattaa konttorillakin jäädä huomaamatta, mutta ihan turvallisuuden nimissä...
     
  7. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Miten se -86 kaari voi käydä, kun minusta näyttää, että 86-91 Bluebird on tismalleen sama kori?
    Nettiauton 83-91 Bluebirdit

    Mä kattelin, että kun kuskin puolen kaari on mätä, niin repsikan puolen etulokarista sen sais askarreltua. Ylimääräistä jumppaa se kyllä aiheuttaa. Ollappa hitsuukone, niin kokeilisin itte.
     
  8. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Jaa, kyllä te vissiin totta puhutte. Alla ote Motonetin nettisivuilta. Miten toi 86 kaari sitten eroaa 87:sta?

    NISSAN BLUEBIRD ETUVETO 84->91 Takakehä BlueBird-U11 vasen

    BB U11 84->86 Vasen takakehä [1984->1986] 29.90 €
     
  9. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Ja mitä tulee Rocket Engineerin kommenttiin, niin sen vuoden harrastaja-mitalin voi palauttaa takaisin kauppaan. Nissan ostettiin sen takia, että se sopi sen hetkiseen budjettiin ja edellinen Toyota mätäni käsiin. Vajaan vuoden aikana luupää on osoittautunut erittäin luotettavaksi, kohtuusiistiksi, eikä kovin mädäksi. Putki on just vaihdossa, nyt vielä kaari ja se saattaa mennä heitämällä leimasta läpi. Ostohinta tais olla 690,- Voi olla haastavaa vaihtaa se päittäin tervepeltisempään yksilöön. Vaikka se vielä onnistuisikin, uuteen saattaa joutua hommaamaan kuukauden sisään iskarit, putken, laturin jne ja taas on 800,- selällään.
    Että ihan olosuhteiden pakosta tässä Luupäätä fiksaillaan. Nissanissa ei oo mitään hienoa, sen sijaan takavetoisen ja kromipuskurisen Datsunin huolisin kyllä. Samalla rahalla vaan taitaa nykyään saada Trans Amin tai Monacon.
     
  10. pontiac safari

    pontiac safari 1st gear

    tavoitteena itsellä ois saada takaisin ajoon '86 cedric. :mad: tuttaa kun tuli vuosi sitten paalattua vähän ajettu siisti ruosteeton rullaava vastaava :soosoo: kun kuvittelin ettei moista tulisi hankittua
     
  11. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    romppari?
    käy jatkojohdon ja rälläkän kanssa siellä... voi löytyä hyvä kuntoinen koppa mistä sais sen kaaren leikattua nätisti irti.
     
  12. signet

    signet Gearhead

    Niitä on nykyään täälläpäin aika vähän.Ja yks mikä on kotkassa vielä jäljellä niin osat maksaa enempi kun uudet kaupassa.Ei ehkä nssanin kaaren takia kandee lähtee kovin kauas ajeleen.
     
  13. Kyläseppä voi hitsata pisteillä suoran pellin siihen kaaren päälle (muotoilee koon ensin suht lähelle tarvittavaa materiaalia) ja sitten sen voi naputella kaarta vasten. Hyvin kun tekee, niin sulla on täysin samanlainen kaari hyppysissä kun alkuperäinen. Pelti ei tietenkään saa olla mitään millistä vaan ohuempaa että on helppo muotoilla.
     
  14. chevystw

    chevystw 1st gear

    Tossa vanhemman mallin kaaressa on eroa molemmissa päissä, uudemmassa puskuri tulee pitemmälle ja takaosassa ei tule ongelmia, mutta etuosassa piti se muovin alle jäävä osa tehdä suorasta pellistä. Kaari sopii muuten hyvin.
     
  15. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Thank You!
     

Kerro tästä muillekin!