North Blacklist ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Bee-One-Power-Gear, 10.12.2017.

?

Olisiko North Blacklistalle tarvetta?

 1. Kyllä ja osallistuisin itsekin

  27 ääntä
  27,3%
 2. Kyllä, tulisin katsomaan BL-kisoja

  65 ääntä
  65,7%
 3. Ei ole tarvetta, katukisa sutinaa riittää pohjoisessa jo muutenkin

  7 ääntä
  7,1%
 1. Camino'79

  Camino'79 Gearhead  Ei jumalauta.... kuinka saatanan hankalaa täällä nyt on ihmisten ymmärtää että ei tässä (puhun toki omasta puolestani) ole tarkoitus nillittää erikseen bl-autoista vaan pointti on siinä että minkä vitun takia semmosilla autoilla on osallistuttava niinsanottuihin katuautoluokkiin millä ei oo mitään tekemistä katuauton kanssa?

  Juu, se katuauton määritelmä on aika hatara mutta ainakaan semmoisen omistajilla harvemmin on hirveää tarvetta vittuilla ja soittaa suuta siitä että tarvis heittää joku cruisinki? Ihan saatanan sama mitä ne vehkeet kuluttaa jne. Jos ne on oikeita katuautoja niin sen ei anneta haitata. Mutta tuntuu olevan että tärkeämpää on koetella kuinka laiton katuauto saadaan ujutettua sinne ajoihin jotta voidaan sit retostella että "katuautolla" tässä päästellään alle ysin aikoja.... täyttä paskaa mun silmissä.

  Miksei vois olla semmosta katuautoluokkaa mihin ihan normaalit meikämannet haluaa ja voi jopa pärjätä niillä vermeillä millä ajetaan parhaissa tapauksissa vaikka reilu 10k kilometriä kesässä? Tuntuu olevan että kiinnostusta moiseen ois monellakin mutta sitten tulee "raharötköt" joilla on hyviä ja tuttuja katsureita ja pilaa koko konseptin jollain 1000+heppasella 200k€ autolla joka on paperilla "katuauto"....

  Mutta kai mä sit oon vaan poikkeuksellinen kun haluaisin nähdä rehellisiä heads-up lähtöjä semmosilta autoilta joita näkee tuolla cruisingeissa ja kadulla muutenkin? o_O

  Ja edelleenkään ei poroja nokkaan mutta avartakaa nyt vittu sitä näkemystänne....
   
  hantta ja MK1 tykkäävät tästä.
 2. peltsi

  peltsi Gearhead

  Sä oot kyllä yks pahimpia kestonillittäjiä tällä palstalla.
  Ketään ei tuu katsomaan sun kauppakassin valumista 400m matkaa.
  Kilvanajo on oma maailmansa ja siellä haetaan rajoja mikä sulle näyttää olevan täysin mahdoton ymmärtää.
  Ja jos bl autot pyörii cruisingeis niin mitä sä viellä kitiset katukelpoisuudesta.
   
  cellu, päivystäjä, Jukka 63 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 3. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Juu, tässä oiva esimerkki siitä kun ei vaan aukea taas tää muiden ajatusmaailma...

  Tehkää niinkun tykkäätte (=niinkun tähänkin asti) mutta älkää sit ihmetelkö kun alkaa osallistujamäärät tippumaan tai muodostuu lisää näitä pikkujärjestöjä jotka oikeesti ajattaa fiksuilla kustannuksilla myös niitä OIKEITA katuautoja.

  Lopetan tän jauhamisen tähän koska ei tää vaan mee toisille kaaliin vaikka kuinka perustelis tätä asiaa. Kun toiset vaan on niin saatanan kehitystä vastaan ni minkäs teet.

  Mutta onnea ja menestystä jatkamallanne uralla :poff:
   
 4. kuula

  kuula Gearhead

  Vitun apinat, yleisesti. Olkaa iloisia että joku järjestää jotain vielä Suomessa näissäkin piireissä.
   
  Herje, superbird, päivystäjä ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Hegemon

  Hegemon 2nd gear

  Mä en taas pysty käsittämään miksi meidän pitäisi muuttaa blacklistaa yhtään mihinkään. Eipä nuo tämän hetken säännöt ole ainakaan täällä etelässä vaikuttanut osallistuja määriin millään muulla tavalla ku ehkä tuonut autoja lisää viivalle. Sillä kun ei monelle kuskille ole merkitystä onko vieressä saman tehoinen vehje vai tuplasti tehokkaampi. Edelleen rata on molemmille sama. Ja tämä sarja kun ei perustu aikaan vaan siihen kumpi on ensin maalissa niin mitä vaan voi lähdöissä sattua. Jos sarja ei miellytä niin tarviiko sitä sitten seurata saati narista siitä mitä autoja sarjassa ajaa. Säännöt on aika vapaat ja se on myös yksi asia miksi porukka valuu paikalle ajoja katsomaan.
   
