Nostajat rapisee

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja vesku383, 18.7.2010.

 1. vesku383

  vesku383 Gearhead

  Kauankos teillä on nuo uudet hydraulinostajat pitäny ääntä ennenkuin ovat täyttyneet? Itsellä uudet compin magnumit joita en esitäyttänyt ennen asennusta, voitelin vain kunnolla. Nokalle ja nostajille tehty sisäänajoa n 20 minuuttia ja edelleen taitaa kaikki nostajat naputtaa. Koneessa 20/50 öljyt plus sinkkilisäaineet, ja paineet on hyvät. Pitäsköhän tolla vaan lähteä ajelemaan ja toivoa että rallatus loppus joskus. Moottorina moparin 383.
   
 2. elcamino0365

  elcamino0365 3rd gear

  mopareista tietämättömänä kysyn vaan että oletkos yrittää säätää venttiilejä sisään ajon jälkeen?
   
 3. vesku383

  vesku383 Gearhead

  Isolohkomoparissa ei vakiona säätämistä, keinuakselit vaan kiinni , ja hydraulit pitäs hoitaa loput hienosäädöt :) ! siis pitäs ainakin. nyt nokkana 292/299, nostoa sama kuin aikasemminkin joten ihmetyttää tuo rallatus, öljynpaineet ovatkin yllättävän kovat, pitäsköhän vaihtaa kymppikolmekymppiset öljyt huomenna. Samalla vois kattoo paljonko metallisilppua tulee vanhojen mukana
  :lol:
   
 4. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  Kyllä hydraulisen pitäis tehdä tasaustehtävänsä verraten nopeasti, puhutaan sekunneista.
  Onks sulla liian lyhyet työtötangot tolle uudelle nokalle ja näin ollen jää välys? Vai olisko sit öljynkierrossa jotain ropleemaa, vaikka ei kyllä kaiketi tollasessa koneessa ole mahdollista???
   
 5. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  nelosmoottoreissa joskus joutuu antaan kovastikkin kierroksia, ennenkun rapina alkaa loppumaan. Esim muutamaa kosvoortin neloskonetta olis saanu käyttää tyhjäykännillä rapinan kanssa varmaan vuoden, mutta jonkunaikaa aika kovilla kierroksilla, niin lakkas rapina. Käytännönsyy tuntematon, että miksi vaatii joskus kierroksia paljon.
   
 6. F-body

  F-body 3rd gear

  Taitais vaatia säädettävät vipat noilla asteilla niin sais preloadin ainakin kohdalleen. "Suurilla" asteilla ja nostoilla vakiovipat painavat venttiiliä sivuttain ja ohjurit kuluvat vauhdilla. Huonolla tuurilla nokka sileeksi sisäänajossa. Noinkin on käynyt vaikka kaikki temput ja poppatanssit olis tehty.
   
 7. vesku383

  vesku383 Gearhead

  Jep! :( Nyt tarkistettu, nostajat täynnä öljyä, ei näköjään riitä noissa nostajissa "säätövarat". Edessä siis säädettävien keinujen vaihto, tuskinpa noita pitempiä tönäreitä mistään löytyy, varsinkaan kun ei tiedä tarkkaa mittaa, yhdellä säädettävälla voisi tietysti ottaa tarkan mitan ja yrittää ettiä jostain? Ja rahaa palaa taaas.. :odroll:
   
 8. F-body

  F-body 3rd gear

 9. vesku383

  vesku383 Gearhead

  Huomasin tossa että nuo keinuvivun reiät(siis mistä keinuvipuakselit menee läpi) ovat kuluneet soikeiksi. Keinuakselin halkasija 22mm(ei kulunut), ja tuo keinun reikä soikeesta kohdasta 23,5mm. Johan tästä tulee venan välystä rutosti! ihme kyllä että vakionokalla ja nostajilla pelannu. Olis kiva kokeilla uudella keinulla jääkö välystä ennenkuin rupeen kalliita osia hommaan..
   
