Noin 500 autoa/varaosia huutokaupataan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja z 900, 14.7.2013.

 1. z 900

  z 900 Gearhead

  http://tekniikanmaailma.fi/uutiset/syys ... tokokoelma
  http://www.vanderbrinkauctions.com/aTekniikan Maailma


  Syyskuussa myydään hämmästyttävä autokokoelma


  Pierce-nimisessä pikkukaupungissa Nevadassa huutokaupataan ensi syyskuussa uskomaton yli 500 auton kokoelma.

  Yhdysvalloissa on liikkunut urbaani legenda, että keskilännessä sijainneella Chevrolet-jälleenmyyjällä on valtava yli 500 auton kokoelma vanhoja autoja. Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ole legenda, vaan tarina on aivan tosi. Tarina on kokonaisuudessaan niin huima, että valotamme sitä vähän tavallista enemmän.

  Mutta otetaan ensin faktat. Syyskuun 28. ja 29. päivä pidetään Piercen golf-kentällä Nevadassa huutokauppa, jossa koko yli viidensadan auton kokoelma huutokaupataan. Autojen lisäksi myytävänä on valtava määrä varaosia, tarvikkeita ja myymälän materiaalia yli 50 vuoden ajalta. Lisätietoja huutokaupasta ja autoista löytyy seuraavasta osoitteesta: http://www.vanderbrinkauctions.com/auct ... limages=NO

  Lambrecht Chevroletin tarinan takaa löytyvät Ray Lambrecht ja hänen vaimonsa Mildred. He aloittivat Chevrolet-jälleenmyynnin pienellä maaseutupaikkakunnalla vuonna 1946 ja heidän lisäkseen töissä oli ainoastaan yksi asentaja. Näin jatkettiin aina vuoteen 1996, jolloin pariskunnalla oli ikää 78 ja 75 vuotta ja he päättivät jäädä eläkkeelle.

  Koko työuransa Lambrechtit olivat liikkeessään kuutena päivänä viikossa, eivätkä pitäneet koskaan lomaa tai olleet sairaina. Yhdysvalloissa tyypillisen tinkimisen sijaan myynnistä vastannut Ray antoi asiakkaalle heti hyvän hinnan. Jos asiakas tinki, Ray kehotti ostamaan muualta, jos saa halvemmalla. Yleensä ostajat palasivat takaisin tekemään kaupan.

  Ray halusi perheille turvallisuutta ja halusi myydä ensisijaisesti uusia autoja. Niinpä käytettyjä autoja kerääntyi perheen tilalle kaupungin ulkopuolelle. Sinne päätyivät myös muutamat myymättä jääneet uudet autot. Liikkeen lopettamisen jälkeen kesti vielä 17 vuotta, ennen kuin Ray ja Mildred olivat valmiita myymään elämäntyönsä. Mutta nyt 95 ja 92 vuoden iässä he luopuvat kokoelmastaan, yli viidestäsadasta vuosien aikana heille jääneistä autosta.

  Huutokaupattavat autot ovat kuin aikakapseli menneisyyteen. Myytävien autojen joukossa ovat muun muassa täysin uudet vuoden 1956 Chevrolet Cameo Pickup, vuosimallin 1964 Chevrolet Impala, ajamaton Chevrolet Corvair, vuosimallin 1978 Chevrolet Corvette 25-vuotisjuhlamalli ja 17 mailia ajettu Chevrolet Vega Wagon.
  uctions_details.php?
   
 2. z 900

  z 900 Gearhead

 3. aplehils

  aplehils 1st gear

  huutokauppa lähestyy oispa euroja paljon
   
 4. hara64

  hara64 1st gear

  vetää sanattomaksi......
   
 5. gremlin

  gremlin Gearhead

  Aattelinkin etta ei kait naita nyt sentaan kahta voi olla, kun just luin Nebraskassa olevasta huutokaupasta, tais tulla Z900lle painovirhe ton Nevadan kanssa.
   
 6. blt4spd

  blt4spd Gearhead

  Mutta kyllä USAan mahtuu kaikenlaista. Joskus muinaisina aikoina ennen internjettiä ihmeteltiin kerhotallilla jonkun Amerikan kävijän tuomia AutoTrader ym samantyyppisiä ilmaislehtiä. Niissä satuin huomaamaan ilmoituksen, jossa myytiin 5-15 mailia ajettuja 60-luvun Fordeja, Galaxieta, Falconeita ja tais olla pari Mustangiakin. Ilmoitusten taustajuttuna oli, että autot oli uutena joku Ford-dealeri laittanut jemmaan ikäänkuin eläkerahastoksi, ja möi niitä pois sitten eläköityään.
   
 7. FuryIII '71

  FuryIII '71 Gearhead

  Niinpä niin... Mihinkähän helvettiin mä sen mun lottovoiton piilotinkaan...? Eiku enhän mä edes lotonnu. Voi perkele.
   
 8. z 900

  z 900 Gearhead

  Kopioin tuon tekstin suoraan netistä,jotenka virhe oli ilmeisesti siinä.
   
 9. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Uusi TM tipahti laatikkoon, oli tosta auktsioonista ihan hieno reportaasi. 2,8 Miljoonaa oli huutokauppa tuottanut.
   

Kerro tästä muillekin!