  kuula, superbird, päivystäjä ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Nooh, nyt kun on haukuttu ja puolusteltu sääntöjä (tosin ne on aina samat kaikille ilman narinaa ja puolustelua eli VOIMASSA OLEVAT YHDESSÄ SOVITUT SÄÄNNÖT ON AINA NE OIKEAT, EI OLE MUITA SÄÄNTÖJÄ), onko jotain yhteenvetoja siitä oliko siellä pudiksella minkälaiset karkelot, ketä on listalla, ketä on väyrysenä (varamiehenä) jne.

  vai meneekö nekin tiedot jonnekin faseen tai muuhun ihmisten sosiaalisuutta lisäävään suljettuun jäjestelmään?

  Aulis

  Ps. Jos ei ollut siellä ryysistä niin samaa voin sanoa Vaasan Cruisingista. WHRA ja Sunrise Cruisers järjestämä cruising / meeting oli kyllä aika huono esitys osallistujien osalta. Jokainen me tiedetään Vaasan alueen kauneus (Sundom, Åminne.....) ja mikä hieno paikka siellä onkin, oikein tyylikkään kokoinen, näköinen American Dinner keskellä maaseutua. Sitten paikalle vaivautuu hikiset 20jenkkiä. Käsittämätöntä. Vaasa ja sen ympäristö (seinäjoki mukaan lukien) on valehtelematta 300-500jenkkiä joista muutama prosentti vaivautuu paikalle tuommoseilla ilmalla mitä eilenkin oli !!! Noloa porukkaa ja turha kenenkään puolustautua että piti akalle orvokkeja istuttaa tai piti olla laskemassa laituria veteen........ tässä on ollut pari viikkoa lämmintä ja nuo hommat on voinut tehdä vaikka minä päivänä/iltana. Laiskaa porukkaa. Jopa vaasalaisia vanhan liiton harrastajia ei vaivautunut paikalle kuin paikalla olleet, jotka ovat hyvin aktiivisia osallistumaan muihinkin tapahtumiin. Seinäjoellakin mieluummin potkitaan general rabberin kylkiä jossain vitun rumalla marketin pihalla kuin ajellaan mahtavia maisemia em. cruisingissa......

  Tämä nyt oli ohi otsikon, mutta epäilen että porukka on nykyään niin velttoa että ne hot rodit, muskelit, siipiautot ja muut numerot täsmäävät kulkuneuvot pidetään vain leuhkasti tallissa tai omalla pihalla esillä eikä niitä ulkoiluteta näin hienoihin tapahtumiin. Tämä on nykyään suuntaus, mutta kyllä sitten kovasti miestellään esson baarissa tai jossain facessa yms. foorumeilla, mutta perseen hinaaminen sinne harrasteautoon on ylivoimainen tehtävä.
  Olen aika varma että tämä sama asia vaivaa muitakin tapahtumia kuten tämä otsikon mukainen North Blacklist jne. Tapahtuma tarvii kaikki osallistujat, kisaajat ja katsojat, niin se vain menee.
   
  päivystäjä tykkää tästä.
 7. Poni -69

  Poni -69 3rd gear

  Mää vejin 4 lähtöö ja se riitti mulle ku joka kerta parantu aika viime kesään. Viisas lopettaa sillon ku vielä vehkeet skulaa.
  Ens viikonloppuna Kalajoella sitte muita säätöjä ja hauskanpitoo.

  Ja Kalajoelle muuten ajan katuautoni ihan yleisiä teitä pitkin...
  ilman jotain vitun NILLITYKSIÄ (tuntuu olevan yleistys nykyään mielipiteistä) siitä onko rekattu,leimattu ym vai pystyykö vaan jollain vitun pintakaasulla valumaan takas varikolle..
  Swinger veti vitun hyvin eilen, 10.7:)
   
  sangi74, JuhaKuu, Camino'79 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. Poni -69

  Poni -69 3rd gear

  Jari varmaan listaa tänne ajat sun muut eiliseltä jossain vaiheessa?
   

 9. Etusivulta lainattu.
   
  Swinger71 tykkää tästä.
 10. ET 619

  ET 619 Gearhead

  Loistava tapahtuma.! Ei toimivia sääntöjä kannata alkaa muuttamaan ja siitähän on todisteena muutaman vuoden pyörinyt etelän Blacklist. Ei nuo Camino'79 ehdotukset cruisailla kilpureilla jonkun kylän läpi tuo paikalle yhtään enemmän yleisöä. Siellä yleensä seisoo ihmettelemässä ne, jotka ei raski muutenkaan ostaa lippua tapahtumaan. NBL on tälle vuodelle uus juttu täällä pohjoisessa ja Pudasjärvellä huomasi heti, että vetoa tällaiseen tapahtumaan on. Ihmisiä kiinnostaa nähdä tehokkaat ja nopeat autot radalla tositoimissa oli niiden valmistusmaa sitten mikä tahansa.