 10. vesku383

  vesku383 Gearhead

  Päivitetääs tätä aihetta välillä. Eilen tulivat 440 sourcen alumiinirullakeinut ja mancinin pätkästävät tönärit. Eilen illalla väkersin yhden säädettävän tönärin jolla otettu nyt mittaa nostajan ja keinun väliin. Elikkä mulla nuo nostajat vielä täynnä öljyä(lukuunottamatta yhtä, jonka magneetilla otin ylös ja tyhjensin ja samasta otettu mitta tuolla säädettävällä tönärillä!) Ajatuksena ois kohta pätkästä tuo yksi sorvissa ja mallata paikalleen, ja jos hyvä niin sen jälkeen Vasta pätkiä loput 15kpl, ettei menis kaikki sudeksi. Pitäskö nuo kaikki nostajat puristella tyhjäksi, vai saankohan säädeltyä nuo 15 keinua nostajat täynnä? vai otanko magneetilla yks kerrallaan pois ja tyhjennän? Imusarja on paikallaan, en välittäs irrotella kun Kerrankin näyttäs että ei vuoda :) [/i]
   
 11. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Mikä on säädettävä keinu? Eli toi f-bodyn mainitsema.
   
 12. iikka-

  iikka- 3rd gear

  Keinuvipu jossa on ruuvisäätö työntötangon puoleisessa päässä. Lähtökohtaisesti kovien nostajien kanssa käytettävä, kun pitäähän se venttiilivälys saada säädettyä jostain. Hydraulinostajien kanssa taas tollasella säädettävällä keinulla on helppo saada nostajan preload oikeeksi, ei tarvii shimmilevyjen/eri pitusten tönäreiden kanssa leikkiä.
   
 13. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Eiku joo,meinasin sanoo että kaikki keinuthan ne säädettäviä on mutta nyt tajusin... :oops:
   
 14. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Eli toisin sanoen samat tönärit käy useempaan kokoonpanoon kun säätää vaan kupin syvyyttä keinusta,meneekö niin?
   
 15. iikka-

  iikka- 3rd gear

  Periaatteessa kyllä, mutta eipä siinä sitä säätövaraa kuitenkaan hirveesti ole, 3mm luokkaa . Sitten jos puhutaan näistä äärilaidoista, eka kokoonpano vaatii säädön toiseen laitaan ja toinen toiseen, niin siinä voipi sitten mennä jo vähän keinun geometriat mettään. Eli kyllä se tönäri pitää lähtökohtasesti olla aina oikeen mittanen.
   
 16. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Ja joskus asiat tehdään liian vaikeeks.Mulle vaihtu talvella trickin kannet,comp magnum nostajat ja voodoo täysrullakeinut.Ja mikä oli kymmeniä kertoja mitattu tangon pituus (säädettävällä tangolla).Vakiomitta... :) Kaikki sano että joo sen ja sen mittaset tangot pitää sitten olla.... :D
   
 17. vesku383

  vesku383 Gearhead

  No nyt on pätkästyt eli oikean mittaset tönärit paikallaan, samoin kuin uudet keinut. Otin loppujen lopuksi nuo kaikki nostajat ylös magneetilla ja tyhjensin. Samalla näki hyvin nostajien pohjasta, että olivat lähteneet pyörimään hyvin, mikäs ihme tuo kun on ollut välystäkin kolmisen milliä. Kummasti muuttu muuten koneen käynti kun tulee saman verran nostoa lisää :D . Preloadia säädetty puoli kierrosta, kun käyttää lämpimäksi niin huomannee moniko vena kantaa!
   
 18. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Hyvä jos sisäänajo onnistunut! Varmaan et sekoittanut nostajien järjestystä :)

  Kannattaa Compin sivuilta katsoa vielä "oikea" preloadi ja säätää sen mukaan. (Ainakin) matalilla kierroksilla tuollaisilla hipo hydraulinostajillakin saattaa kuulua inansa rapinaa, vaikka kaikki olis kunnossa.
   
 19. vesku383

  vesku383 Gearhead

  En sotkenu järjestystä :lol: . Joo tosiaan nuo ei oo täysin äänettömät, ei varsinaisesti naputa, ennemminkin kuuluu sellanen sirinä! ja se kuuluu kyllä sieltä nostajalaaksosta imusarjan alta. Vähän kun nostaa kierroksia niin sitä ei kuule, eikä konepelti kiinni kuulu ees tyhjäkäynnillä. Nähtävästi venttiilitkään ei kanna kun lämpimänäkin lähtee hyvin käyntiin...
   

Kerro tästä muillekin!