  Kiitokset Racemasterille sekä Tepolle / Taivalkosken Moottorikerholle kisoista. Kannattaisiko Teppo se toinenkin rata kumittaa ja liimata, niin Pudasjärvellä vois kesällä järjestää myös Norttilistan haasteajot?

  Seinäjoella 9.6. homma jatkuu West Coast Street Cupin yhteydessä.
   
  Swinger71, JuhaKuu, SauliK ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. Kautta aikojen ensimmäiset North Blaclist ajot on nyt ajeltu Pudasjärvellä. 12 autoa oli paikalla.

  1. Kangasvieri Ford Escort 9.093/242.1
  [​IMG]
  2. Tikkanen Tarra-Dart 9.955/215.2
  [​IMG]
  3. Kauppinen BMW 10.762/223.8
  [​IMG]
  4. Tiikkainen Swinger 10.779/211.2
  [​IMG]
  5. Salmela BMW 10.850/210.9
  [​IMG]
  6. Ylimartimo Vega 10.952/207.4
  [​IMG]
  7. Laidinen BMW 10.997/215.6
  [​IMG]
  8. Pekkala Charger 11.300/192.4
  [​IMG]
  9. Hellberg BMW 12.386/211.0
  [​IMG]
  10. Rojola Mustang 12.869/139.7
  [​IMG]
  11. Kytömäki Audi 12.972/193.0
  [​IMG]
  12. Mäenpää Fiat 19.748/112.2
  [​IMG]
  Kuva: Tiina Malinen

  Mäenpään Fiatilla oli pientä ongelmaa, kauden aikana ajat tulevat huomattavasti paranemaan. Samoin Mustangin kanssa,
  vaihdekeppi poikki kolmoselle vaihtaessa. Pientä tulipaloa Bemarissa, erilaisia ongelmia useammalla.

  Ajot saatiin viedä läpi aurinkoisessa ja ok lämpimässä kelissä. Katsojia oli hyvin paikalla. Tästä on hyvä jatkaa 9.6 Seinäjoella.

  Nyt voi alkaa antamaan haasteita edellä olevalle.

  Kiitokset Teppo Niskasaari, Taivalkosken Moottorikerho
   
  SauliK, JuhaKuu, Larry ja 1 muu tykkäävät tästä.
 12. Tepi_k

  Tepi_k 1st gear

  No minä heitän ekan haasteen ja haastan tarra-dartin kakkos paikasta.
   
 13. pts

  pts 2nd gear

  Olikos tuolla liimattu rata vaiko normi kenttä?
   
 14. North Blacklist:an kolmelle nopeimmalle pokalit luovutti Teppo Niskasaari&Taivalkosken Moottorikerho.

  Kiitos!

  Kangasvieri nopein 9.09 luovutus tapahtuu Seinäjoella.
  Tarra-Dart toinen 9.95
  Kauppinen kolmas 10.76 toimitus Iisalmeen.
  [​IMG]
   
  JuhaKuu ja Vuokralainen tykkäävät tästä.
 15. superbird

  superbird Gearhead

 16. Hyvä, se on sitten savolaiset vastakkain Seinäjoella.

  Sinun palkinto sijasta kolme on minulla, voinko toimittaa rengasliikkeelle?
   
 17. Tepi_k

  Tepi_k 1st gear

  Kyllä se onnistuu mutta osaatko sanoo tarkemmin millon olisit tulossat, ite oon paikalla yleensä siinä neljän maissa iltapäivällä.
   
 18. TimeMachine69

  TimeMachine69 2nd gear

  Kiitokset raportista. Hyvinhän sinne saatiin osallistujia kun kaksi jäi ulkopuolellekin. Varmaan osalla jengistä on laittaminen vielä kesken joten eiköhän sinne haialtaaseen saada lisää tulijoita.

  P.S.
  Keskustelu siitä mikä on katuauto tässäkin ketjussa käy viihteestä mutta jotenkin olisi parempi jos niitä kierroksia otettaisiin koneista eikä aina vaan kiihdyttäisi täällä.

  No omana mielipiteenä sen verran, että mulla on rahat aina loppu ja viimeiset eurot lyödään laitteeseen. Esim. 20l c85:a maksaa 135 egee ja mun tankkijärjestelyllä ylimääräiset lenkin luultavasti ajettaisiin sitten tuolla kalliilla kamalla. Huh!
   
 19. Antti_L

  Antti_L 1st gear

  Heitän haasteen paikasta 6. Ylimartimo Vega
   

Kerro tästä muillekin!